فرار صدراعظم آلمان از سایه صدراعظم پیشین

تهران-ایرنا- بلومبرگ در گزارشی از بالا گرفتن نزاع سیاسی در حزب حاکم آلمان درباره رویکرد این کشور در قبال جنگ اوکراین خبر داد و نوشت: صدراعظم کنونی راه میانه را در پیش گرفته و از سایه صدراعظم پیشین به عنوان یکی از حامیان روسیه فرار می کند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی تحت عنوان «سایه بلند متحد اصلی پوتین، شولتس را احاطه کرده است» نوشت: «اولاف شولتس» صدر اعظم آلمان تلاش می کند از سایه روابط «گرهارد شرودر» صدراعظم پیشین این کشور با روسیه فرار کند.

شرودر ۷۸ ساله که پیش از شولتس، رهبری حزب دموکرات مسیحی آلمان را برعهده داشت، اکنون بعد از ۱۷ سال واگذار کردن قدرت به آنجلا مرکل صدراعظم سابق این کشور، به موضوع اصلی محافل رسانه ای تبدیل شده است.

شرودر روز شنبه در گفت و گو با نیویورک تایمز از ولادیمیر پوتین دفاع کرد و درخواست ها برای قطع روابط با شرکت های روس را رد کرد.

حزب دموکرات مسیحی با اینکه به طور سنتی روابط نزدیکی با روسیه دارد اما در پاسخ به فشارها، روز دوشنبه اعلام کرد که فرایند اخراج شرودر از این حزب در جریان است.

«ساسکیا اسکن» یکی از دو رهبر حزب دموکرات مسیحی حتی خواستار تحریم شرودر به خاطر تبرئه پوتین از جنایت جنگی در بوچا شد.

بلومبرگ نوشت: نزاع اعضای حزب حاکم آلمان درباره حمایت از اوکراین نشان دهنده ضعف رهبری شولتس است که نتوانسته اعضای حزب را درباره انتخاب یک رویکرد واحد قانع کند.

بلومبرگ نوشت: شولتس مراقب است که به سرنوشت شرودر دچار نشود و به همین خاطر هم میانه روی در پیش گرفته و در کنار تلاش برای حمایت از اوکراین به مسائل حزبی هم توجه دارد.

 شولتس خواستار ارائه تسلیحات از سوی کشورهای اروپای شرقی به اوکراین، در مقابل دریافت تسلیحات مدرن از سوی آلمان شده است.

بلومبرگ نوشت: آنچه موجب شکست شرودر از مرکل در انتخابات سال ۲۰۰۵ شد، همین اختلافات درونی بین نمایندگان حزب دموکرات مسیحی در مجلس آلمان بود و اکنون شولتس نیز درگیر همین نزاع ها شده است.

شولتس برای تصویب بودجه دفاعی جهت کمک به اوکراین نیازمند حمایت «رالف موتزنیچ» رهبر نمایندگان حزب سوسیال دمکرات در مجلس آلمان است. این در حالی است که موتزنیچ خواستار تمرکز حمایت ها از اوکراین بر باز کردن راه های بشردوستانه و ایجاد آتش بس است.

نظرسنجی ها هم از رویکرد محافظه کارانه شولتس حمایت می کنند و ۵۰ درصد مردم مخالف ارائه تسلیحات سنگین نظامی به اوکراین هستند و این رقم در میان هواداران حزب دموکرات مسیحی، ۵۵ درصد است.

شولتس بعد از جنگ اوکراین سعی کرده از شرودر فاصله بگیرد و در اوایل ماه مارس، وی را به کناره گیری از پست هایش در شرکت های روس تشویق کرد.

شولتس حتی زمانی که شرودر علیه اوکراین صحبت کرد، در مقابل وی موضع گرفت و اعلام کرد که «آلمان یک صدراعظم دارد و آن من هم هستم.»

این در حالی است که به دیگر اعضای حزب دموکرات مسیحی از جمله «فرانک والتر اشتاین مایر» رئیس جمهوری آلمان نیز برچسب هواداری از کرملین زده شده است.

در عین حال، «اسکن» از رهبران حامی کی یف در حزب حاکم آلمان، اخیرا در دیدار با سفیر اوکراین در برلین، تاکید کرد که حزب دموکرات مسیحی در گذشته دچار اشتباه بوده و اکنون موضع واحدی علیه روسیه دارد.

پایگاه خبری «دلوکال» سوئیس نیز در همین رابطه نوشت: فشارها برای اخراج شرودر از حزب دموکرات مسیحی به خاطر خودداری از قطع روابط تجاری با روسیه روبه افزایش است.

«اسکن» اخیرا در گفتگویی اعلام کرد که شرودر سال هاست به یک تاجر تبدیل شده و از کار با شرکت های روسی پول در می آورد و باید دیگر به چشم یک رهبر فقید یا صدراعظم سابق به وی نگاه نکنیم.

«توماس کوچاتی» یکی دیگر از اعضای حزب دموکرات مسیحی نیز در گفت و گو با رسانه ها اعلام کرده که شرودر باید بین دوستی با پوتین و عضویت در این حزب، یکی را انتخاب کند.

در مقابل، شرودر اخیرا در گفت و گو با نیویورک تایمز اعلام کرد که فقط وقتی از پست هایش در شرکت های روس کناره گیری می کند که روسیه صادرات گاز به آلمان را قطع کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha