شهرام احمدی روز شنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: با توجه به فصل زادآوری حیاتوحش محدودیتها و ممنوعیتها برای تردد در مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیطزیست استان اجرا شده است تا از بروز آسیبها تا حد ممکن جلوگیری شود.
وی تجهیز نیروهای یگان حفاظت، ارتقای سامانههای هوشمند نظارتی و افزایش گشتهای کنترلی در مناطق را از جمله اقدامات در حال اجرا در مناطق حفاظتشده به منظور تامین امنیت و سلامت حیاتوحش و همچنین حفظ تنوع گونههای گیاهی در این فصل بیان و تصریح کرد: تنها دامدارانی که دارای پروانه چرای دام در محدوده مناطق حفاظتشده هستند، میتوانند بعد از خردادماه و پس از شاخشماری و بررسی واکسیناسیون دامها وارد مراتع مناطق شوند.
احمدی درباره اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع دوباره طاعون نشخوارکنندگان کوچک در مناطق حفاظتشده با توجه به آغاز فصل کوچ و انتقال دام از دیگر استانها نیز یادآور شد: به طور معمول دامهای اهلی آلوده، عامل اصلی انتشار طاعون نشخوارکنندگان به شمار میروند که موارد مربوط به مایهکوبی دامهای اهلی روستائیان ساکن حاشیه مناطق و عشایر ورودی به استان با همکاری اداره کل دامپزشکی استان انجام خواهد شد تا مشکلی پیش نیاید.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان همچنین ضدعفونی کردن آبشخورها را از دیگر اقدامات پیشگیرانه برای کنترل احتمال شیوع بیماری در حیاتوحش بیان کرد و گفت: با بالا رفتن دمای هوا نظارتها بر مناطق مستعد آتشسوزی و تمرکز امکانات در مناطق مستعد شناسایی شده نیز افزایش خواهد یافت که در این باره روند آموزش جوامع محلی برای پیشگیری و اطفاء حریق همچون سالهای گذشته پیگیری میشود.
وی به مدیریت منابع آبی در مناطق تحت مدیریت اداره حفاظت محیطزیست و پیشبینیهای لازم برای مقابله با تنشهای آبی در این فصل نیز اشاره کرد و افزود: لایروبی قنوات، بهسازی چشمهها، ساخت آبشخورهای سیار و لولهکشی و انتقال آب به آبشخورهای ثابت از جمله اقداماتی است که اجرای آنها در دستور کار قرار دارد.
به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری هشت منطقه شامل یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیاتوحش و پنج منطقه حفاظتشده وجود دارد که در مجموع حدود 11.63 درصد مساحت این استان را در برمیگیرند.
پارک ملی و منطقه حفاظتشده تنگ صیاد و مناطق حفاظتشده هلن، سبزکوه، شیدا و قیصری از جمله مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست در چهارمحال و بختیاری به شمار میروند.
نظر شما