منطقه ویژه اقتصادی سرخس به مرکز ثقل ترانزیت کالا با چین تبدیل می شود

مشهد-ایرنا- رئیس هیئت مدیره منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: این منطقه ویژه به مرکز ثقل مناسبات و تبادلات ترانزیتی فرامنطقه ای به خصوص با چین و مجموعه کشورهای آسیای مرکزی تبدیل می شود.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی سرخس، محمدرضا برهمند روز چهارشنبه در جریان بازدید مدیران یکی از شرکت‌های بزرگ حمل و نقلی چین از این منطقه ویژه اقتصادی افزود: معافیت های قانونی، زیرساخت های ایجاد شده به ویژه اتصال این منطقه به نقطه صفر مرزی و شبکه ریل عریض کشورهای آسیای مرکزی و شبکه ریل سراسری از مزیت های منطقه ویژه اقتصادی سرخس می باشد.

وی گفت: با عنایت به  ساخت سایت کانتینری و مجاور سازی خطوط ریلی نرمال و عریض و همچنین ایجاد بسترهای توسعه ای تا پایان سال جاری و تکمیل زیرساختهای مورد نیاز، این منطقه ویژه به مرکز ثقل تجارت فرامنطقه ای تبدیل می شود.

حسن نوری زاده، سرپرست فرمانداری شهرستان سرخس نیز در این نشست با اعلام حمایت همه جانبه دولت و مدیران شهرستان از روند مثبت تحولات در منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: به طور کامل پای کار فعال سازی منطقه و تبدیل آن به منطقه آزاد تجاری صنعتی هستیم و سرمایه گذاران به خصوص خارجی ها از امنیت بالایی برای ایجاد بستر سرمایه گذاری برخوردارند.

منطقه ویژه اقتصادی سرخس به مرکز ثقل ترانزیت کالا با چین تبدیل می شود

مدیر ارشد شرکت لجستیکی چینی که پیش از این سرمایه گذاری عظیمی در کشورهای امارات، ترکیه، قزاقستان و قرقیزستان داشته است گفت: با وجود ظرفیت بالای لجستیکی، منطقه ویژه سرخس می‌تواند به بزرگترین مرکز تبادلات کالایی در منطقه تبدیل شود.

وی اعلام کرد: مدت زیادی است که در مورد کریدورهای بین المللی تجاری مطالعه می کنیم و منطقه ویژه اقتصادی سرخس را زیر نظر داشتیم، حالا که بصورت میدانی از این مکان بازدید نمودیم می‌توان گفت؛ منطقه ویژه اقتصادی سرخس می تواند به مرکز تهاتر و بارانداز کالا برای چین، از حوزه آسیای مرکزی تا کشورهای حاشیه خلیج فارس تبدیل شود.

مدیر ارشد این شرکت چینی به جایگاه ویژه منطقه ویژه اقتصادی سرخس در مسیرهای بین المللی تجارت اشاره کرد و گفت: به دنبال انتقال کالا از چین و کشورهای جنوب شرق آسیا از طریق این منطقه ویژه و همچنین ترانزیت کالاهای چینی به کشورهای افغانستان و پاکستان و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از طریق این منطقه هستیم.

وی اضافه کرد: آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در سایت ریلی منطقه ویژه سرخس و استفاده از مدل تهاتر کالا به جای نقل و انتقال ارز  اعلام می کنیم و امیدواریم در جلسه مهمی که با مدیر عامل محترم منطقه ویژه اقتصادی سرخس در مشهد خواهیم داشت به مدل مناسبی برای همکاری سریع و ایجاد بستر لازم برسیم.

امروز چهارشنبه مدیران ارشد این شرکت بزرگ فعال در حوزه حمل و نقل و ترانزیت از امکانات و زیرساخت‌های شهرستان سرخس و منطقه ویژه اقتصادی سرخس از جمله فرودگاه، خطوط ریلی، گمرک و پایانه مرزی بازدید کردند.

ازبکستان،  تاجیکستان،  ترکمنستان،  قزاقستان و قرقیزستان مجموعه کشورهای آسیای مرکزی را تشکیل می دهند.

منطقه ویژه اقتصادی سرخس در جوار نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان و ۱۸۵ کیلومتری شمال شرق مشهد قرار دارد.  

خراسان رضوی از شمال و شمال شرق ۵۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد. این نوار مرزی در محدوده شهرستان های قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالح‌آباد خراسان رضوی واقع است.  

۱۴ درصد از مجموع مرزهای خاکی جمهوری اسلامی ایران به طول ۸۳۴ کیلومتر در شرق کشور و حوزه جغرافیایی استان خراسان رضوی همجوار با کشورهای ترکمنستان و افغانستان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha