۳ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۴:۰۷
کد خبرنگار: 2303
کد خبر: 84728504
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زائران حرم امام راحل سوگوار شهید محراب

شهرری - ایرنا - حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان میزبان خیل عظیمی از مردم و به خصوص جوانانی بود که به درگاه خداوند تبارک و تعالی برای بخشیده شدن گناهانشان استغفار و برای اولین شهید محراب عزاداری می‌کردند.

به گزارش ایرنا، حرم امام خمینی(ره) نیز مانند حرم مطهر عبدالعظیم حسنی(ع) مملو از عاشقان ولایت و امامت بود.

قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط قاری آغازگر شبی پرفیض و معنوی در حرم امام راحل بود؛ طنین کلام آسمانی قلوب حضار را برای بندگی بیشتر در برابر ذات اقدس الهی آماده می کرد.

بخش دیگر مراسم مداحی توسط مداح اهل بیت(ع)  است و در مدح اهل بیت و شهادت امیرالمومنین  می گوید.

سپس‌ مراسم قرائت دعای جوشن کبیر توسط مداح اهل بیت(ع) بود که نوای الغوث الغوث فضای حرم را در برمی گیرد.

سیاهپوشانی که قرآن بر سر گرفته اند و الغوث الغوث سر می دهند؛ فرقی ندارد از زن و مرد و پیر و جوان. سرتاسر حرم امام راحل مومنانی را می بینی که در پررمز و رازترین شبهای سال دست به آسمان برداشتند و دعا می کنند.

مردان و زنان از پیر و جوان قرآن بر سر گذاشته‌اند و دست گدایی به آسمان دراز کرده‌اند تا شامل رحمت الله شوند.

نجواها از هر گوشه حرم به گوش می‌رسد و وقتی مداح به «الغوث الغوث‌ خلصنا من‌النار یا رب» می‌رسد جمعیت یک صدا و یک دل برای آمرزش دستان خود را بالا می‌آورند و هم زمان اشک می‌ریزند.

اشک‌هایی که گواهی است برای توبه؛ خداوند متعال وعده داده است که هرکس در این شب‌ها استغفار کند گناهانش بخشیده خواهد شد.

فضایی روحانی بر حرم حکم فرماست؛ شب شهادت علی(ع) است و تمام عاشقان ولایت در این شب برای امام اولشان اشک می‌ریزند و عزاداری می‌کنند.

صدای مناجات مومنانی که قرآن به سر دارند و در دومین شب از شب‌هایی که به فرموده امام صادق(ع) قلب رمضان به شمار می‌آید، فریادرس خود را صدا میزنند و طلب آمرزش می‌کنند.

مناجات  توسط مداح خوانده شد،  صدای ذکر «الهی العف» نیز در حرم طنین انداز شده بود.

مردمانی که با تمام اشتیاق به روضه گوش می‌دادند و با تمام وجود آن را درک می‌کردند؛ یک دست به سوی آسمان بود دست دیگرشان کتاب دعا.

شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسان‌ها است.

این شب با فضیلت‌ترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشت‌ها، تدبیر و برنامه‌ریزی‌های جدید و نزول جبرئیل و فرشته‌ها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود می‌آیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسان‌ها به امام زمان (علیه‌السلام) عرضه می‌شود.

زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شب‌های نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم می‌باشد.

طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شب‌ها نیست. از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زنده‌داری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقه‌دادن را می‌توان بیان کرد.

شهادت امام علی (علیه‌السلام) در این شب‌ها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شب‌های قدر همراه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha