دفن غیراصولی زباله، مناطق اطراف سایت پسماند بندرعباس را تهدید می کند

بندرعباس-ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان شیوه دفن زباله در سایت پسماند شهرداری بندرعباس را غیراصولی دانست و تصریح کرد: غیرقابل سکونت شدن مناطق اطراف، یکی از آسیب های زیست محیطی دفن غیراصولی زباله است.

حبیب مسیحی تازیانی چهارشنبه شب در برنامه ای به مناسبت هفته زمین پاک افزود: همچنین شیرابه های زباله نیز نمی توانند به زمین نفوذ کنند و روی زمین جاری می شوند و در زمان بارندگی نیز شیرابه زباله که آلایندگی بالایی دارند به آبگیرها، رودخانه ها و دریا وارد می شود.

وی یادآور شد: روزانه حدود ۴۰۰تن زباله وارد سایت پسماند بندرعباس می شود که بر اساس بررسی های کارشناسی حدود  ۸۰۰ لیتر شیرابه از آن خارج و جاری می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: در اصل باید ۱۰درصد از زباله های ورودی به سایت پسماند دفن شود و بقیه باید بازیافت شود اما در حال حاضر بین ۱۵تا ۲۰درصد از حجم ۴۰۰تنی زباله بندرعباس بازیافت می شود و بقیه به شیوه غیراصولی دفن می گردد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست درباره جمع آوری زباله های عفونی و بیمارستانی نیز اظهار داشت:

۱۹ بیمارستان در سراسر استان روزانه یکهزار و ۴۸۰ کیلوگرم پسماند عفونی را با استفاده از اتوکلاو و هیدروکلاو بی خطر کرده و جایگاه های ویژه این نوع پسماندها تحویل می دهند .

به گفته مسیحی تازیانی ۷۶۲مرکز درمانی (شامل مطب ها، درمانگاه ها و آزمایشگاه ها ) نیزروزانه حدود هزار و ۱۲۰ کیلوگرم پسماند عفونی تولید می‌کنند که بخشی از آنها به صورت متمرکز بی خطر می شود و برخی از این مراکز نیز قراردادهایی برای جمع آوری ویژه این گونه زباله ها دارند.

این مقام زیست محیطی میزان پسماندهای صنعتی سالانه استان را بیش از ۸۵۰ هزار تن اعلام کرد که بیشتر آنها مربوط به واحدهای صنعتی، معدنی و نفتی است.

مسیحی تازیانی خاطرنشان شد: پسماندهای نفتی به استان های دیگر ارسال می شود و سایر پسماندهای صنعتی نیز که ماهیت مایع یا اسیدی دارند به استان های سمنان و اصفهان که دارای دستگاه ها و تجهیزات ویژه بی خطرسازی این گونه زباله ها هستند فرستاده می شود.

معرفی  چهار واحد آلاینده به دادگاه

مدیرکل محیط زیست استان ادامه داد: سال گذشته بنگاه های اقتصادی و صنعتی مورد پایش مستمر قرار گرفتند که طی ۹ماه پایانی (تیر تا اسفند ۱۴۰۰) ۱۹۶واحد اخطار گرفتند و پرونده ۲۲واحد صنعتی نیز برای تعیین عوارض آلایندگی، به همراه مستندات کافی به سازمان محیط زیست کشور ارسال شد تا به سازمان امور مالیاتی معرفی شوند.

وی اضافه کرد:چهار واحد صنعتی نیز به دلیل رعایت نکردن استانداردهای زیست محیطی به دادگاه معرفی شدند.

مسیحی تازیانی درباره آخرین وضعیت پرونده نشت و ورود میعانات گازی شرکت نفت ستاره خلیج فارس به رودخانه کل و تالاب بین المللی خورخوران اظهار داشت: میزان برآورد خسارت اولیه این حادثه ۱۸۰میلیارد ریال است که وصول و واریز آن  به حساب خزانه کشور در دادگاه مراحل قضایی و قانونی را طی می کند اما در کنار آن توافقاتی نیز با این شرکت جهت جبران بخش دیگری از آسیب های زیست محیطی شده است.

وی کاشت سالانه ۵۰هزار نهال حرا (به مدت چهار سال) و تامین هزینه بررسی و پایش تالاب خورخوران توسط دانشگاه را بخش دیگری از توافق انجام شده اعلام کرد.

با کاشت بی رویه حرا در ساحل بندرعباس مخالفیم

مدیرکل محیط زیست با اشاره به اقدام مردمی هفته گذشته با مشارکت شهرداری در کاشت پنج هزار نهال حرا در ساحل سوروی بندرعباس اظهار داشت: این گونه اقدامات باید با هماهنگی های کارشناسی باشد تا موجب تغییر در اکوسیستم نشود.

مسیحی تازیانی تصریح کرد: با گسترش بی رویه حراکاری در نقاط مختلف بندرعباس مخالفیم اما در برخی نقاط مانند دهانه خورها می توان برای افزایش فضای سبز در شرایط خاص و کنترل شده می توان از این راهکار استفاده کرد.

 اعلام آلایندگی شهرها در گرو تامین هزینه نگهداری دستگاه های سنجش

وی درباره برخی انتقادها نسبت به اعلام دیرهنگام کیفیت هوای شهرها اظهار داشت: در یک برنامه جدید قرار است آلودگی های موقت و لحظه ای نیز در فاصله های ۲ساعتی به مردم و رسانه ها اعلام شود اما برای تامین هزینه نگهداری دستگاه های سنجش آلودگی با مشکلاتی روبرو هستیم.

مسیحی تازیانی تعداد ایستگاه های سنجش آلودگی را پنج عدد اعلام و اضافه کرد:نگهداری و اتصال هر یک از این دستگاه ها به سامانه ، سالانه یک میلیارد ریال هزینه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha