به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن حسینمیرزایی روز چهارشنبه در نشست هماهنگی و ساماندهی ستاد اربعین چهارمحال و بختیاری افزود: در سال ۹۸ و پیش از شیوع کرونا و اعمال محدودیتها، نزدیک به ۲۶ هزار نفر زائر از استان در مراسم پیادهروی اربعین شرکت کردند که با پیشبینی افزایش ۲۰ درصدی این آمار در سال جاری لازم است برنامهریزیها برای ساماندهی زوار و ارائه مطلوب خدمات از هماکنون در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر خروج اقدامات از مرکز استان و فراهم شدن شرایط اطلاعرسانی به مردم مناطق مختلف برای بهرهمندی از این فرصت معنوی تصریح کرد: باید بهگونهای برنامهریزی شود که هزینه سفر به مراسم اربعین نیز کاهش یابد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری چهارمحال و بختیاری، تقسیمبندی وظایف بین موکبهای استان و تخصصی عمل کردن آنها در جریان برگزاری مراسم پیادهروی اربعین را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: لازم است مجموعه حج و زیارت استان نیز برای نامنویسی از زوار و چگونگی تقسیمبندی آنان به منظور کاهش ازدحام در مرز و ایجاد هماهنگی بهتر در موکبها برای ارائه خدمات، گزارشی را آماده کند.
وی با بیان اینکه تقسیمبندیهای و تعیین کاروانها و سرپرستها باید به شکلی سازماندهی شود که هیچ زائری بدون برنامهریزی در راهپیمایی اربعین حسینی شرکت نکند، گفت: صداوسیمای مرکز استان نیز برای مستندسازی اقدامات مربوط به ستاد اربعین و ارائه گزارش آن به مردم اقدام لازم را انجام دهد.
جانشین رییس ستاد اربعین چهارمحال و بختیاری یادآور شد: یکی از مشکلات عمومی برای حضور زائران در راهپیمایی اربعین حسینی به کمبود وسایط نقلیه برای عزیمت به مرز و یا بازگشت از سفر است که با توجه به پایین بودن ظرفیت ناوگان مسافربری استان در مقایسه با تعداد زائران، پیشنهاد تشکیل سه موکب ترابری و استفاده از ظرفیت ناوگان موجود در دیگر دستگاههای اجرایی، فرماندهی سپاه و شهرداریها قابل بررسی است.
حسینمیرزایی در ادامه جمعبندی تجهیزات و امکانات موجود و شناسایی ضرورتها و کمبودها در موکبهای اربعین استان را متذکر شد و افزود: با توجه به اعلام نیاز ستاد عتبات عالیات برای استقرار تمامی امکانات در مکانی مشخص، هماهنگیها برای فراهمسازی این مکان از سوی معاونت امور عمرانی استانداری و ستاد مدیریت بحران به زودی انجام خواهد شد.
وی همچنین به تعیین هفت نفر از مسوولان دستگاههای اجرایی، دفتر نمایندگی ولیفقیه در استان و گروههای مرجع مردمی در جمع هیات امنای زائرسرای چهارمحال و بختیاری در شلمچه اشاره و تصریح کرد: با تشکیل دبیرخانه، کمیتههای زیرمجموعه نیز تشکیل خواهد شد تا هر چه زودتر عملیات ساخت این زائرسرا با همراهی و کمک خیرین در این منطقه آغاز شود.
سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با بیان اینکه زمین اختصاص یافته برای ساخت زائرسرای استان در مرز شلمچه از منطقه قبلی جابهجا شده است، گفت: زمین جدید به وسعتی نزدیک به چهار هزار مترمربع در کنار جاده عبوری شلمچه و همجوار با توقفگاه خودروها واقع شده و زیرساختهای لازم برای آغاز عملیات ساخت زائرسرا نیز در آن مهیا است.
علی حیدری افزود: با تعیین هیات امنا زائرسرا و اعلام شماره حساب برای دریافت کمکها و نذورات مردمی میتوان در اولین فرصت، عملیات عمرانی را با استفاده از امکانات موجود در دستگاههای اجرایی استان آغاز کرد.
به گزارش ایرنا، ضرورت توجه به ظرفیتهای مردمی و واگذاری مدیریت زائرسرا به مردم پس از بهرهبرداری، دقت در طراحی چندمنظوره زائرسرا و امکان بهرهبرداری از آن در بازه زمانی خارج از ایام اربعین، تاکید بر استفاده از خودروهای شخصی برای عزیمت به مرز به دلیل پایین بودن ظرفیت ناوگان مسافربری استان و جذب حمایتهای خیری برای تجهیز موکبها از دیگر مطالب مطرح شده در نشست ستاد اربعین استان به شمار میرود که اعضای ستاد درباره آن به بحث و تبادلنظر پرداختند.
نظر شما