به گزارش ایرنا از روابط عمومی مجموعه فرهنگان فرشته، این نشست چهارشنبه(هفتم اردیبهشت) ساعت ۱۷ با حضور قباد شیوا، توکا ملکی، معراج قنبری و علی دهباشی در کتابفروشی فرهنگان فرشته به نشانی خیابان فیاضی (فرشته)، بعد از چناران، پلاک ۵۰ برگزار میشود.
کتاب قباد شیوا از میان گفتهها و نوشتهها، از سوی نشر هنر معاصر و بنیاد لاجوردی زمستان ۱۴۰۰ منتشر شده است. این اثر مجموعهای از مقالات، سخنرانیها، یادداشتها و گفت و گوها پیرامون زندگی، افکار و آثار قباد شیواست و گزیده مطالبی که در سالهای اخیر در رسانههای مختلف درباره این گرافیست معاصر، آثار یا فعالیتهای او منتشر شده را در یک مجلد گردآوری کرده است.
ناشر، در معرفی این کتاب نوشته است: «بیش از هشت دهه از زندگی پربار قباد شیوا، این گرافیست نوآور ایرانی میگذرد. آوازهاش جهانی است و از گذر پر فراز و نشیب عمر او میتوان سیمای طراح گرافیک صاحب سبکی را دید که هنرمندی خلاق و معلمی سختکوش و اثرگذار است. دشوار است هنرمندی بتواند سالیان متمادی فعالیت حرفهای مستمر داشته باشد، از خلال رویدادهای اجتماعی سهمگین به سلامت بگذرد، به چهرهای فرهنگی تبدیل شود و با حفظ انرژی بیپایان خود به آفرینش هنری ادامه دهد.»
قباد شیوا طراح و گرافیست متولد سال ۱۳۱۹ در همدان دانشآموخته رشته نقاشی از دانشگاه تهران، دانشکده هنرهای زیبا است و در سال ۱۳۴۵ فارغالتحصیل شد. علی محمد حیدریان، محمود جوادیپور، هوشنگ سیحون، محسن وزیریمقدم از استادان او در رشته نقاشی بودهاند. پس از سالها تجربه عملی در زمینه گرافیک فوق لیسانس خود را از انستیتو پرت، شهر نیویورک در سال ۱۳۵۹ اخذ کرد.
شیوا در طی چندین دهه فعالیت هنری، با خلق آثار بدیع توانست به نوعی گرافیک با ویژگی ایرانی دست یابد و آن را به دنیا معرفی کند، به دلیل همین ویژگی برخی از آثارش در موزههای مختلف جهان و مجموعهداران بینالمللی جای گرفتهاست. از فعالیتهای جنبی او تأسیس بخش گرافیک در صدا و سیمای ایران در سال ۱۳۴۷، راهاندازی بخش گرافیک انتشارات سروش در سال ۱۳۵۰ است. شیوا از مؤسسان انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، پایهگذار و برنامهریز نخستین دوسالانه پوستر تهران است. از دیگر فعالیتهای او آموزش هنر گرافیک در دانشکدههای معتبر تهران از سال ۱۳۵۵ است.
شیوا در طول سالها تحصیل و کار حرفهای آثار خود را در زمینه نقاشی، عکاسی و به خصوص گرافیک در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی از جمله انگلستان، فرانسه، آمریکا به نمایش گذاشته است. آثار او بارها در نشریات جهانی انتخاب و چاپ شدهاند.
انجمن بینالمللی طراحان گرافیک (AGI) شیوا را به عنوان یکی از ۱۲ طراح گرافیک برتر جهان معرفی کرده و در حال حاضر در مؤسسه شخصی خود در امر مدیریت، مشاوره هنری و طراحی گرافیک در زمینههای مختلف، طراحی محیطی و نمایشگاهی فعالیت دارد. منتخبی از پوسترهای او در قطع رحلی در سال ۱۳۸۳ و منتخبی از آثار شیوا در قطع جیبی در سال ۱۳۸۴ را مؤسسه پژوهشی فرهنگی چاپ و نشر نظر به چاپ رسانده است.
نظر شما