محمد رضا برهمند روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این هلدینگ سرمایه گذاری از زمین یاد شده بازدید کرده و پیرامون مراحل واگذاری با منطقه ویژه تفاهمهای لازم را کرده است و هم اکنون نمایندگان هلدینگ یاد شده در حال طی کردن روند ثبت سرمایه گذاری در استان هستند.
وی ادامه داد: قرار است در این شهرک صنعتی، شرکتهای چینی فعال در حوزه صنایع مرتبط با گوگرد فعالیت کرده و محصولات تولیدی خود را به کشورهای آسیای مرکزی و حاشیه خلیج فارس صادر کنند.
رییس هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی و همجواری مراکز تولیدی به خطوط عریض راه آهن آسیای مرکزی، هزینه تمام شده فرآوری و صادرات کالا در منطقه ویژه اقتصادی سرخس بسیار کاهش می یابد.
برهمند افزود: از طرفی نزدیکی منطقه ویژه اقتصادی سرخس به بازار کشورهای مستقل همسود یا همان سی.آی.اس، سرمایه گذاری در این منطقه ویژه را دارای ارزش افزوده مضاعف کرده است.
وی اضافه کرد: یک شرکت دیگر چینی نیز پیگیر تامین زمین برای راه اندازی مرکز پشتیبانی و باراندازی در منطقه ویژه است و تاکنون نمایندگان شرکت یاد شده از زمینی به مساحت ۲۵ هکتار بازدید کرده و تفاهمهایی نیز در این خصوص حاصل شده است.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس در نزدیکی نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان و ۱۸۵ کیلومتری شمال شرق مشهد قرار دارد.
۱۴ درصد از مجموع مرزهای خاکی جمهوری اسلامی ایران به طول ۸۳۴ کیلومتر در شرق کشور و حوزه جغرافیایی استان خراسان رضوی همجوار با کشورهای ترکمنستان و افغانستان است.
کشورهای مستقل همسود شامل برخی از جمهوریهای مستقل اتحاد جماهیر شوروی سابق هستند که یک پیمان همکاریهای امنیتی و اقتصادی تشکیل داده اند و در حال حاضر جمهوریهای آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان و مولداوی عضو این اتحادیه باقی مانده اند و ترکمنستان از سال ۲۰۰۵ میلادی به عنوان عضو همکار به مشارکت خود با کشورهای مستقل همسود ادامه داده است.
نظر شما