به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم خدابنده در رشته تکواندو، زینب حسن پور ( کاراته ) مژده مردانی (کاراته ) آسیه مردانی (مربی کاراته ) و فاطمه اسفندیاری در رشته تیراندازی پنج بانوی شرکت کننده از فارس هستند.
همچنین در بخش آقایان، علی کهربایی و محمد شایان در رشته کاراته و علیرضا صالحی در دو و میدانی دیگر ورزشکاران اعزامی به المپیک از فارس هستند.
تاریخچه المپیک ناشنوایان
مسابقات المپیک ناشنوایان که هر چهار سال یک بار برگزار می شود از سال ۱۹۲۴ در فرانسه کلید خورد و بیست و چهارمین دوره این مسابقات ۱۱ اردیبهشت به میزبانی شهر کاشیاس دو سول برزیل آغاز می شود.
کاروان ایران در رشتههای تیراندازی، جودو، تکواندو، کاراته، کشتی آزاد و فرنگی، دوومیدانی، فوتبال و والیبال ساحلی در این بازیها حضور دارند.
بانوی فسایی پرافتخارترین ورزشکار فارس،سومین حضور
در بین ورزشکاران شرکت کننده از استان فارس در المپیک برزیل، مریم خدابنده اهل شهرستان فسا از توابع فارس پر افتخارترین ورزشکار فارس است، که افتخارات زیادی را در المپیک، جهانی و آسیایی کسب کرده است.
خدابنده که مدرک کارشناسی تربیت بدنی دارد و در رشته پومسه و کیورگی تکواندو فعالیت می کند برای سومین بار است که در المپیک برزیل حضور می یابد و این آمادگی را دارد که سومین نشان این رویداد مهم را به کارنامه خود اضافه کند.
این تکواندو کار فسایی، نخستین مدال خود را در المپیک ۲۰۱۳ بلغارستان در بخش کیورگی با نشان برنز کسب کرد و در المپیک ۲۰۱۷ ترکیه و در بخش پومسه هم مدال برنز گرفت وبه دنبال ان است در سومین المپیک، مدال خود را ارتقا دهد.
خدابنده همچنین سه مدال برنز آسیایی، مدال طلا و نقره جهانی مجازی آنلاین و چندین مدال رنگارنگ کشور و دانشگاهی را در کارنامه دارد و در رقابت های جهانی ۲۰۲۱ ، بعنوان بهترین بازیکن انتخاب شد.
خواهران مرودشتی در راه المپیک
مژده و آسیه مردانی هم از شهرستان مرودشت به عنوان ورزشکار و مربی در رشته کاراته در المپیک برزیل شرکت دارند. مژده از دیگر ورزشکاران پر افتخار فارس در المپیک است.
مژده که ۳۳ سال سن دارد و کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی را در کارنامه دارد ،کاراته را از سال ۱۳۶۷ زیر نظر رقیه کشاورز آغاز کرد و سپس با خواهرش آسیه به عنوان مربی کاراته را ادامه داد و پله های ترقی را به سرعت طی کرد.
او نخستین بانوی ایرانی بود که صاحب مدال طلای المپیک ۲۰۱۳ بلغارستان شد و سپس در سال ۲۰۱۷ در المپیک ترکیه هم مدال برنز را به خود اختصاص داد ، او ۲۱ مدال بین المللی و داخلی هم از آن خود کرده است و مدال طلای مسابقات جهانی ۲۰۲۱ تهران هم دارد.
مژده مردانی که سومین حضور در المپیک را تجربه می کند بسیار امیدوار است که سومین مدال با ارزش خود در المپیک ۲۰۲۲ برزیل به دست آورد.
همچنین خواهرش آسیه با نظر کمیته فنی فدراسیون ورزش های ناشنوایان به عنوان مربی در مسابقات المپیک ۲۰۲۲ برزیل حضور دارد و مژده را در راه رسیدن به کسب سومین مدال المپیک همراهی می کند.
نخستین حضور در المپیک
زینب حسن پور دیگر ورزشکار رشته کاراته از فارس است که برای نخستین بار در المپیک ۲۰۲۲ برزیل شرکت می کند.
حسن پور مدال برنز مسابقات ۲۰۲۱ جهانی تهران را در کارنامه دارد و چندین مدال کشوری هم کسب کرده است.
فاطمه اسفندیاری به دنبال دومین مدال تیراندازی در المپیک
همچنین فاطمه اسفندیاری که نخستین مدال نقره در رشته تیراندازی با تپانچه در فاصله ۱۰ متر در بیست و سومین دوره المپیک ۲۰۱۷ سامسون ترکیه کسب کرده است ، برای دومین بار است که در المپیک ۲۰۲۲ برزیل شرکت می کند و بر این باور است که صاحب دومین مدال المپیکی شود.
ورزشکاران اعزامی بدرقه شدند، پاداش مضاعف
طی مراسمی که به منظور بدرقه ورزشکاران ناشنوا شرکت کننده از فارس در المپیک برزیل در باغ جهان نما شیراز برگزارشد ، سرپرست ورزش و جوانان فارس اعلام کرد : علاوه بر پاداشی که ورزشکاران مدال آور از سوی وزارت ورزش و جوانان دریافت می کند اداره کل با کمک سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری شیراز هم به صورت ویژه از مدال اوران تقدیر خواهد کرد.
حیدر صفر پور ادامه داد: بانوان استان فارس همیشه سهم عمده و بسزایی در افتخار آفرینی های ملی و بین المللی داشته و نام پرآوازه فارس را هم مثل همیشه آنچنان که مقام معظم رهبری فارس را در قله دانستند در قله افتخارات ورزش هم ثبت کردند.
وی اضافه کرد : افتخار داریم امروز ورزش فارس به عنوان یک اولویت مهم و برجسته در نگاه و سیاستگذاریهای مسئولان ارشد استان مدنظر قرار گرفته است.
مردان شرکت کننده از فارس و نخستین حضور در المپیک
محمد شایان و علی کهربایی در رشته کاراته و علیرضا صالحی در دو و میدانی برای نخستین بار است که در مسابقات المپیک شرکت می کنند.
شایان در بخش کومیته انفرادی رشته کاراته در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ تهران مدال برنز گرفت و در بخش تیمی هم به مدال طلا دست یافت و به دنبال کسب مقام در المپیک ۲۰۲۲ برزیل است.
همچنین علی کهربایی در چهاردهمین مسابقات دوره مسابقات بین المللی جام ایران زمین صاحب مدال برنز شده است.
علیرضا صالحی در رشته پرش ارتفاع مسابقات آسیا و اقیانوسیه ناشنوایان مدال برنز کسب کرده است.
طلایی های المپیک ۷۰۰ میلیون تومان پاداش می گیرند
رییس فدراسیون ناشنوایان یکم اردیبهشت در گفت و گوبا ایرنا اعلام کرد: تا پیش از این و حتی در المپیک ناشنوایان ۲۰۱۷ سامسون ترکیه قهرمانانی که مدال طلا کسب کردند ۸۰ میلیون تومان پاداش گرفتند اما با رایزنی های صورت گرفته با وزیر ورزش و جوانان دارندگان مدال طلای المپیک از این به بعد ۷۵۰ میلیون تومان دریافت می کنند.
مهران تیشه گران ادامه داد: در دوره قبل که سال ۲۰۱۷ در ترکیه برگزار شد در ۱۳ رشته با ۱۳۳ ورزشکار شرکت داشتیم اما برای بازیهای المپیک ۲۰۲۲ برزیل با ۷۵ ورزشکار در هشت رشته شرکت خواهیم کرد.
پرچمدار کاروان ایران در برزیل
مهرداد صیدی قهرمان جودو ناشنوایان که ۲مدال برنز المپیک و طلای بازیهای آسیایی را گرفته است بهعنوان پرچمدار کاروان ورزشی کشورمان در این دوره از مسابقات معرفی شد.
بازیهای المپیک ۲۰۲۲ناشنوایان از ۱۰ تا ۲۶ اردیبهشت در شهر کاسیاس دوسول برزیل برگزار می شود.
کاروان ایران در المپیک ناشنوایان ۲۰۱۷ ترکیه با ۳۱ مدال شامل ۵ طلا، ۹ نقره و ۱۷ برنز در رده هفتم جدول ایستاد.
نظر شما