میرداد میردادی روز پنجشنبه در آستانه فرا رسیدن روز شوراها (نهم اردیبهشت) در بازدید از دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران شوراها نهادی برگرفته از تعالیم اسلامی هستند که وحدت، انسجام و احترام گذاردن به رای دیگران را در جامعه ای مردم سالار نشان می دهند.
وی ادامه داد: شوراها در حقیقت عاملی مهم و تعین کننده در جلوگیری و پرهیز از تمرکز قدرت و برتری فردی، دیکتاتوری و یکه تازی است.
شهردار قشم توضیح داد: شوراهای اسلامی با بهره جویی از استعدادهای خلاق مردمی و امکانات و نفوذ افراد محلی و بومی، در کاهش مشکلات و معضلات شهری و روستایی نقش اساسی ایفا می کنند.
میردادی اضافه کرد: ایجاد فرصت برای دولت و حاکمیت برای پرداخت به مسایل زیربنایی و اساسی و حاکمیتی و احاطه و اشراف در ابعاد حاکمیتی و واگذاری دیگر امور به مردم و نهادهای مردمی و هدایت و نظارت بر آنها از دیگر کار کردهای شوراها است.
وی، کوچک سازی دولت، ایجاد مشارکت در مردم، ایجاد احساس مشارکت، جلوگیری از اعمال نظرات غیر کارشناسی و یک شبه، بهره گیری از توانایی های خودجوش و مغفول و تعامل با دستگاه های حاکمیتی را از دیگر دستاوردهای مهم شوراها عنوان کرد.
شهردار قشم گفت: شوراها در حقیقت با کم کردن فاصله حاکمیت و مردم کار مردم را به دست خود آنان سپرده است.
وی با بیان اینکه مشورت، یکی از ارکان مهم تصمیم گیری در جوامع است، اظهار داشت: جامعه ای که در آن امر مشورت جایگاهی ندارد در نهایت به یک جامعه بسته و مستبد تبدیل می شود، اما در جوامعی که هم فکری و نظرخواهی، ملاک اساسی تصمیم گیری ها است، کامل ترین و بهترین مسیرهای پیشرفت برای افراد آن متصور است.
میردادی افزود: در قرآن کریم نیز به جایگاه مشورت و انجام آن اشاره شده است که می توان به مشورت ملکه سبا با سران کشور، مشورت مومنان با هم و مشورت پیامبر اکرم(ص) با اصحاب و یاران اشاره کرد.
وی یادآور شد: رسول اکرم (ص) با رعایت سنت مشورت، از یک سو، مسلمانان را متوجه اهمیت شورا می کردند و از سوی دیگر، به آنان می آموختند که بدین روش عمل کنند و مشورت را به عنوان یک اصل و قسمتی از برنامه حیات اجتماعی خویش قرار دهند.
شهردار قشم گفت: آنچه مسلم است نظام شورایی در قوانین اسلامی از دموکراسی غربی مطلوب تر و جایگاهی برتر دارد؛ چرا که در نظام شورایی مطرح در اسلام مردم با دخالت در سرنوشت خویش، حق نظارت بر مجموعه سیاست گذاری ها و تصمیم گیری ها را دارند و با پیشنهادها و نظرات خود در اجرای امور، مشارکت و نقش موثر خود را بر طبق آیه «وَ الَّذینَ اسْتَجابُوا لِرَبِّهِمْ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ أَمْرُهُمْ شُوری بَیْنَهُمْ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ یُنْفِقُونَ» - «و کسانی که پروردگارشان را (در دعوت به ایمان و عمل) اجابت کرده اند، و نماز را برپا داشته اند و کارشان در میان خودشان به مشاوره برگزار می گردد، و از آنچه به آنها روزی کرده ایم انفاق می کنند» در مقاطع مختلف ایفا می کنند.
به گزارش ایرنا، نهم اردیبهشت در تقویم رسمی کشور به عنوان روز شوراها نام گرفته است، نهادی مهم و تاثیر گذار که شکل گیری آن از سوی امام خمینی (ره) نمایانگر جایگاه والای مشورت در جامعه اسلامی است.
نخستین انتخابات رسمی شوراها در چارچوب اجرای قانون اساسی در هفتم اسفند ۱۳۷۷ در راستای برنامه توسعه سیاسی و گسترش نهادهای مدنی و مشارکت عمومی برگزار شد و حدود ۱۸۵ هزار نفر اعضای اصلی و علی البدل از سوی مردم برگزیده شدند و در نهایت در نهم اردیبهشت ۱۳۷۸ شوراهای شهر و روستا به طور رسمی دوره چهار ساله مسوولیت خود را برای تحقق آرمان های امام راحل با پیام رهبر معظم انقلاب، آغاز کردند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما