۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۳:۰۷
کد خبر: 84726712
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

طنین دعای جوشن کبیر در بهشت زهرا (س)

۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۳:۰۷
کد خبر: 84726712
طنین دعای جوشن کبیر در بهشت زهرا (س)

شهرری - ایرنا - جمعی از مردم مومن و روزه دار شامگاه چهارشنبه همزمان با نخستین شب از لیالی قدر با حضور در مزار شهدا، قرآن به سر گرفتند و دعای جوشن کبیر قرائت کردند.

به گزارش ایرنا، نخستین شب از لیالی پرفیض قدر در جوار مزار شهدا و قطعات ۲۶ الی ۲۸ و همچنین میدانگاهی قطعه ۴۰ تا قطعه ۲۹ و ۵۰ برگزار شد.

حضور خانواده ها بوِیژه جوانان جلوه خاصی به این مراسم داده بود، آنان آمده بودند تا شهدا را شفیع خود قرار دهند.

به مناسبت ماه مبارک رمضان قطعه شهدای بهشت زهرا(س) ۲۴ ساعته باز است و چه شب هایی بهتر از لیالی ذی قیمت قدر که مردم در جوار مقبره شهدا، آئین مربوط به این شب ها را برگزار کنند.

از این رو از ساعت ۲۲ شامگاه چهارشنبه مراسم ویژه احیا با تلاوت قرآن و مناجات خوانی آغاز و با قرائت دعای جوشن کبیر ادامه پیدا کرد.

سخنرانی مذهبی و ذکر مصیبت از دیگر برنامه های شب اول از لیالی قدر در بهشت زهرا(س) بود.

سعید غضنفری مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ویژه برنامه های این شب های عزیز تا ساعت ۳ بامداد در قطعات شهدای بهشت زهرا س ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: بهشت حضرت زهرا (س) امسال نیز مانند سنوات گذشته مراسم‌ شب‌های قدر در قطعات شهدا با حضور خانواده‌های معظم شهدا و شهروندان برگزار می کند و ۱۲ ایستگاه صلواتی و فرهنگی نیز در این شب‌ها طبق سنوات گذشته مراسم ویژه خواهند داشت.

به گفته غضنفری، قرائت دعای جوشن کبیر توسط آقایان آذرسرا و عابدی، و همچنین سخنرانی روحانیت برجسته آیت الله نوری همدانی، آیت الله ابوترابی امام جمعه تهران و حجت الاسلام والمسلمین پورمحمدی از جمله برنامه‌های شب‌های احیا است.

شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسان‌ها است.

این شب با فضیلت‌ترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشت‌ها، تدبیر و برنامه‌ریزی‌های جدید و نزول جبرئیل و فرشته‌ها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود می‌آیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسان‌ها به امام زمان (علیه‌السلام) عرضه می‌شود.

زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شب‌های نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم می‌باشد.

طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شب‌ها نیست. از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زنده‌داری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقه‌دادن را می‌توان بیان کرد.

ضربت خوردن و شهادت امام علی (علیه‌السلام) در این شب‌ها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شب‌های قدر همراه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha