۳۱ فروردین ۱۴۰۱، ۱۴:۰۷
کد خبرنگار: 1210
کد خبر: 84726241
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲ هزار دوره پسادکتری در دانشگاه‌های کشور راه‌اندازی می‌شود

تهران- ایرنا- معاون پژوهشی وزارت علوم اعلام کرد: این وزارتخانه با محوریت شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، ۲ هزار دوره پسادکتری در دانشگاه‌های کشور راه‌اندازی می‌کند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، نخستین جلسه نشست معاونان پژوهشی منطقه یک کشور در سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم و معاون پژوهشی دانشگاه تهران در سالن شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد.

پیمان صالحی  در این نشست با یادآوری اینکه شعار سال یعنی تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین که تاکید بیشتری بر پژوهش دارد، ابراز امیدواری کرد که از ظرفیت‌های این شورا برای هم‌افزایی و همکاری بیشتر استفاده شود.

ایجاد دوره‌های پسادکتری

وی در این نشست همچنین به اهمیت پست‌داک‌ها در کشور اشاره کرد و افزود: موتور فعال پژوهش و فناوری پست‌داک‌ها هستند و در سال گذشته در کشور ۱۵ هزار دانشجوی دکتری فارغ‌التحصیل شدند که میزان جذب آنها به عنوان عضو هیأت علمی کمتر از ۵۰۰ نفر بوده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم با تأکید بر اینکه در اولین جلسه شورای عتف بحث پست داک را مطرح خواهیم کرد، مهم‌ترین مشکل در این حوزه را مشکل مالی عنوان کرد و گفت: باوجود مشکلات در سال جدید، پست‌داک را رشد خواهیم داد.

صالحی خاطرنشان کرد: امسال سال رشد پست داک است و وظیفه ما این است که از این ظرفیت بهینه در کشور استفاده و با همکاری یکدیگر افراد درست را انتخاب کنیم.

استفاده از ظرفیت مناطق دهگانه پژوهشی برای حل مشکلات استان‌ها

وی فلسفه وجود کمیسیون مناطق را بررسی و حل مسایل و موضوعات دانشگاه‌ها به صورت منطقه‌ای اعلام کرد تا راه حل مناسبی برای آنها پیدا شود و برگزاری این نشست‌ها صرفاً محلی برای بحث‌های تکراری تبدیل نشود.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به اهداف تعریف شده در حوزه پژوهش که برگرفته از شعار رهبر معظم انقلاب در سال جدید است، اشاره کرد و گفت: افزایش جایگاه ایران در مرجعیت علمی، افزایش اثربخشی پژوهش های علمی، ماموریت‌گرا کردن پایان‌نامه‌های علمی، ماموریت‌گرایی در حوزه علوم انسانی با هدف حل معضلات جامعه و ترویج و فرهنگ‌سازی در زمینه پژوهش از جمله این اهداف است.

اهداف معاونت پژوهشی

صالحی، اقدامات اجرایی معاونت پژوهشی وزارت علوم را نمایه‌سازی نشریات داخلی در پایگاه‌های معتبر علمی بین‌المللی، توسعه دوره‌های پسادکتری و تامین مالی آنها، ایجاد شبکه ملی آزمایشگاهی، ایجاد شبکه علمی کشور، راه‌اندازی و پیگیری استقرار صندوق شورای عالی عتف، ایجاد ارتباط و انعکاس فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهشی و معرفی دانشمندان و انجمن‌های علمی در صدا و سیما و شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد.

نمایه‌سازی نشریات علمی

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر حمایت دانشگاه‌ها از مجله‌های علمی، اظهار داشت: تعداد هزار و ۴۰۰ مجله وجود دارد که ۵۰ درصد آنها در حوزه علوم انسانی فعالیت می‌کنند و برنامه جدی ما نمایه‌سازی بین‌المللی آنهاست.

معاون وزارت علوم با اعلام برگزاری کارگاه‌های آموزشی در این حوزه از مدیران مسوول و سردبیران مجله‌ها خواست در این کارگاه‌ها شرکت کنند تا با جدی گرفتن این موضوع در سال آینده بتوان مجلات بیشتری را نمایه‌سازی کرد.

اهمیت شبکه ملی آزمایشگاه‌ها

صالحی، شبکه ملی آزمایشگاهی را اولویت جدی وزارت عتف اعلام کرد و افزود: در هر استانی، مطالبه و درخواست برای ابزار، دستگاه‌ها و تجهیزات مطرح می‌شود و ارایه تجهیزات به دانشگاه‌هایی در اولویت خواهد بود که خدمات ملی ارائه کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: آزمایشگاه‌های تخصصی و فوق تخصصی برای ما بسیار اهمیت دارد و معیار ارایهه خدمات ملی اهمیت این نوع آزمایشگاه‌ها را نقض نمی‌کند.

معاون پژوهشی وزیر علوم تأکید کرد بر اساس آمایش منطقه‌ای بررسی خواهیم کرد در کدام بخش از کشور چه دستگاهی مورد نیاز است و شبکه ملی آزمایشگاهی در این راستا کمک می کند و تجهیزات به صورت آمایشی خریداری می‌شود.

صالحی با اعلام اینکه هدف ما فعال‌کردن شبکه علمی است، افزود: بر اساس زیرساخت‌های موجود و بر اساس فازبندی، شبکه علمی کشور را با همکاری دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها راه‌اندازی می کنیم.

وی در تشریح اهداف پژوهشی با تاکید بر ضرورت تعیین ماموریت ویژه برای هر دانشگاه، افزود: معاونت پژوهشی وزارت عتف موج ماموریت‌گرایی را زنده کرد و برای برخی دانشگاه‌ها ماموریت خاصی را تعریف کرد که دانشگاه‌ها بر اساس ظرفیت‌ها و گروه‌هایی که دارند می‌توانند این کار را انجام دهند.

طرح ملی کارآفرینی

بهنام طالبی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، سخنران دیگر این نشست به طرح ملی ترویج کارآفرینی در دانشگاه‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: در فاز اول این طرح یک میلیون اعتبار به هر دانشجو برای شرکت در دوره‌های آموزشی و مهارت‌آموزی در کارآفرینی مقدماتی اختصاص یافته است و در فاز دوم هر دانشجو می‌تواند تا سقف پنج میلیون تومان از تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان برای شرکت در دوره‌های وزشی و مهارت‌آموزی کارآفرینی پیشرفته بهره‌مند شود.

وی با یادآوری به شعار سال «تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» تاکید کرد: این شعار وظایف و مسوولیت‌های ما را چند برابر افزایش داده است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری تاکید کرد: ماموریت معاونت فناوی و نوآوری، ظرفیت‌سازی، تسهیل‌گری و بهبود ساختارهای زیست‌بوم فناوری، نوآوری و کارآفرینی با محوریت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از طریق گفتمان‌سازی، شبکه‌سازی و تعامل با ذی‌نفعان کلیدی ملی و بین‌المللی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha