رفع دغدغه‌های معیشتی کارگران به نفع جامعه است

تهران- ایرنا- نماینده جامعه کارگری با بیان اینکه از دولت انتظار داریم سیاست‌های همه‌جانبه‌ای برای رونق تولید و اشتغال پایدار در نظر بگیرد، گفت: کار و کارگری بحث مهمی در اقتصاد دنیاست و رفع دغدغه‌های معیشتی کارگران در بُعد فردی و اجتماعی به نفع جامعه است.

«مصطفی شریف» روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به مناسبت هفته کارگر، اظهار داشت: اگر به موضوع کار و کارگری خوب پرداخته شود، منافع و آثار فردی و اجتماعی آن در جامعه دیده خواهد شد.

وی افزود: باید به‌گونه‌ای مدیریت شود تا کارگران دغدغه‌های معیشتی و زندگی نداشته باشند، اگر افرادی تحت عنوان کارگر، یک زندگی شرافتمندانه داشته باشند در بُعد فردی هر اقدام مثبت یا منفی انجام شود، آثار آن در خانواده‌ها نمایان خواهد شد و آثار آن در بُعد اجتماعی، جامعه را فرا می‌گیرد.

نماینده جامعه کارگری با بیان اینکه توجه به حوزه کارگری منافع خیلی زیادی دارد، گفت: بحث تامین معیشت از نظر مبانی شرعی نیز مطرح است که در این زمینه، نهادها و دستگاه‌هایی دولتی مسئولیت خطیری بر عهده دارند.

وی ادامه داد: هفته کارگر فرصتی است تا دغدغه‌های جامعه کارگران را با سیاست‌گذاری‌های مطرح کنیم.

شریف به نقش کارگران در اقتصاد اشاره کرد و گفت: در حوزه اقتصاد عامل انسانی از یک کارگر ساده تا کارگر متخصص، نقش اصلی و اساسی دارد، در نظریه‌های اقتصادی و توسعه‌ای چند عامل مهم مانند نیروی انسانی، فناوری‌های ساده و پیچیده و منابع در بحث تولید نقش‌آفرین هستند.

وی بیان داشت: نقش نیروی انسانی در رأس عوامل مختلف قرار دارد، اگر انواع و اقسام فناوری‌ها و منابع طبیعی یا انسان ساخت وجود داشته باشد، اما نیروی انسانی نباشد به تولید دست نخواهیم یافت؛ از این رو وقتی به بُعد کارگری به معنای عام نگاه می‌کنیم، باید به نقش نیروی انسانی توجه ویژه شود تا به لحاظ فردی، اجتماعی، اقتصادی و توسعه‌ای به جایگاه خودمان در دنیا برسیم.

سیاست‌های دولت در پویایی جامعه کارگری

نماینده جامعه کارگری با اشاره به اینکه سیاست‌های دولت نقش بسیاری در پویایی جامعه کارگری دارد، گفت: وقتی دولتمردان، سیاست‌گذاری انجام می‌دهند، باید به ابعاد مختلف ازجمله دستمزدها و معیشت نیروی کار توجه کنند. انتظار می‌رود با تغییراتی که در اقتصاد به لحاظ تورمی رخ می‌دهد، دستمزدها متعادل باشد؛ به شکلی که رعایت جنبه‌های گوناگون صورت گیرد.

وی ادامه داد: گاهی به لحاظ ساختاری یکسری سیاست‌ها موجب تعدیل نیرو یا تعطیلی کارگاه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی می‌شود که این امر را در دولت‌های گذشته دیدیم. از این رو باید به سمت تربیت نیروی انسانی با کارایی بیشتر و آموزش دیده در سیاست‌گذاری‌ها حرکت کرد.

شریف ابراز داشت: نمی‌توان از دولت توقع داشت که همه کارگران را تحت کفالت قرار داد، بلکه باید سیاستی انجام شود که شاهد تداوم درآمد و اشتغال در کشور باشیم. با سیاست‌های تک بُعد امکان‌پذیر نیست و می‌بایست سیاست‌های همه‌جانبه با تفضیل کارهای تولیدی و نیروهای کارآمد در نظر گرفته شود.

نماینده جامعه کارگری خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت بخش تعاونی‌ها از موارد مهمی است که باید به آن توجه شود.

وی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در حمایت از جامعه کارگری گفت: این دولت به‌تازگی کار خود را شروع کرده و در اولین اقدام شاهد تعیین دستمزد سال ۱۴۰۱ بودیم. لازم است تا حفظ کرامت انسانی، کارهایی در جهت خودکفا و پایداری کارگران صورت بگیرد.

شریف بیان کرد: دولت‌ها می‌آیند و می‌روند، این عملکردشان است که نشان می‌دهد چه خدماتی برای جامعه کارگری انجام داده‌اند؛ از این دولت انتظار داریم که در راستای حمایت از جامعه کارگران سیاست‌های همه‌جانبه‌ای را برای رونق تولید و اشتغال پایدار در نظر بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha