۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۸:۲۰
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 84737746
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تبیین جایگاه واقعی شوراها در جامعه

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۸:۲۰
کد خبر: 84737746
تبیین جایگاه واقعی شوراها در جامعه

سنندج-ایرنا- به مناسبت نهم اردیبهشت سالروز تشکیل شوراها نشست نمایندگان شوراهای شهری و روستایی استان کردستان با استاندار روز شنبه برگزار و نمایندگان شوراها به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

به گزارش ایرنا، نهاد شورا مشتمل بر شورای اسلامی روستا، بخش، شهر، شهرستان و استان است که حدود و وظایف و اختیارات هر کدام از آنها در قانون اساسی مشخص شده و با نگاهی اجمالی به قانون اساسی که برخواسته از اراده جمعی است می‌توان به اهمیت نهاد شورا در جمهوری اسلامی ایران پی برد.

شوراها به عنوان منتخب مردم و نماد دموکراسی در ایران از جایگاه ویژه‌ای در مدیریت توسعه برخوردار هستند و ارتقای سطح روابط و همکاری ادارات دولتی و مدیران و مسوولان با این نهاد می تواند به توسعه بیش از پیش شهر، روستا و بخش و منطقه منجر شود.

روسا و نمایندگان شوراهای اسلامی شهر، روستا و بخش‌های استان روز شنبه در نشستی با استاندار کردستان مسایل و مشکلات خود را مطرح کردند، صبحت های آنان نشان دهنده این مساله بود که برخی از مدیران و مسوولان محلی توجهی به جایگاه شوراها نداشته و از توان و ظرفیت آنان در پیشبرد امور و حتی حضور در جلسات بهره نمی‌گیرند.

در ابتدای این جلسه سه ساعته مدیرکل دفتر امور شهری شوراهای شهر و روستا و مدیرکل دفتر روستایی استانداری کردستان به بیان آمار و اطلاعاتی در مور شوراها پرداخته و سپس نمایندگان شوراها مشکلات خود را مطرح کرد.

عدم پرداخت مطالبات شهرداری‌ها

مدیرکل دفتر امور شهری شوراهای شهر و روستا در این جلسه اظهار  داشت: ما به لحاظ ساختاری ۳۳شورای شهر داریم که ۱۸۱نفر عضویت دارند و ۲۷‌درصد از این تعداد دارای سابقه عضویت دوره های قبلی بوده و  ۷۳ درصد جدیدالورود هستند.

جمشید اسدی به وضعیت اعتبارات شوراها و شهرداری‌های استان اشاره کرد و گفت: اعتبارات حوزه شورا و شهرداری‌ها در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن با ۷۵ درصد رشد به ۳۰۶میلیارد تومان رسید.

وی اضافه کرد: بودجه مصوب شهرداری‌ها در سال جاری ۲هزار و ۱۷میلیارد تومان تعیین شده که سرانه هر شهروند به یک میلیون و ۸۰۰هزار تومان رسیده و رقم بسیار خوبی است.

مدیرکل دفتر امور شهری شوراهای شهر و روستا در این جلسه اضافه کرد: بحث مهم دیگری که سال گذشته  انجام شد سیستم پایش مصوبات و حذف سیستم کاغذی بود که در روند و تسریع کارها بسیار تاثیرگذار بوده است.

وی همچنین عدم رعایت قوانین و مقررات در تصویب مصوبات،  عدم پرداخت مطالبات شهرداری‌ها از طریق دستگاه‌های اجرایی و عدم پرداخت بموقع حق بیمه را از عمده مشکلات شوراها و شهرداری‌ها اعلام کرد.

افزایش ۴۰درصدی اعتبارات دهیاری ها

مدیرکل دفتر روستایی استانداری کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: در مجموع یک هزار و  ۲۸۸روستای بالای ۲۰خانوار استان دارای شورا بوده و یک هزار و ۲۱۱روستا دارای دهیاری فعال
هستند، ضمن اینکه همه روستاها صدور مجوز دهیاری آنها صادر شده است.

راغب الفت افزود: در سال ۱۴۰۰ اعتبار دهیاری ها با رشد ۴۰درصدی به ۱۲۸میلیارد تومان رسیده و این رقم در فصول مختلف در اختیار دهیاری‌ها قرار گرفت.

وی به فعالیت‌های عمرانی دهیاری‌ها در گذشته نیز اشاره کرد و گفت: انجام ۹۰۰هزار متر دیوار فاضلاب، سنگفرش معابر،احدات پارک کودک و پل بوستان روستایی از جمله این فعالیت‌ها است.

در ادامه نماینده شوراهای تعدادی از شهرهای استان به بیان برخی از مشکلات خود پرداختند.

نبود کارت شناسایی شوراهای شهر و روستا

نماینده شورای شهرستان سنندج اظهار داشت:  شوراها با مشکلات زیادی مواجه هستند و جایگاه مشخصی در جامعه ندارند و شوراهای شهر و روستا هنوز کارت شناسایی هم ندارند.

بهرامی افزود: حق الجلسه شوراهای بخش و روستاها هنوز داده نشده و با توجه به اینکه نهادی مردمی بوده و از دل مردم برخاسته نیازمند توجه بیشتر است.

نماینده شوراهای شهرستان سقز نیز خواستار تسریع در پاسخگویی به مکاتبات شوراها شد و گفت: توجه به شورا باوری و شورا محوری ضروری بوده و انتظار می‌رود این امر به معنای واقعی در دستور کار قرار گیرد.

بهرامی با بیان اینکه در بسیاری از مواقع به شوراها بی احترامی شده و جایگاه مشخصی ندارند افزود: در حال حاضر ناوگان اتوبوسرانی سقز کهنه و فرسوده شده و مشکلات زیادی برای شهروندان ایحاد کرده است که باید مورد توجه باشد.
نبود جاده و زیرساخت

رییس شورای بخش مرکزی مریوان نیز گفت: ما اعضای شوراها بدون هیچ چشمداشتی فعالیت می‌کنیم اما جایگاه مشخصی در جامعه نداریم.

احمدی نبود جاده زیرساخت را از عمده مشکلات حوزه خود اعلام کرد و گفت: جاده دهستان کوماسی  هنوز جاده بین مزارع است و علی رغم اینکه منطقه ما از لحاظ مختلف بکر  است اما بخاطر نبود امکانات برخی از روستاها خالی از سکنه می شود .

وی با بیان اینکه در روستاهای بخش مرکزی مریوان ما طرح هادی خیلی کم اجرا شده است، افزود: برخی از خیابان‌های شهر مریوان همانند جاده‌ها خاکی است و انتظار داریم این مسائل مورد توجه قرار گیرد.

بازگشایی بازارچه موقت کولبری

نماینده شوراهای شهرستان بانه نیز اظهار داشت: در حال حاضر مردم شهرستان بانه از لحاظ معیشتی با مشکلات زیادی روبرو هستند، لذا انتظار می رود بازارچه موقت کولبری تا زمانی که منطقه ویژه فعال می شود بازگشایی شود تا حداقل مشکلات مردم تا حدی کاهش یابد.

وی افزود:  شهرستان بانه چون مرزی است مردم کارت مرزنشینی دارند که در حال حاضر عده ای از این کارت‌ها قطع است و درخواست داریم این مشکل رفع شود.

وی اضافه کرد: وضعیت راه‌های بانه و روستاهای این شهرستان با مشکلات زیادی مواجه بوده و بیشتر خاکی است که اگر قرار باشد منطقه ویژه ایجاد شود این مساله می تواند بسیار مشکل‌ساز باشد.

وی عدم پرداخت حقوق و حق بیمه شوراها و شهرداری‌ها را از دیگر مشکلات اعلام کرد و خواستار رفع تداخل اراضی ملی  و نوسازی ماشین آلات فرسوده شد.

حقابه سد تلوار بیجار

نماینده شوراهای شهر بیجار  نیز گفت: امروز اصلی ترین دغدغه بیحار بحث حقابه سد تلوار است،  که به استان زنجان و همدان داده شده و۱۳روستای ما تخریب شده و  پنج روستای دارای سکنه عملا هیچ پیشرفتی نکرده  و خیلی از ساکنان آن مجبور به مهاجرت شده‌اند.

سید علی اصغر ابراهیمی افزود: ۱۲تپه ثبت شده ملی هفت هزار ساله زیر آب رفته است و حدود ۲۵‌روستای حاشیه سد تلوار از بی ابی رنج می برند.

وی اضافه کرد: در حوزه کشاورزی حتی یک متر برای آب شرب تخصیص داده نشده و انتظار داریم
در سفر،رییس جمهوری به استان این موضوع بصورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

توجه جدی به روستاهای زیویه

نماینده شورای بخش زیویه سقز نیز خواستار توجه جدی به روستاهای بخش زیویه به عنوان قطب گردشگری سقز شد.

حسین معروفی همچنین خواستار آبرسانی آب سالم به روستاها و آنتن دهی تلفن و موبایل شد و گفت: انتظار می رود بخشداران حداقل از شوراها نظرخواهی داشته باشند.

وی تاکید کرد: بودجه‌های دهیاری‌ها به روستاهایی داده شود که پروژه عمرانی دارند،ضمن اینکه دوره‌های آموزشی برای شوراها برگزار و از شوراهای نمونه تقدیر شود.
اصلاح و بازنگری طرح‌های هادی روستاها

رضایی رییس شورای استان هم، خواستار  اصلاح و بازنگری طرح‌های هادی روستاها، تعیین اعتبارات شهرداری های کوچک سطح استان و توجه به راه‌های روستایی در شهرستان‌ها شد.

در ادامه این جلسه استاندار کردستان گفت: بی‌شک مشکلات فراتر از آن است که یک روزه‌، یکماهه و حتی یکساله رفع شود، چرا که بسیاری از مشکلات مزمن، پیچیده و نیازمند قوانین و اعتبارات فوق‌العاده است که تزریق شود اما با بیان مشکلات اولویت‌ها مشخص می شود که نقطه تمرکز ما مسائل اساسی باشد.

اسماعیل زارعی کوشا افزود: عملکرد ما به عنوان نمایندگان دولت و شما به عنوان منتخبین مردم اثر مستقیم در اعتماد یا عدم اعتماد مردم دارد لذا باید تمام تلاش خود را برای رفع و یا کاهش مشکلات انجام دهیم.

نهم اریبهشت با عنوان سالروز تشکیل شوراها نامگذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha