به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از تارنمای «روسیاالیوم»، چاووش اوغلو در گفتوگو با شبکه خبری «سیانان» ترک گفت که «ما با طالبان در افغانستان همکاری میکنیم، هرچند تا کنون آنها را به رسمیت نشناختهایم تا از فروپاشی این کشور و گسترش تروریسم و از ورود بیشتر مهاجران جلوگیری کنیم.»
وی افزود که «ترکیه همچنین همکاری با رژیم اسد بدون به رسمیت شناختن دولت سوریه را مفید می داند.»
وزیر امور خارجه ترکیه با ادعای اینکه کشورش از تمامیت سرزمین سوریه حمایت می کند، خاطرنشان کرد که ارتش ترکیه اخیراً جنگ با یگان های مدافع خلق (YPG) را آغاز کرده است که قصد تجزیه سوریه را دارد.
چاووش اوغلو افزود: «حمایت از تجزیه سوریه و سازمان تروریستی یگانهای مدافع خلق/حزب کارگران کردستان به دلیل بیثباتی روابط ما با رژیم و به دلیل اینکه این مسائل مربوط به سرویسهای اطلاعاتی است، امکانپذیر نیست. در گذشته در سطح اطلاعاتی نشست ها و همکاری هایی بین دو کشور انجام شده است.»
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین گفت که اتحادیه اروپا و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در حال حاضر نشست هایی را با دولت سوریه برای حل مشکل مهاجران سوری برگزار می کنند.
نیمه فروردین گذشته روزنامه «حریت» چاپ ترکیه به نقل از منابع مطلع خبر داد که آنکارا در حال ارزیابی امکان آغاز گفت وگو با دمشق است.
به نوشته حریت، مقامات این کشور در حال مذاکره برای آغاز گفت وگو با دولت سوریه هستند تا روابط دو کشور به حالت عادی بازگردد.
این روزنامه به نقل از منابع آگاه افزود: «سیاست متعادلی که اخیراً از سوی ترکیه اتخاذ شد و نقشی که آنکارا در ماههای اخیر بهویژه در زمینه حل و فصل جنگ در اوکراین ایفا کرده است، زمان کنونی را برای حل و فصل بحران سوریه مساعد کرده است.»
این منابع خاطرنشان کردند که ترکیه «در تمامی تماسهای خود با دولت سوریه بر ۳ مورد ضروری» یعنی حفظ ساختار واحد و تمامیت ارضی سوریه، تضمین امنیت پناهجویانی که به کشور باز میگردند و فعالیتهای حزب کارگران کردستان تاکید میکند.
به نوشته این روزنامه، آنکارا این پیامهای مهم را به ویژه پیش از سفر بشار اسد رئیس جمهور سوریه به امارات به دمشق رسانده است.
ترکیه مهر ۱۳۹۸ با حمله و لشکرکشی خود وارد بخشهایی از شمال شرقی سوریه، منطقه سکونت کُردها شد تا منطقهای امن در این قسمت از خاک سوریه به وجود آورد.
اقدام ترکیه برای حمله به شمال سوریه باوجود مخالفتهای گسترده منطقهای و جهانی در حالی صورت گرفت که رجب طیب اردوغان رییسجمهور این کشور مدعی بود حضور کُردهای شمال سوریه تهدیدی برای امنیت کشورش است.
دمشق حضور نظامی ترکیه در سوریه را اقدامی «اشغالگرانه» میداند و خواهان آن است که ترکیه هرچه سریعتر نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند.
ابراز تمایل ترکیه برای از سرگیری روابط با سوریه در حالی است که طی ماههای اخیر گشایشهایی در روابط کشورهای عربی با سوریه رخ داده است و این احتمال وجود دارد که تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب برداشته شود.
سفر تاریخی بشار اسد رئیس جمهور سوریه به امارات و استقبال مقامات این کشور از رئیس جمهور سوریه بیش از هرچیز حاکی از اذعان کشورهای منطقه به شکست سیاستهایشان در قبال سوریه طی ۱۱ سال گذشته است.
تهران - ایرنا - «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که کشورش خواهان گفت و گو با بشار اسد رئیسجمهوری سوریه در موضوع های «تروریسم» و «مهاجران» بدون به رسمیت شناختن دولت آن است.
اخبار مرتبط
-
وزیر خارجه تركیه: آنكارا تهدیدی علیه دولت بشار اسد نیست
آنكاراـ ایرناـ مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه تركیه ادعا كرد: آنكارا تهدیدی علیه دمشق نیست، اما…
-
وزیر خارجه تركیه از ارتباط اطلاعاتی كشورش با سوریه خبر داد
آنكاراـ ایرناـ مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه تركیه اعلام كرد: امكان تماس واحدهای اطلاعاتی تركیه…
-
گزارش رسانه های تركیه از دیدار هیات این كشور با بشار اسد
آنكارا- ایرنا- سفر هفته جاری یك هیات 13 نفره از تركیه به دمشق متشكل از مخالفان سرسخت سیاست…
-
دکتر روحانی در دیدار وزیر امور خارجه ترکیه:
گسترش روابط دوستانه با ترکیه اصلی مهمی در سیاست منطقه ای ایران است
رئیس جمهور گسترش روابط دوستانه و برادرانه با همسایگان و بویژه ترکیه را اصلی مهم در سیاست خارجی…
نظر شما