تصاویر حمله راکتی داعش به اسپایکر همزمان با بازگشت داعشی های سیاسی به عراق به چه معناست؟

بغداد-ایرنا- همزمان با بازگشت حامیان داعش به عراق این گروه تروریستی تصاویری از حمله با راکت های گراد به پایگاه اسپایکر در استان صلاح الدین منتشر کرد؛ تصاویری که مدت ها بود داعشی ها منتشر نمی کردند؛ امری که گفته می شود نشانه ای بر تقویت داعش از سوی برخی جریان ها است.

به گزارش ایرنا، داعشی ها در تصاویری عملیات اخیر خود در حمله راکتی به سوی پایگاه اسپایکر در استان صلاح الدین را منتشر کردند؛ پایگاهی که نام آن یادآور یک کشتار غمناک تروریستی است.

تصاویر حمله راکتی داعش به اسپایکر همزمان با بازگشت داعشی های سیاسی به عراق به چه معناست؟
تصویر انتشاری از سوی داعشی ها درباره حمله راکتی به اسپایکر
تصاویر حمله راکتی داعش به اسپایکر همزمان با بازگشت داعشی های سیاسی به عراق به چه معناست؟
تصویر انتشاری از سوی داعشی ها درباره حمله راکتی به اسپایکر

در ژوئن ۲۰۱۴ یک هزار و ۷۳۲ نیروی جوان آموزشی در پایگاه هوایی اسپایکر؛ همگی زیر ۲۲ سال؛ عمدتا شیعه و بدون سلاح در این پایگاه، غافلگیرانه و مظلومانه به اسارت داعشی ها درآمدند؛ بسیاری از آنان به بیابان های تکریت، منتقل، گروه گروه به خارج از کامیون ها پرتاب و با دست های بسته در چاله های از پیش آماده شده گلوله باران و مدفون شدند. بعضی هم پیش از آنکه سرب داغ اثر کند، زنده به گور شدند. هنوز هم بعد از نزدیک ۸ سال هر از گاهی، گوری دسته جمعی کشف می شود و زمین داغ تکریت، رازی دردآلود را از دل خود بیرون می ریزد.

اما انتشار تصاویر اخیر عملیات های داعش در کنار تصاویر اعدام ها و کمین های داعشی، همزمان با بازگشت برخی چهره های تحت تعقیب و متهم به همکاری با داعش و حمایت از تروریسم به عراق زمانی معنادارتر می شود که نگاهی به حجم حملات داعشی ها در روزهای اخیر انداخته شود؛ حملاتی که به شکلی سوال برانگیز از وضعیت ضربه و فرار در حال تبدیل به تبادل آتش رو در رو در مناطق عملیاتی عراق است و تعداد این حملات نیز در وضعیتی عجیب و کم سابقه افزوده شده است. به اینها باید میزان مین گذاری های روزافزون و اعدام های داعش را هم افزود.

«قطری السمرمد» فرمانده حشد عشایری در استان الانبار به رسانه های عراقی گفت که «برخی طرف های بانفوذ» تلاش می کنند «نیروهای امنیتی را در مراکز شهرهای اصلی متمرکز کنند به جای آنکه این نیروها را برای بستن شکاف های امنیتی و تعقیب عناصر داعش به صحرای الانبار بفرستند».

تنها در ۴۸ ساعت گذشته حدود ۴۰ درگیری پراکنده (در نقاط مختلف عراق) یا متمرکز (در استان الانبار و عملیات اراده مستحکم) بین داعش و نیروهای امنیتی عراقی ثبت شده است.

تعدادی از این عملیات ها بازتاب بیشتری در رسانه ها و شبکه های اجتماعی عراق داشته است.

ارزیابی اجمالی از مجموع عملیات ها، نشان دهنده تمرکز درگیری ها در نقاطی مانند اطراف پایگاه اسپایکر صلاح الدین، «الرطبه الانبار»، روستای «دکشمان کرکوک»، «داقوق کرکوک»، «هیت الانبار»، اطراف روستای «قلعة سوران» در جنوب «مخمور موصل»، ناحیه «سرگران» تابع بخش مخمور موصل، روستای «ام رویس» از ناحیه «المعتصم» صلاح الدین، منطقه «الدجیل» در جنوب صلاح الدین و «بیجی» صلاح الدین (عملیات اعدام یک شهروند عراقی و تصویر برداری از آن) است.

«ابو حسن الجابری» فرمانده گردان پشتیبانی تیپ ۱۴ الحشد الشعبی و نیز «ابو یوسف الهلیجی» (احمد خالد) یکی از فرماندهان تیپ ۱۹ حشد الشعبی (معاون فرمانده تیپ) در جریان عملیات های چند روز گذشته در استان الانبار هر دو بر اثر انفجار مین در مسیرشان به شهادت رسیدند و چندین رزمنده عراقی نیز مجروح شدند.

تصاویر حمله راکتی داعش به اسپایکر همزمان با بازگشت داعشی های سیاسی به عراق به چه معناست؟
از راست به چپ؛ شهیدان ابو یوسف الهلیجی (احمد خالد)  معاون فرمانده تیپ ۱۹ و ابو حسن الجابری فرمانده گردان پشتیبانی تیپ ۱۴ الحشد الشعبی 

با همه اینها، الحشد الشعبی می گوید موفقیت های چشمگیری داشته و نیازی به کمک خارجی ها ندارد.

یکی از مسئولان حشد الشعبی تاکید کرد که نیروهای ائتلاف (به سرکردگی آمریکا) در این عملیات هیچ گونه مشارکتی ندارند و اساسا عراق نیازی به نیروهای بیگانه ندارد.

وی افزود که نیروهای عراقی قادر هستند که به تنهایی بدون نیاز به نیروهای بیگانه با تروریسم مقابله کنند.

تصاویر حمله راکتی داعش به اسپایکر همزمان با بازگشت داعشی های سیاسی به عراق به چه معناست؟

این مسوول نظامی در الحشد الشعبی که نامش محفوظ است افزود که نیروهای هوایی و بالگرد ارتش عراق در عملیات اراده مستحکم، به خوبی تاکنون عمل کرده اند.

به گفته این مسئول، بالگردهای ارتش عراق، روز گذشته (دوشنبه) یک خودرو بمب گذاری شده را منفجر کردند پیش از اینکه به نیروهای عراقی برسد.

وی گفت که نیروهای عراق، فهرست هایی از افراد تحت تعقیب دستگاه قضایی عراق در اختیار دارند و در این راستا نیروهای الحشد الشعبی تاکنون ۶ متهم تحت تعقیب را در جریان عملیات اراده مستحکم بازداشت و تحویل دستگاه های ذیربط داده اند.

تصاویر حمله راکتی داعش به اسپایکر همزمان با بازگشت داعشی های سیاسی به عراق به چه معناست؟
داعشی های دستگیر شده به دست حشد الشعبی در عملیات الانبار

وی یکی از مهمترین ماموریت های الحشد الشعبی را اجازه ندادن به عناصر تروریستی برای رسیدن به شهرها دانست و گفت که برای همین اغلب عملیات ها در مناطق بیابانی در غرب الانبار و ارتفاعات حمرین (بین دو استان دیاله و کرکوک) در مناطق خالی از سکنه جریان دارد.

به گفته این مسئول الحشد الشعبی، مرز سوریه همچنان برای عراق تهدید آفرین است اما این تهدیدها مانند سال ۲۰۱۴ که تروریست ها از آنجا وارد عراق شدند، نیست.

وی درباره مدت زمان عملیات اراده مستحکم در الانبار گفت که انتظار می رود این عملیات طی چند روز به اتمام برسد.

عملیات نظامی اراده مستحکم از شنبه گذشته (سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱) با حضور نیروهای الحشد الشعبی، ارتش، مرزبانی و پشتیبانی بالگردهای ارتش و نیروی هوایی عراق در استان الانبار آغاز شده است.  

مرحله اول این عملیات از سوم و هشتم فروردین ماه ۱۴۰۱ در منطقه ارتفاعات حمرین (استان های کرکوک و دیاله در شمال و شرق عراق) آغاز شده بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha