رضا خواجه نایینی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دلایل این امر را می توان داشتن مرز مشترک با استان خراسان رضوی، وجود پیشینه تاریخی، روابط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی منطقه هرات با خراسان رضوی و تغییر حکومت در کشور افغانستان طی سال گذشته که منجر به مهاجرت بسیاری از اتباع این کشور به ایران شد دانست.
وی ادامه داد:طی سالهای گذشته به رغم درصد بالای تعداد سرمایهگذاران افغانستان در خراسان رضوی این سرمایهگذاران، سهمی حداقلی در میزان سرمایهگذاری خارجی استان داشتند.
مدیر کل امور اقتصادی و داریی استان خراسان رضوی گفت:اتباع کشورهای هند، پاکستان، عراق و هلند در رتبههای بعدی سرمایه گذاری در خراسان رضوی قرار گرفتهاند.
خواجه نایینی افزود: در سال گذشته تعداد ۹۲ طرح سرمایهگذاری خارجی به مبلغ ۸۵.۶ میلیون دلار توسط هیات سرمایهگذاری تصویب شد که از نظر تعداد طرح نسبت به سال قبل از آن ۱۵۰ درصد افزایش داشته است به گونه ای که بیشترین تعداد اجرای طرح سرمایه گذاری خارجی در استان خراسان رضوی طی سال گذشته محقق شده است.
نایب رییس مرکز خدمات سرمایه گذاری خراسان رضوی گفت: سرمایهگذاران خارجی استان در این بازه زمانی در زمینههایی از قبیل صنعت و معدن، حمل و نقل و ارتباطات و خدمات، کشاورزی و ساختمان و انرژی سرمایهگذاری کردهاند.
خواجه نائینی افزود:از این نظر بخش صنعت با ۵۵ طرح سرمایه گذاری رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و به ترتیب بخشهای کشاورزی با ۱۸ طرح، حمل و نقل و ارتباطات با هشت طرح، خدمات با پنج طرح ، ساختمان با چهار طرح و معدن و انرژی هریک با یک طرح در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد:بیشترین میزان سرمایهگذاری خارجی صورت گرفته در خراسان رضوی از نظر مبلغ در بخش صنعت و به میزان ۵۰.۶ میلیون دلار صورت گرفته است و سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی با ۱۱.۴ میلیون دلار، حمل و نقل و ارتباطات با ۷.۲ میلیون دلار، ساختمان با ۶.۳ میلیون دلار، خدمات با ۴.۲ میلیون دلار، انرژی با سه میلیون دلار و معدن با ۲.۸ میلیون دلار به ترتیب در جایگاههای بعد قرار دارند.
او اضافه کرد:خراسان رضوی تنها استانی است که مرکز خدمات سرمایهگذاری آن با حضور نمایندگان ۱۲ دستگاه مرتبط، به صورت فعال و مستقیم مشغول فعالیت و خدمت رسانی به سرمایهگذاران خارجی است و در این زمینه الگویی برای سایر استانها شده است.
نظر شما