به گزارش ایرنا،شهرستان فریدونکنار و تالابهایش یکی از مهمترین زیستگاههای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر در مازندران به شمار میرود، وجود این پرندگان سبب رونق شکار و صید و راه اندازی بازاری در شهرستان فریدونکنار شده است بازاری که با وجود مخالفت های بسیاری از فعالان و مدیران محیط زیست نه تنها تعطیل نشد بلکه به مکانی برای فروش لاشه و حتی زنده گونه های مختلف پرندگان مهاجر از شهرها و حتی استان های مجاور نیز تبدیل گشت.
بازار پرندگان فریدونکنار قدمتی سه دههای دارد. این بازار پس از باز شدن پای گردشگران به صورت انبوه و آشنایی آنها با وجود سنت شکار در مازندران و استقبال بومیان از خرید پرندگان مهاجر پا گرفت، ولی طی همین مدت چنان ریشهای دوانده است که تاکنون از هیچ قانون و مصوبه ای تبعیت نکرده است و حتی در اوج کرونا و آنفولانزای فوق حاد پرندگان نیز با وجود مخالفت های بیشمار به فعالیت خود ادامه داد.
جان سختی بازار فریدونکنار در سال های اخیر به حدی رسید که در دی ماه سال گذشته دوستداران طبیعت و محیطزیست با راهاندازی پویشی با عنوان « درخواست تعطیلی بازار پرندگان وحشی فریدونکنار » در فضای مجازی ، تیرک اصلی پناهگاه سلاخان پرندگان مهاجر در مازندران و استانهای شمالی را نشانه گرفتند و در این کارزار که خطاب به رییس قوه قضاییه و رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نوشته شده بود ، با جمع آوری بیش از ۱۸ هزار امضا خواستار تعطیلی این بازار شدند.
در تازه ترین اتفاق صبح امروز رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با رسانه ها از بسته شدن همیشگی بازار پرندگان فریدونکنار با ورود دستگاه قضایی خبر داد.
سمیه رفیعی با بیان اینکه بازار پرندگان وحشی فریدونکنار سالهاست به دغدغه جدی فعالان محیط زیست تبدیل شده است، گفت: فروش غیرقانونی انواع پرندگان وحشی در این بازار غیرقانونی از حدود یک دهه قبل موجب افزایش قابل توجه شکار غیرمجاز پرندگان مهاجر شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: پیش از این فروش پرندگان حمایت شده بخصوص در فصول مهاجرت بسیار محدود و به صورت زیرزمینی انجام میشد. متأسفانه با ایجاد بازار پرندگان فریدونکنار به صورت غیرقانونی ضمن افزایش تقاضای خرید پرندگان حمایت شده و ایجاد چرخه مالی بالا، عملا این محل به محملی برای فعالیتهای غیرقانونی تبدیل شده بود که بعضا مورد حمایت برخی افراد با نفوذ نیز قرار میگرفت.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان این که ضعف برخورد سازمان حفاظت محیط زیست با این مساله موجب گسترش فعالیت شکارچیان غیرمجاز شده بود، گفت: تعطیلی بازار فروش پرندگان وحشی فریدونکنار سال ها دغدغه و مطالبه جدی فعالان محیط زیست بود. فراکسیون محیط زیست مجلس از مدتها پیش پیگیر این موضوع بود و در مکاتبات و رایزنیهای انجام شده و ارائه نظرات کارشناسی به قوه قضائیه خواستار تعطیلی بازار پرندگان وحشی فریدونکنار شده بود.
رفیعی افزود: خوشبختانه با نظر مثبت قوه قضائیه و دستور مقام محترم قضایی مقرر شد ضمن افزایش عوامل انتظامی و نیروهای محیط بانی از ورود خودروهای حامل پرندگان صید شده غیرمجاز از شهرستانها و استانهای همجوار به شهرستان فریدونکنار و ادوات صید جلوگیری شده و با متخلفان در این زمینه به شدت برخورد شود.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با استناد به دستور قضایی از تعطیلی همیشگی بازار پرندگان وحشی فریدونکنار خبر داد و ضمن تشکر از قوه قضائیه، دادگستری استان مازندران و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فریدونکنار گفت: صدور این دستور قضایی نشانه شناخت کامل مسئولان دستگاه قضایی از اهمیت حفاظت از تالابها و پرندگان مهاجر استان و اولویت بخشی به مقوله حفاظت است. امیدوارم سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل محیط زیست استان مازندران نیز با حمایتی که دستگاه قضایی در این خصوص انجام داده است با تمام قوا وارد عرصه شده و ضمن تقویت حفاظت از تالابها و پرندگان مهاجر استان، با هرگونه تخلف در این خصوص به صورت جدی برخورد کنند.
این اظهارات در حالی است که پیگیری های خبرنگار ایرنا با مسئولین استانی حکایت از عدم اطلاع از این تصمیم و هرگونه دستور قضایی مبنی بر تعطیلی بازار فریدونکنار دارد.
دادستان فریدونکنار ضمن بی اطلاعی از این خبر به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون هیچگونه نامه و یا حتی خبری مبنی بر بسته شدن بازار فریدونکنار به دادستانی ارسال نشده است.
علیرضا برخور افزود: در این فصل از سال نه پرنده ای در فریدونکنار وجود دارد و نه بازاری فعال است که با آن برخورد شود و در حال حاضر بازاری که از آن به عنوان بازار پرندگان وحشی فریدونکنار یاد می شود یک کوچه خالی با تعدادی تخت است.
تماس خبرنگار ایرنا با اداره کل محیط زیست مازندران نیز نتیجه ای مشابه به دنبال داشت و مدیرکل محیط زیست مازندران نیز از تصمیم یا مصوبه جدیدی مبنی بر تعطیلی بازار فریدونکنار ابراز بی اطلاعی کرد و گفت:نامه ای در این خصوص به محیط زیست مازندران ارسال نشده است و شاید این پیگیری از طریق مجلس صورت گرفته و ما در حال حاضر اطلاعی از این مساله نداریم.
نظر شما