به گزارش خبرنگار ایرنا، علی زینی وند روز شنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان افزود: ضمن اینکه ١٠ هزار شغل در حوزه بنگاه های اقتصادی استان کرمان ایجاد شد و همچنین مشاغل بسیج سازندگی در این سامانه ثبت نشده لذا تحقق هدف گذاری ۶٠ هزار شغل برای امسال کار دشواری نیست.
وی با بیان اینکه کرمان در شورای برنامه ریزی و توسعه به عنوان یکی از استان هایی است، که بخش برنامه را برجسته دیده و کارهای خوبی در این حوزه استان انجام شده است اظهار داشت: کف رشد اقتصادی کرمان ٧.٧ درصد در نظر گرفته شده و این استان ظرفیت دارد که این رشد را به راحتی محقق کند.
زینی وند با بیان اینکه ٢.۴ درصد رشد در حوزه بهره وری کرمان هدف گذاری شد افزود: اما رشد بیشتری میتوانیم با ورود واحدهای راکد و ظرفیت های معطل مانده در این استان داشته باشیم لذا دستگاه های اجرایی از جمله جهاد کشاورزی نسخه دقیقی از این موارد بنویسند و نظارت کند تا این ظرفیت ها فعال شود.
وی ادامه داد: باید سامانه ای برای پیوست منابع طبیعی، امور اراضی و شهرک های صنعتی راه اندازی شود که پس از واگذاری زمین در فرایند اجرایی کار، به سرمایه گذاران تذکر داده شود و این سامانه حتما تعریف و حوزه اقتصادی استانداری کرمان نیز آن را پیگیری کند.
نماینده عالی دولت در استان کرمان گفت: برخی افراد بهترین زمین ها را در شهرک های صنعتی گرفتند، سالها کاری نکردند اما باید در این حوزه ها نیز قانون اعمال شود و اینها را جزو پایش برنامه ها قرار می دهیم.
وی ادامه داد: باید ظرفیت بهره برداری از حوزه سرمایه گذاری، بازار سرمایه و صندوق توسعه ملی را بالا ببریم و سهم بخش خصوصی هم در اجرای طرح های سرمایه گذاری استان کرمان باید افزایش یابد.
زینی وند افزود: موضوع مهم دیگر که به عنوان ابرمولفه شورای برنامه ریزی استان کرمان محسوب می شود، فناوری و تولید دانش بنیان است زیرا هر اقدامی باید مبتنی بر دانش و اشتغال آفرینی باشد.
وی تصریح کرد: سند آمایش ملی و استانی و برخی اسناد را در برنامه ریزی های دستگاه ها تصویب کردیم که بایستی پایاپای اسناد ملی رصد شود، ضمن آنکه نقش کارگروهها در درون برنامه ابلاغ شده و نقش برخی کارگروهها همچون توسعه صادرات برجسته تر شود.
وی با بیان اینکه عملکرد دستگاه های اجرایی به صورت مدون اعلام شود عنوان کرد: عملکرد بانک، فرمانداری و دستگاه ها باید نموداری و قابل پایش و رصد باشد و محیط زیست و منابع طبیعی در همه طرح ها مورد توجه قرار گیرد که این کار به معنی توسعه پایدار است.
استاندار کرمان گفت: برخی حوزه ها از جمله آب، به صورت قانون یکپارچه کشور درآمده است و ما باید قانون مصوب دیگر استان های شمالی کشور را در شهرستان هایی مانند ریگان اجرا کنیم.
وی تاکید کرد: اعمال دقیق الزامات زیست محیطی در دستور کار باشد اما باید دیدگاه ها را درست کرد، اینکه برخی طرح ها پشت قوانین بمانند کشور را معطل کرده، ضمن اینکه آبخیز داری و آبخواندداری راه نجات کشور است.
زینی وند گفت: دوره های آموزشی برای مدیران بسیار مهم است باید مدیران بر ادبیات حوزه تخصصی خود مسلط شوند، مدیران جدید نیز باید به حوزه کاری خود تسلط دانشی دقیق داشته باشند.
وی با بیان اینکه هرچه قدر دولت الکترونیکی را معطل کنیم به همان میزان فساد در کشور ریشه می دواند افزود: رشد و توسعه بدون فرایند الکترونیکی و شفافیت اتفاق نمی افتاد و توجه به این حوزه مزایای بسیاری دارد.
وی اضافه کرد: باوجود اینکه رییس سازمان برنامه و بودجه به صورت برنامه محور جلو آمد اما زمینه استفاده از ظرفیت جدید را در برنامه توسعه کشور نمی بینم اگر میخواهیم اشتغال توسعه یابد و به رشد ثروت بیانجامد باید ظرفیت ها را گسترش دهیم و چرخیدن حول فولاد و معدن ظرفیت های ما را افزایش نمی دهد.
استاندار کرمان گفت: بخش خصوصی واقعی پای کار بیاید و پرداختی های شرکت های خصولتی توازن کشور را هم بر هم می زنند، حوزه sme ها (بنگاه های خرد و متوسط) در استان کرمان به شدت عقب است و فرصت های سرمایه گذاری در این حوزه بیان شود.
وی بیان کرد: چیزی که در جنوب کرمان اجرا کردیم، در رمشک کارخانه مس با اشتغال ٧٠ نفر ایجاد شده که در تحول منطقه تاثیرگذار است لذا در این زمینه باید در حوزه این استان نیز برنامه ریزی جدی داشته باشیم.
زینی وند افزود: Spx ها (نظام پیمانکاری فرعی) نیز باید تمامی نیازمندی های خود را از درون استان کرمان تامین کنند.
وی یادآور شد: حجم بسیاری ظرفیت معطل مانده در حوزه خدمات و گردشگری استان کرمان داریم که باید این رشد در برنامه بیش از ۶ درصد تعیین میشد، تا صادرات و کیفیت بخشی به صادرات توسعه یابد.
استاندار کرمان افزود: برخی افراد در حوزه کشاورزی استان کرمان حضور دارند که دنیا از نظر و تجربه آنان استفاده می کند، آنان باید پای کار بیایند و تا نباشند کشاورزی ما درست نمی شود.
مشکل ما در توان اجرایی است نه سیاست گذاری
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه از ظرفیت صندوق توسعه و پیشرفت در تجهیز منابع استان استفاده کنیم گفت: از اعتبارات دولتی به عنوان اهرم استفاده تا جذب مشارکت غیر دولت در داخل و خارج کشور را پیگیری کنیم.
جعفر رودری افزود: یکسری پروژه پیشران اقتصادی در استان کرمان داریم و یکسری برنامه ها را باید برای بستر سازی محیط کسب و کار انجام دهیم لذا داشتن طرح آمایش به تنهایی به ما کمکی نمی کند، مگر اینکه این طرح ها عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: تکمیل پروژه ها تا روز ٣٠ اردیبهشت ماه امسال از سوی دستگاه ها پالایش و نظارت می شود، اما مشکل ما در سیاست گذاری نیست و عمدتا در نداشتن توان اجرایی است لذا جلسات در راستای ارتقای سیستم اداری و فضای کسب و کار و برای بهبود توان اجرایی تعریف شده است.
وی با اشاره به وجود ٢٠٠ پروژه پیشران اقتصادی استان گفت: پروژه های پیشنهادی از سوی معین های توسعه و پروژه های منتج از برنامه اجرایی را در برنامه داریم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان گفت: این استان در اقتصاد دانش بنیان خوب پیش رفته و برای تحقق رشد ٧.٧ درصدی اقتصاد این استان در سال ١۴٠١ شورای برنامه ریزی و توسعه کرمان و کارگروه های زیربنایی اقتصادی اشتغال و سرمایه گذاری و سایرکارگروه ها تعریف شده است.
وی ادامه داد: شورای توسعه با نظارت بر برنامه های توسعه و اشتغال، سند آمایش، تحقق اشتغال روستایی، اجرای سند سازگاری با کم آبی، برنامه های میان مدت برای توسعه تعریف می کند و ظرفیت بودجه نیز در این شورا احصا و پیگیری می شود.
رودری افزود: مشارکت با بخش دولتی و طرح مصوبات و تصمیم گیری در شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمان پیگیری می شود و تلاش کردیم تمامی اهداف و برنامه های مورد توجه مدیریت استان در این برنامه گنجانده شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش آموزش را مسأله مهمی دانست و گفت: مرکز آموزش و پژوهش وظیفه ارایه آموزش ضمن خدمت دارد و اغلب مدیران به دوره های مطرح شده با نگاه امتیاز گرفتن و تکلیفی نگاه می کنند که می توان آن را هدفمند و در راستای نیاز استان تعریف کرد.
وی افزود: احصای فرصت های سرمایه گذاری جدید استان کرمان نیز با همین رویکرد پیگیری می شود.
ماجرای رشد چند صد برابری بودجه چند استان چه بود؟
علی حاجی زاده مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان نیز در این نشست گفت: لایحه ارسالی از سوی دولت به مجلس در برخی استان ها شاهد تحولات بزرگ و رشد چند صد برابری بودجه را به دنبال داشته است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این مورد گفت: برخی از نمایندگان مجلس و عضو برخی کمیسیون ها که از اهالی چند شهرستان بودند و دستی در بررسی بودجه داشتند، دستکاری هایی در برخی بندهای بودجه کردند که موجب اعتراض جدی مجلس شورای اسلامی شد و در صحن غیرعلنی مجلس خیلی تند و صریح با آنان برخورد شد.
محمدمهدی زاهدی با بیان اینکه مقرر شد که جداول بودجه اصلاح شود ابراز داشت: اما جداول بودجه ای هنوز ابلاغ نشده است.
وی با بیان اینکه باید احترام ویژه به ارباب رجوع بگذاریم گفت: رشد ٢.۴ درصد برنامه امسال در حوزه بهره وری، می توان با سیستم اداری محقق شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: بخشی از آموزش مهارتی به دانشگاه ها برمی گردد که هنوز دانشگاه ها به این سمت نرفته اند لذا در صورتی که هدف گذاری برای آنها داشته باشیم، سبب ارتقای بهره وری و اشتغالزایی می شود.
بیش از ۲ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی کرمان جذب نشد
زاهدی همچنین ضمن گلایه از سازمان مالیاتی گفت: زمانی که در سال ١۴٠٠ مالیات استان کرمان بیش از ٩ هزار میلیارد تومان تعیین شد و این استان بیش از ١۵ هزار میلیارد تومان وصولی ازجمله مطالبات سالهای گذشته را داشت.
وی ادامه داد: براساس قانون ١۴٠١، مازاد درآمد مالیاتی به استان ها برمی گردد که نشان می دهد ظلم بزرگی به این استان شده زیرا مالیات معوقه استان باید امسال وصول میشد که در صورت این کار، ٢ سه هزار میلیارد تومان به استان برمی گشت.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: برخی مدیران برای اینکه نشان دهند که خوب پول درآوردند، نباید ضربه بزرگی به استان بزنند که این ضربه امسال به استان کرمان وارد شده است.
وی با اشاره به ضرورت مسئولیت دادن به بخش خصوصی گفت: در این زمینه از ظرفیت اتاق بازرگانی و اتاق تعاون برای جذب سرمایه گذار می توانیم به خوبی استفاده کنیم.
زاهدی ابراز داشت: ایرانی های خارج از کشور بسیاری داریم که وضعیت مالی خوبی دارند لذا با کمک جذب سرمایه گذاران ایرانی و کرمانی مقیم خارج از کشور باید بتوانیم تحولی در حوزه سرمایه گذاری استان انجام دهیم.
برخی دستگاه ها از سرمایه گذاران درخواست وجه نامشروع می کنند
وی با بیان اینکه برخی مدیران سد راه سیستم ها و پنجره واحد سرمایه گذاری نباشند گفت: براساس مصداق می توانم بگویم در فرایند صدور برخی از مجوزها، درخواست های نامشروعی از مراجعه کنندگان می شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: خواهش دارم که آن را جدی بگیرید، ما باید برای سرمایه گذار خرد و کلان فرش قرمز پهن کنیم، نباید درخواست های نامشروعی از آنان داشته باشیم.
وی اضافه کرد: معادن راکد حبس شده و عده ای دنبال کاسبی هستند که خواهش می کنم طی فرصتی جدی، فعال شدن معادن را جدی بگیرید تا سرمایه گذار جدید جذب کنیم.
۲۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به کرمان تخصیص یافت
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در این آیین گفت: ٢٢٠٠ میلیارد تومان اعتبار تبصره ١٨ به استان کرمان تخصیص یافته و این عدد نسبت به اعتبارات سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته که بخشی از آن به واسطه صندوق پیشرفت و عدالت است.
حسین مهرابی افزود: سهم دستگاه ها را بر اساس این اعتبارات تعریف کردیم و ١۵ درصد برای سایر گذاشتیم و باید مصوبه شورای برنامه ریزی استان کرمان شود.
وی با بیان اینکه در پرداخت این تسهیلات امسال برای نخستین بار نظر استان ها را می خواهند ابراز داشت: در مجموع ٢٨ درصد به حوزه کشاورزی، ٢٣.۵ درصد صنعت، معدن و تجارت، ١٣.۴ درصد راه و شهرسازی، پنج درصد نفت و میراث فرهنگی، ١.۵ درصد ارتباطات و ٣.٣ درصد برای پارک علم و فناوری در نظر گرفته شده است.
نظر شما