به گزارش ایرنا، لو پن پنج سالی بود که فکر انتقام از امانوئل مکرون رقیب انتخاباتی که مانع از پیروزی وی در انتخابات ۲۰۱۷ شد را در سر میپروراند و دیگر قصد نداشت در دوئل دور دوم انتخابات شکست بخورد؛ خیالی که با اعلام نتایج انتخابات که به کسب ۵۸ درصد آرا توسط مکرون منتهی شد، نقش بر آب شد.
رهبر حزب راست افراطی "مجمع ملی" با نام کامل "ماریون آن پرین لو پِن" (به فرانسوی: Marion Anne Perrine Le Pen)، در پنجم آگوست ۱۹۶۸ در Neuilly-sur-Seine به دنیا آمد.
او سومین و آخرین دختر ژان ماری لوپن بنیانگذار حزب راست افراطی "جبهه ملی" فرانسه است؛ چهرهای که در کولهبار خود چندین شکست انتخابات ریاست جمهوری سنگینی می کند.
دوران کودکی لو پن با با طلاق والدینش و رسواییهای اخلاقی مادرش گره خورد و ورود خود به سیاست را با پیوستن به حزب پدرش رسمی کرد.
تحصیلات و پیشینه سیاسی لو پن
او در رشته حقوق در دانشگاه پاریس II-Assas تحصیل کرد و در سال ۱۹۹۱ مدرک کارشناسی ارشد حقوق و سپس DEA در حقوق جزا گرفت و حرفه وکالت را در بیست و سومین اتاق اصلاح و تربیت دادگاه بزرگ پاریس پذیرفت و سپس به عنوان یک وکیل به دفاع از مهاجران غیرقانونی روی آورد؛ اقدامی که در خلاف جهت سیاستهای حزبی وی قرار داشت.
او در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۹ به عنوان نماینده پارلمان اروپا انتخاب شد و در چهاردهمین کنگره جبهه ملی در سال ۲۰۱۱، رهبر تاریخی این حزب یعنی پدرش مشعل هدایت را به وی سپرد.
لو پن نخستین بار در سال ۲۰۱۲ وارد رقابتهای ریاست جمهوری فرانسه شد و ۱۷.۹۰ درصد آرای دور نخست این انتخابات را از آن خود کرد و در جایگاه سوم ایستاد اما از راهیابی به دور دوم بازماند.
از جمله اقدامات جنجالی این چهره در آن سالها میتوان به اخراج پدرش که عنوان رئیس افتخاری حزب جبهه ملی را داشت، به دلیل مواضع نژادپرستانه برشمرد؛ مواضعی که مانعی برای گسترش آرای رایدهندگان این حزب ارزیابی میشد.
او در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ فرانسه برای دومین بار شرکت کرد و این بار به دور دوم انتخابات راه یافت اما در در نهایت با کسب ۳۳.۹۰ درصد آرا در برابر ۶۶.۱۰ درصد آرایی که مکرون کسب کرد، از رقیب انتخاباتی خود شکست خورد و نتوانست بر کرسی الیزه تکیه بزند؛ شکستی که امسال با کسب ۴۲ درصد آرا در دور دوم انتخابات بار دیگر تکرار کرد.
او در انتخابات امسال تلاش می کرد که همچون فرانسوا میتران و ژاک شیراک پس از سه بار تلاش موفق به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه شود و عنوان نخستین رئیس جمهور زن فرانسه را نیز کسب کند؛ آرزویی که در صورت تحقق صحفهای جدید در سپهر سیاسی فرانسه میگشود و یک پیروزی بزرگ برای پوپولیستها و جناج راست افراطی فرانسه رقم میزد.
لو پن ۲۰۲۲؛ چهره جدید با سیاستهای معتدلتر
برای شناخت بهتر چهره لو پن ۲۰۲۲، باید در گام نخست برنامههای وی را برای انتخابات امسال شناخت؛ برنامه زنی که خانوادهاش به گفته امانوئل مکرون "از دهه ۶۰ میلادی به دنبال کسب کرسی الیزه هستند" اما این بار با تغییر در برنامههای و سیاستهای خود نسبت به انتخابات ۲۰۱۷، قویتر از گذشته وارد میدان رقابت شد.
پیشنهاد رفراندوم در مورد مهاجرت، رسیدگی به درخواستهای پناهندگی فقط در خارج از کشور، منوعیت حجاب برای زنان، اطمینان از اولویت ملی دسترسی به مسکن اجتماعی و اشتغال و اخراج سیستماتیک مهاجران غیرقانونی، بزهکاران و مجرمان از مهمترین و شاید جنجالیترین وعدههای لو پن در قامت نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بود.
وی همچنین اولویت قراردادن ایمنی در همه جا و برای همه کس در دوره پنج ساله، از بین بردن هرگونه امکان تخفیف و تعدیل مجازات به ویژه برای خشونت علیه مردم، افزایش ۲ برابری قضات و رسیدن به آمار ۸۵ هزار زندانی در سال ۲۰۲۷ را مطرح کرده است.
در بخش اقتصادی از مهمترین وعدههای این زن سیاستمدار فرانسوی به پیشنهادات وی برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده از ۲۰ درصد به ۵.۵ درصد برای محصولات انرژی همچون سوخت، نفت کوره، گاز و برق که به اعتقاد لو پن به شرکتها اجازه افزایش دستمزد کارگران را میدهد، ملی سازی مجدد بزرگراهها برای کاهش ۱۵ درصدی قیمت عوارض و خصوصیسازی تلویزیون عمومی برای حذف کارمزد میتوان اشاره کرد.
وی همچنین خواستار ایجاد معافیت از مالیات بر درآمد همه کارگران جوان تا سن ۳۰ سالگی شده است تا به اعتقاد این چهره پوپولیست، آنها بتوانند در کشورشان بمانند و خانواده خود را در فرانسه تشکیل دهند.
لغو مالیات شرکتها برای کارآفرینان زیر ۳۰ سال برای پنج سال نخست ریاست جمهوری وی، با هدف جلوگیری از مهاجرت آنها به خارج از کشور، حمایت مضاعف از مادران مجردی که فرزندان خود را بزرگ میکنند، لغو مالیات بر ارث مستقیم برای خانوادههای کم درآمد و طبقه متوسط، ایجاد معافیت برای کمکهای مالی والدین و همچنین پدربزرگها و مادربزرگها به فرزندان و نوههای خود تا سقف ۱۰۰ هزار یورو برای هر فرزند در بازه زمانی هر ۱۰ سال و همچنین افزایش حقوق معلولان از دیگر گزینههای اقتصادی است که وی برای راهیابی به الیزه به رای دهندگان فرانسوی پیشنهاد داده است.
وی همچنین خواستار رد هرگونه تمدید سن بازنشستگی، تضمین استقلال انرژی فرانسه و راهاندازی مجدد بخشهای هستهای و برق آبی و همچنین سرمایهگذاری در بخش هیدروژن، تضمین قیمت محصولات کشاورزان، راهاندازی یک طرح حمایتی بهداشتی اضطراری به مبلغ ۲۰ میلیارد یورو، افزایش حقوق پرستاران، قراردادن آموزش زبان فرانسه، ریاضیات و تاریخ در قلب برنامههای آموزشی، افزایش حقوق معلمان و تجدید ساختار آموزش شده است.
لو پن همچنین مدعی است که میخواهد کمک فرانسه به بودجه اروپا را پنج میلیارد یورو کاهش دهد و تصمیم دارد اختیارات کمیسیون اروپا را محدود کند.
در حوزه شینگن نیز دیگر نمیخواهد آن را ترک کند، اما قصد دارد کنترلهای موقت مرزی را به صورت مجدد برقرار کند تا دیگر اعضا محبور به برگزاری مذاکرات بر سر یک معاهده جدید شوند.
لو پن اما توقف مهاجرت را محور اصلی برنامه خود قرار داده است و دسترسی به تابعیت فرانسوی را به تابعیت بر اساس معیارهای شایستگی، محدود میکند.
وی همچنین میخواهد درخواست های پناهندگی را فقط از خارج از فرانسه بررسی کند و وعده میدهد که مهاجران غیرقانونی، بزهکاران و مجرمان خارجی را سیستماتیک از این کشور اخراج کند.
بر اساس سیاستهای وی، هر فردی که تابعیت فرانسوی داشته باشد، به ویژه برای دسترسی به مسکن یا کار، نسبت به یک خارجی دارای مزیت خواهد بود.
لو پن قصد دارد سیاستهای خود در حوزه مهاجرت را با انجام همهپرسی ابتکاری شهروندان در قانون اساسی فرانسه بگنجاند و همچنین قصد دارد کمکهای اجتماعی را به فرانسویها اختصاص دهد و دسترسی به مزایای همبستگی را به پنج سال کار در فرانسه مشروط کند.
وی همچنین قول داده است که اجازه اقامت و ارایه کمکهای پزشکی دولتی برای هر خارجی که یک سال در فرانسه کار نکرده است، را لغو کند.
در حوزه سیاست خارجی، لو پن اعلام آمادگی کرده است که "تجهیزات دفاعی" به معنای سلاحهای غیرکشنده به اوکراین تحویل دهد؛ اما نه سلاحهای سنگینی که به اعتقاد وی فرانسه را در کنار اوکراینیها در برابر روسیه "هم جنگ" میکند.
وی در طول مبارزات انتخاباتی ۲۰۱۷ مورد استقبال ولادیمیر پوتین قرار گرفت و در موضوع کریمه نیز در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که هیچ تهاجمی از طرف روسیه به این منطقه صورت نگرفته است و ساکنان کریمه خود را روس میدانند.
لو پن همچنین در حال بازپرداخت وام ۹.۴ میلیون یورویی خود به روسیه است؛ وامی که در انتخابات پیشین برای تامین کمپین انتخاباتی خود دریافت کرد و دلیل آن را همکاری نکردن بانکهای فرانسوی برای اعطای وام اعلام کرد.
در انتخابات امسال نیز وی یک وام ۱۰.۶ میلیون رورویی از یکی از بانکهای مجارستان دریافت کرده است که این موضوع نیز انتقاداتی به همراه داشته و عدهای روسیه را پشت پرده این وام معرفی میکنند.
لو پن به صورت مرتب به نزدیکی با روسیه متهم میشود اما وی در پاسخ به میزبانی مکرون از رئیس جمهوری روسیه در کاخ ورسای و سپس در قلعه قرون وسطایی برگانسون محل اقامت رسمی رئیس جمهور فرانسه اشاره میکند و تاکید دارد که همواره فقط از منافع فرانسه دفاع کرده است.
وی در مبارزات انتخاباتی امسال برخی از اظهارات خود درباره پوتین را اصلاح و در این مرحله از پیشنهاد خود مبنی بر توافق نظامی با مسکو چشمپوشی کرد.
او همچنین از واژه جنایات جنگی در اوکراین پس از کشف صدها جسد غیرنظامی در منطقه کیف صحبت کرده است.
لو پن همانگونه که بارها اعلام کرده بود، در انتخابات امسال نیز بر تمایل خود برای ممنوعیت کامل پوشیدن حجاب در فضاهای عمومی فرانسه تاکید کرده است.
وی با تاکید بر ضرورت مبارزه با اسلامگرایی افراطی اعلام کرده است که در صورت پیروزی در انتخابات میخواهد داشتن حجاب را در اماکن عمومی ممنوع کند.
او هیچ تمایزی بین حجاب ساده (حجاب اسلامی پوشاننده مو)، نقاب یا برقع (اشکال مختلف حجاب کامل) قائل نشده است؛ بنابراین به طور مشخص، پوشیدن آن دیگر در خیابان، مغازهها، رستورانها، وسایل نقلیه عمومی (اما نه در خانه شخصی یا برای مثال در مسجد) قانونی نخواهد بود.
لو پن معتقد است که حجاب یک لباس اسلامی است و به گفته وی حجاب لباس یک ایدئولوژی است و نه یک مذهب.
وی در فوریه گذشته نیز لایحهای را با هدف مبارزه با ایدئولوژیهای اسلامگرایانه ارایه کرد و گفته است که در صورت تصویب، این قانون را از طریق اعمال جریمه اجرا میکند.
همچنین لو پن که پیشتر طرفدار خروج فرانسه از فرماندهی یکپارچه ناتو بود، به تازگی اعلام کرده است که در این ائتلاف باقی خواهد ماند و از درخواست ماده پنج آن (یک کشور عضو را موظف میکند که در صورت تجاوز به دیگری، به آنها کمک کند) صرف نظر نخواهد کرد.
به عبارتی او تاکید دارد که نه تسلیم شدن به مسکو یا چین را میخواهد و نه موافق تبعیت از آمریکا است.
به تازگی نیز لو پن از نزدیکی استراتژیک بین ناتو و روسیه پس از پایان جنگ در اوکراین سخن گفته است و به اعتقاد وی این به نفع فرانسه و اروپا است.
لو پن همچنین اینگونه استدلال می کند که آمریکا هیچ علاقه ای به ظهور یک اتحادیه نزدیک به چین و روسیه را ندارد.
نظر شما