چهار طرح پیشران در سفر رییس جمهور به کردستان سرمایه گذاری می‌شود

سنندج- ایرنا- استاندار کردستان با اشاره به سفر قریب الوقوع رییس جمهور به استان، گفت: طی جلسه‌ای که در تهران برای فراهم کردن مقدمات این سفر داشتیم سرمایه‌گذاری برای چهار طرح پیشران در کردستان مصوب شده است.

به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز چهارشنبه در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان، این چهار طرح را زنجیره فولاد شهرهای بیجار و قروه، معدن طلای سقز و پتروشیمی بعثت کردستان نام برد و افزود: برای این چهار طرح ۲۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان صورت می‌گیرد که این حجم سرمایه گذاری در طول تاریخ اقتصاد استان بی سابقه است.

وی اضافه کرد: در مجموع ۲۵۰ طرح سرمایه گذاری برای کل استان پیشنهاد شده است که بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات را شامل می‌شود.

استاندار کردستان ادامه داد: احیای دوباره برخی از طرح‌های راکد نیز این مدت کردستان مورد توجه قرار گرفته که نمونه آن کارخانه ذوب آهن زاگرس قروه بوده که بیش از یک دهه تعطیل شده است.

وی افزود: مجری این طرح متعهد شده که تا هشت ماه آینده کارخانه را راه اندازی کند که در این صورت برای ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.

زارعی کوشا در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امسال شاهد ورود عمده سرمایه گذاران به استان خواهیم بود، گفت: در این راستا فردا یک تفاهم نامه را با شرکت ذوب آهن اصفهان با هدف سرمایه گذاری در زنجیره های تولید فولاد در استان منعقد می کنیم که اتفاق بسیار بزرگی است.

دانش بنیان کردن تولیدات باید در کردستان مورد توجه قرار گیرد

وی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع دانش بنیان کردن امور و تولیدات باید در کردستان به صورت جدی دنبال شود، اظهار داشت: شعار سال به اقتضای نیاز جامعه از سوی رهبر معظم انقلاب انتخاب می شود و ما نیز باید بر روی این مسئله تمرکز بیشتری داشته باشیم.

استاندار کردستان افزود: ظرفیت‌های بسیاری در بخش‌های مختلف در کردستان وجود دارد، به عنوان مثال در بخش کشاورزی می‌توان روش های علمی و دانش بنیان را بکار گرفت که ارزش افزوده و اشتغال و بهره وری بیشتری را ایجاد کرد.

وی در این زمینه از سازمان جهاد کشاورزی خواست که کارهای تحقیقاتی و دانش بنیان کردن تولیدات و محصولات را در دستور کار خود قرار دهند.

زارعی کوشا در ادامه تاکید کرد: راستی آزمایی و شفافیت در اشتغال ایجاد شده مهمترین مسئله برای ما است و صرف ارایه آمار برای ما ملاک نیست.

وی حضور مدیران کل و روسای دستگاه‌های اجرایی را در جلسات کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان الزامی دانست و گفت: حضور نماینده و کارشناس ادارات را در کارگروه نمی‌پذیریم و اگر مدیران کل در جلسات حاضر نشوند از کارگروه حذف خواهند شد.

استاندار کردستان یادآور شد: بخشی از استعلامات و صدور مجوزهای ایجاد اشتغال از سوی شهرستان‌ها انجام می‌شود که لازم است فرمانداران امور را پیگیری و به ما ارجاع دهند.

کمتر از ۶ دهم درصد از منابع بانکی کشور سهم کردستان است

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نیز این جلسه با اشاره به اینکه کمتر از ۶ دهم درصد از منابع بانکی کشور سهم کردستان است، افزود: در راستای ایجاد اشتغال اگر بانک‌های استان پای کار نباشند اتفاق خاصی نخواهد افتاد.

ارسلان ازهاری افزود: پرداخت منابع بانکی به طرح‌ها برای ما امر بسیار مهمی است که بانک ها هم باید در ادامه بررسی کنند اشتغال واقعی اتفاق افتاده باشد.

وی گفت: در صدور جواز تاسیس برای طرح‌ها باید بازنگری و پالایش صورت گیرد و طرح‌هایی که قابلیت اجرایی شدن ندارند حذف شوند.

چهار طرح پیشران در سفر رییس جمهور به کردستان سرمایه گذاری می‌شود

بازارچه فروش محصولات خانگی در همه شهرهای کردستان راه اندازی شود

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان نیز در این جلسه افزود: در سطح شهرستان‌های استان بازارچه محصولات خانگی وجود ندارد که لازم است در همه شهرستان‌ها حداقل یک بازارچه عرضه و فروش محصولات خانگی راه اندازی شود.

سید کمال حسینی ادامه داد: بانک‌های استان تعهد کرده بودند که اعتبارات طرح‌های اشتغالزایی را تا پایان سال ۱۴۰۰ پرداخت کنند که برخی از بانک‌ها انجام ندادند اما در این میان بانک کشاورزی به تعهدات خود عمل کرده و حتی بیشتر از میزان مورد تعهد هم جذب کرده است.

وی گفت: بیشترین تمرکز پرداخت اعتبارات اشتغالزایی بر روی سه بانک توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و پست بانک است که این سه بانک باید به صورت جدی در این زمینه همکاری کنند.

ایجاد بیش از ۱۵ هزار شغل در کردستان

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: میزان اشتغال مورد تعهد استان برای ۶ ماهه دوم سال گذشته ۱۶ هزار و ۷۳۲ نفر بود که ۱۵ هزار و ۲۶۴ مورد از آن محقق شده است.

فرزاد پیشکاری افزود: ایجاد ۳۸ هزار شغل جدید تعهد استان برای سال جاری است که اهتمام جدی دستگاه‌های اجرایی را می طلبد.

وی گفت: میزان اعتبار تخصیص یافته در بخش اشتغال پایدار روستایی به استان ۵۳۶ میلیارد و ۲۰۰ تومان بوده که از این میزان تاکنون ۴۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آن به متقاضیان پرداخت شده است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان ادامه داد: در بخش اشتغال پایدار روستایی پنج هزار و ۹۲۹ طرح به بانک‌ها ارسال شده که تاکنون به پنج هزار و ۴۹۵ طرح آن تسهیلات پرداخت شده است.

وی افزود: در بخش مشاغل خانگی نیز ۴۸ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یافته که تاکنون ۳۲ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

ایجاد ۹ هزار و ۹۸۲ شغل تعهد سازمان صمت برای سال ۱۴۰۱ 

سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در ادامه گفت: سال گذشته این سازمان هفت هزار و ۳۰۵ نفر اشتغالزایی داشت که تعهد امسال ایجاد ۹ هزار و ۹۸۲ شغل جدید است.

بختیار خلیقی با اشاره به اینکه در کردستان ۹۷۸ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری هستند، گفت: ۱۶۵ واحد صنعتی غیرفعال در استان وجود دارد که ۶۹ واحد آن قابلیت فعالیت مجدد دارند.

تعهد جهاد کشاورزی برای سال جاری ایجاد ۹ هزار و ۵۹۹ شغل است

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: این سازمان ایجاد ۹ هزار و ۵۹۹ شغل در بخش کشاورزی را برای سال جاری متعهد شده است و در این راستا از همه ظرفیت‌های خود بهره می برد.

پیمان اسکندری افزود: این سازمان در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی، تولید گوشت قرمز، طیور و زنبور عسل، تخم مرغ، عسل، توسعه گلخانه‌ها، کشت گیاهان دارویی، شیلات، حفظ نباتات و چند مورد دیگر، توسعه ظرفیت و تولیدات را برنامه ریزی کرده است که منجر به ایجاد اشتغال خواهد شد.

امروز اولین جلسه کارگروه اشتغال و برنامه ریزی کردستان در سال جاری بود که با تمرکز بر ارائه برنامه‌های اشتغال ۲ سازمان صمت و جهاد کشاورزی در سال جاری برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha