۲۶۵ تُن فرآورده‌ خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی ضبط شد

مشهد- ایرنا- مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: ۲۶۵ تُن فراورده خام‌ دامی غیربهداشتی از ابتدای اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی دامپزشکی استان از ۱۴ اسفند پارسال تا کنون شناسایی و از ورود آنها به بازار مصرف جلوگیری شده است.

دکتر جواد اعلمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در قالب طرح تشدید نظارت بر تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی دامپزشکی خراسان رضوی ۱۱۶ گروه دامپزشکی و ۲۳۲ بازرس و کارشناس فعال شده اند و این بازرسیها تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.

وی ادامه داد: از ابتدای اجرای این طرح تا کنون ۲۸ هزار مورد بازدید از مراکز تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان خراسان رضوی انجام شده است.

مدیر کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: همچنین طی مدت یاد شده ۲۵۲ پرونده قضایی در استان تشکیل و متخلفان به مراجع قضایی معرفی و هفت مرکز تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی مهر و موم شده‌ است.

اعلمی افزود: طی این مدت با ۹۷ خودروی حمل غیرمجاز فرآورده‌های خام دامی نیز برخورد شده است و این در حالی است که از آغاز اجرای این طرح در خراسان رضوی و نظارت این مجموعه بر کشتارگاههای طیور تا کنون بیش از ۲۵ هزار تن گوشت مرغ حاصل ذبح و حدود ۱۴ میلیون قطعه از طیور کشتار شده تولید شده است.

وی ادامه داد: در همین چهارچوب تاکنون ۱۰۴ هزار قطعه از لاشه‌های طیور کشتار شده در استان به دلیل غیربهداشتی بودن از چرخه مصرف حذف شده است.

مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی گفت: همچنین در همین مدت و با نظارت کارشناسان دامپزشکی ۹ هزار تن گوشت قرمز حاصل ذبح در کشتارگاه‌های دام استان خراسان رضوی تولید و روانه بازار مصرف شده است.

اعلمی افزود: در این چهارچوب تاکنون ۳۹۴ لاشه از لاشه‌های دام کشتار شده در کشتارگاه‌های استان به دلیل غیربهداشتی بودن از چرخه مصرف حذف شده است.

وی ادامه داد: با توجه به ضرورت تامین سلامت و امنیت غذایی زائران و مجاوران بارگاه رضوی، هیچ گونه اغماضی با متخلفان صورت نمی‌گیرد و با افرادی که امنیت و سلامت غذایی جامعه را به مخاطره بیندازند با همکاری دستگاه قضایی به شدت برخورد می‌شود.

این مسوول با تاکید بر اهمیت گزارش‌های مردمی در کشف و ضبط موارد غیرمجاز و نیز ارتقای سطح بهداشت عمومی از تمامی شهروندان خواست تا در صورت مشاهده موارد یادشده و یا سایر تخلفات در عرضه فرآورده‌های خام دامی، مراتب را با سامانه ۱۵۱۲ و شبکه‌های دامپزشکی در شهرستانها اطلاع‌رسانی کنند.

۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید می‌شود.

استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم‌مرغ رتبه‌های نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha