آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) درانتظار شب زنده داران لیالی قدر

شهرری- ایرنا- ویژه برنامه های مراسم احیای لیالی پر فیض قدر همراه با رعایت شیوه نامه های بهداشتی از ساعت ۲۱:۴۵ تا ۱:۴۵ بامداد در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، برگزار می شود.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، مراسم معنوی شب های قدر، با تلاوت قرآن کریم توسط قاریان ممتاز و بین المللی آغاز و با قرائت دعای جوشن کبیر و مرثیه سرایی توسط حاج حسن شالبافان در اولین شب از لیالی قدر، حاج محمدرضا غلامرضازاده و حاج احمد زین العابدین فرد در شب دوم لیالی قدر و همچنین حاج امیر نعیمی و حاج حمید رمضانپور نیز در آخرین شب از لیالی قدر برپا می شود.

برگزاری مراسم سخنرانی و احیاء توسط حجت الاسلام سید حسین مومنی، حجت الاسلام سید حمید میرباقری و حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی به ترتیب از نخستین شب تا سومین شب نورانی قدر از دیگر برنامه های لیالی قدر در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) خواهد بود.

گفتنی است، این ویژه برنامه ها از شبکه پنج سیما،  رادیو قرآن و رادیو تهران به صورت زنده و مستقیم پخش خواهد شد.

شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسان‌ها است.

این شب با فضیلت‌ترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشت‌ها، تدبیر و برنامه‌ریزی‌های جدید و نزول جبرئیل و فرشته‌ها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود می‌آیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسان‌ها به امام زمان (علیه‌السلام) عرضه می‌شود.

زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شب‌های نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم می‌باشد.

طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شب‌ها نیست. از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زنده‌داری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقه‌دادن را می‌توان بیان کرد.

ضربت خوردن و شهادت امام علی (علیه‌السلام) در این شب‌ها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شب‌های قدر همراه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha