معاون استاندار فارس: رونق گردشگری راه نجات استان از مشکلات خشکسالی است

شیراز-ایرنا-معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس با اعتقاد به اینکه در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری باید رویکردی جهادی داشته باشیم،گفت:در سالهایی که فارس با خشکسالی جدی مواجه است قطعا آنچه می‌تواند راه نجات باشد توسعه حوزه گردشگری و زیارت است.

محمد فرخ زاده روز سه‌شنبه در آیین معارفه مدیرکل میراث فرهنگی فارس اظهار کرد: استان فارس با بیش از ۳۰۷۸ اثر ثبت شده و بیش از ۱۵۰۰ امامزاده  و همچنین هزاران اثر تاریخی تفریحی و طبیعی یکی از بزرگترین میراث‌داران کشور است.

وی با بیان اینکه نزدیک ۳۰ درصد از آثار تاریخی کشور در استان فارس وجود دارد، گفت: بدون شک ۳هزار اثر تاریخی سالانه اعتباری بیش از پنج هزار میلیارد تومان، بودجه برای نگهداری نیاز دارد. 

معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس ادامه داد: پذیرفتن مسئولیت میراث فرهنگی در استان فارس کار آسانی نیست. لذا برای تسهیل امور به منظور ارتقا وضعیت گردشگری بایستی نقش محوری ایفا کنیم.

فرخ زاده با بیان اینکه  تقویت ظرفیت بودجه‌ای و اختیارات از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: طبیعتاً نوع برخورد در تخصیص بودجه و تفویض اختیارات در استان‌های مختلف باید متفاوت باشد.

او با بیان اینکه تقویت فضای سرمایه‌گذاری و حمایت از سرمایه گذاری در اولویت حوزه گردشگری قرار دارد،گفت: ما در  چند ماه اخیر بیش از ۱۰۰ پروژه شناسایی کردیم و اقدامات لازم برای به سرانجام رساندن پروژه‌های نیمه تمام  متوقف شده نیز در حال انجام است. به دلیل اینکه حوزه میراث تاکنون به شکل سرپرستی اداره می‌شد با ملاحظه پیش رفتیم اما از امروز اداره کل میراث تلاش خواهد کرد که فارس وضعیت متفاوتی را تجربه کند.

وی با اعتقاد به اینکه در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری باید رویکردی جهادی داشته باشیم، افزود: امیدواریم رویکرد جهادی هم در کشور و هم در استان فارس مورد توجه قرار بگیرد. بروزرسانی اطلاعات، شفافیت و تعامل با سایر دستگاه‌ها باید در اولویت قرار بگیرد. امروز در دنیا تعامل حرف اول و آخر را می زند و اگر به این موضوع بی توجهی کنیم حتما ظرفیتی را از دست خواهیم داد.

وی با اشاره به اینکه وسعت استان فارس از ۳۰ کشور اروپایی بیشتر است، گفت: زمانی که ما سهم یک سومی در کل کشور را داریم یعنی مسئولیت بالای ۱۰ استانی را پذیرفته‌ایم. 

این مقام مسئول به بهره‌گیری از ظرفیت مردم نهاد در امور زائرین اشاره کرد و گفت: حوزه مردم نهاد باید تا پایان سال جهش و حرکتی رو به جلو داشته باشد و برای افزایش تعداد سازمان‌های مردم نهاد می‌بایست تلاش شود و از ظرفیت آنها در حوزه زیارت، گردشگری و نگهداری از میراث و حتی حوزه سرمایه‌گذاری بهره ببریم و هم نگاهی تسهیل‌گر و هم نگاهی کمک کننده داشته باشیم.

فرخ زاده ادامه داد: اشکال در کار همه ما وجود دارد اما باید به سهم خود تلاش کنیم تا با وحدت وضعیت را بهبود ببخشیم. هر جا که غیر از رویکرد وحدت محور عمل شد قطعا منفعتی برای گروهی وجود دارد. 

معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس به نقش مهم رسانه در حوزه میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: ما نقش حمایتی، تشویقی و تسهیلی خود را در حاکمیت خواهیم داشت و حوزه نظارت و مطالبه را همه باید کمک کنیم تا استان فارس به سرانجام خوبی در حوزه گردشگری برسد.

بافت تاریخی و فرهنگی شیراز جهانی است

موید محسن نژاد مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس هم در مراسم معارفه خود اظهار کرد: در حال حاضر بحث بافت تاریخی فرهنگی شیراز مورد مناقشه قرار گرفته است. این در حالیست که ما معتقدیم  بافت تاریخی یا هر اثر در استان فارس متعلق به اداره کل یا وزارت میراث فرهنگی نیست بلکه این اثر متعلق به ملت ایران و حتی مردم جهان است.

وی با اعتقاد به اینکه آثار ثبت جهانی انگیزه‌ای برای سفر گردشگران هستند، گفت: توجه به آثار و بناهای تاریخی و حفاظت از این آثار را در رأس و سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم. البته نیازمند اعتباراتی در حوزه میراث فرهنگی هستیم که نهادهای مختلف می‌توانند در زمینه حفظ و حراست از آثار تاریخی به اداره کل میراث کمک کنند.

محسن‌نژاد با بیان اینکه مردم و مسئولان میراث بانان شهر هستند، گفت: ما فرهنگسازی مردم در زمینه حفظ میراث فرهنگی می‌توانیم شاهد کمترین آسیب به آثار تاریخی باشیم.

وی یکی از مهمترین برنامه‌های اداره کل میراث را حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری دانست و گفت:  به سرانجام رساندن پروژه‌های نیمه تمام استان فارس از دیگر برنامه‌های ما به شمار می‌رود تا بتوانیم تا پایان سال شاهد به بهره‌برداری رسیدن این پروژه‌ها باشیم.

 محسن نژاد با بیان اینکه بایستی در مجموعه میراث بر همدلی به جای تمرکز بر منازعات تاکید شود، افزود: پس از گذشت دو سال از شیوع بیماری کرونا، در ایام نوروز با افزایش حجم بی‌سابقه‌ای از سفر به شیراز مواجه شدیم ببه گونه‌ای که ظرفیت‌های اقامتی این کلانشهر در کنار پارک‌ها، سالن‌های ورزشی و حسینه‌ها تکمیل شد. همچنین در این ایام موفق به کسب تجربه خوبی  با اجرای برنامه‌های فرهنگی از جمله اجرای دو رویداد در کنار پایگاه جهانی تخت جمشید و در جوار آرامگاه حافظ در زمان سال تحویل شدیم.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس افزود: فاز نخست باغ موزه مشاهیر فارس تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید  و  بخشی از فضای فیزیکی این باغ موزه به آرامگاه حافظ اختصاص می‌یابد.

وی با اعتقاد به اینکه گردشگری رویداد نیروی محرکی برای گردشگری استان است، بر ضرورت توجه ویژه به گردشگری مذهبی تأکید کرد و گفت: باید جاذبه‌های مکمل در حوزه گردشگری رویداد ایجاد کنیم. هرچند حوزه گردشگری در استان با تنوع خوبی همراه بوده است  در حوزه گردشگری مذهبی نتوانستیم اقدام مطلوبی برای جذب گردشگر  داشته باشیم.

در این مراسم سید موید محسن نژاد به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس منصوب شد. 

 محسن‌نژاد پیش از این معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس و سرپرست این اداره کل بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha