۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۸:۰۲
کد خبرنگار: 851
کد خبر: 84738589
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جشنی برای عطر بهار نارنج‌های گیلان

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۸:۰۲
کد خبر: 84738589
جشنی برای عطر بهار نارنج‌های گیلان

رشت – ایرنا - گیلان ضیافتی برای جشن هایی است که عطر هرکدامشان به وسعت ایران می گسترد و هر بار در مقاصد سفر گردشگران پررنگ‌تر می‌شود و امروز پنجشنبه درست در نیمه اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ لنگرود، شهر ماهی و مرکبات در جشنی برای عطر بهار نارنج هایش میزبان گردشگران شده است.

به گزارش ایرنا، گیلان را بایستی در چهار فصل و حظ جنگل و باران، برنج و شالی، رودهای خروشان و پامچال، زیستگاه قو و مرغابی، خروش روز و شب امواج دریا، جشن رنگ در لباس‌های محلی و رسوخ طعم طبیعت در غذاهای محلی و جشن‌ها و آیین ها و هزاران جاذبه طرح به طرح و اما این بار شرق گیلان ،لنگرود و جاده هایش دید.

برخی مورخان مانند عبدالحسین سعیدیان در کتاب "سرزمین و مردم ایران" درباره لنگرود می نویسد" لنگرود از شهرهای استان گیلان و یکی از شهرهای زیبای ایران با پلی آجری با شیب دوچشمه ای و خانه های سفالی است" رودخانه لنگرود ۲۷ متر پهنا دارد پلی آجری و شگفت انگیز با دو طاق برآمده برروی آن دیده می شود که بنام حاجی آقا پرد(  پل ) معروف است. 

شاید این نام از نام حاجی آقا بزرگ منجم باشی بر این پل نهاده شد و به دو دلیل این شهر را لنگرود گفته اند: نخست اینکه لنگرود در ابتدا لنگرگاه بود و دیگر نام رودخانه ای است که از میان شهر می گذرد و به دریا ی خزر می ریزد در گذشته کرجی ها می آمدند و درآن بارگیری می کردند.

پیشترها و شاید همیشه پل خشتی لنگرود بنام حاجی آقا پرد( پل) نمادی بارز از جاذبه های گردشگری شهرستان لنگرود در شرق گیلان بوده و هست ؛ اما اینک نمی توان از عطر بهار نارنج و عطر هیزم برای پخت نان تازه و محلی از جاده های کومله، ملاط  و منطقه ییلاقی لیلاکوه گذشت بطوریکه هشتمین جشنواره بهار نارنج گیلان در کومله و در میان سور و سات مردم محلی و هلهله گردشگران برگزار شده است .

جشنی برای عطر بهار نارنج‌های گیلان


راهی جاده های لنگرود که می شوی زنانی را می بینی که در دو سوی جاده در آلاچیق های چوبی نشسته اند و بساط آتش و  هیزم براه است و بر پس ظرفهای سفالین خاص گیلان به نام محلی گمج نان های محلی استان  چون نان کشتا ،برنجی ،خرفه و ... می پزند؛چشم ها در کمی آن سوتر  غرق زیبایی بهارانه نارنج و  پرتقال می شود.
باغ های نارنج و پرتقال از هر دو سوی جاده تا دوردست ها وسعت دارد و وارد هر کدام از آنها که می شوی آسمان از انبوهش به سختی دیده می شود و بجایش شکوفه های نارنج بر درختان سبز و وسیع فریاد است.

گفت و گو با چند نفر از بانوان تایید می کرد که گردشگران بسیاری از آن مسیر می گذرند و عطر نان و هیزم و باغ های نارنج و پرتقال موجب درنگ می شود و به تقریب همه از کارشان راضی به نظر می رسیدند.

تنها پخت نان نیست؛ همه مهربان بودند و بانوی کهنسالی با مهربانی چنانکه یک به یک نان های محلی و موادشان را توضیح می داد، گردشگرانی که نان های محلی را به سوغات می بردند را به نوشیدن دمنوش بهار نارنج در خنکای نسیم بهاری دعوت می کرد؛ بر سقف خانه ها شاخه‌های پر از شکوفه های پرتقال و نارنج و مرکبات نشسته است و گاه بر سایه سارشان کندوهای عسل به تعداد رنگ به رنگ گیرایی سفر را شیرین تر می کند.

جشنی برای عطر بهار نارنج‌های گیلان

بهار نارنج ،جشنواره ای برای نشاط و اشتغال

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان می گوید: جشنواره بهارنارنج یکی از جشن هایی است که به شکرانه این نعمت عظیم و خوش عطر در کومله لنگرود برگزار می شود و امسال نیز هشتمین دوره جشنواره بهارنارنج کومله زمانی برای نشاط  و تنفس در عطر بهار نارنج برای گردشگران فراهم آورده تا عاملی برای توسعه گردشگری  گردشگری، کارآفرینی و هویت بخشی برای این خطه رقم زند.

ولی جهان در حاشیه برگزاری هشتمین جشنواره بهارنارنج گیلان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تدوین تقویم جشنواره ای در استان اشاره کرد و گفت: بدلیل جذابیت های آئینی، بومی و محلی و تولیدی این تقویم برای سال ۱۴۰۱طرح ریزی شده است.

به گفته او بر اساس این تقویم ۳۰ جشنواره در سال جدید با محوریت محصولات کشاورزی و صنایع دستی ،آئین های بومی، بازی های محلی برنامه ریزی شده است که جشنواره چای در املش،بهارنارنج در لنگرود و کومله، نیشکر در صومعه سرا برخی از آنها است.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان می افزاید: جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی یکی از روش‌های مناسب برای ایجاد جاذبه‌های گردشگری و توزیع گردشگران در سطح استان در ایام مختلف سال است و این اداره‌کل به عنوان متولی برگزاری جشنواره‌های تخصصی گردشگری در نظر دارد با توجه به بهبود شرایط کرونا و از سرگیری ورود مسافران و گردشگران نسبت به برگزاری جشنواره‌های متنوع در سطح شهرستان‌های استان گیلان اقدام کند.

جهانی اضافه کرد: یکی از جشنواره‌های پرمخاطب که در طول سالیان گذشته میزبان گردشگران مختلفی از سطح استان و کشور بوده جشنواره بهارنارنج کومله شهرستان لنگرود است که امروز با همکاری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان لنگرود و شهرداری و شورای اسلامی شهر کومله برگزار شده است.

وی گفت: آداب و سنن مرتبط با بهارنارنج در شهرستان لنگرود از قدمت دیرینه برخوردار بوده و یکی از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره، معرفی خرده‌فرهنگ‌های مرتبط با این محصول در آئین‌های سنتی مردم این منطقه و همچنین آشنایی هرچه بیشتر گردشگران با جاذبه‌های مختلف گردشگری استان گیلان است.
وی اظهار داشت: به منظور حمایت از هنرمندان بومی منطقه، بیش از ۳۰ غرفه عرضه محصولات محلی در کنار برگزاری برنامه‌ها و نمایش‌های محلی در نظر گرفته شده است.

جشنی برای عطر بهار نارنج‌های گیلان

عطر وآرامش، ارمغان شکوفه های بهار نارنج 

بهار نارنج همان شکوفه های خوش عطر درختان  نارنج است که شکوه و عطرش در فصل بهار بهشت چشم گردشگران می شود و در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می دهد. بهارنارنج خواص دارویی فراوانی دارد و احساس آرامش یکی از مهمترین خاصیت های این گیاه است.

در قرن شانزدهم میلادی در ایتالیا ” آنا ماری نرولی” پرنسس ایتالیایی اسانس گل های بهار نارنج را حس کرد. سپس از آن اسانس برای خوشبو کردن دستکش های خود استفاده کرد.امروزه ” نرولی اویل” که از اسانس های گران قیمت در جهان است، از گل های بهارنارنج تهیه می شود.

شکوفه‌های درخت نارنج را بهار نارنج گویند. گیاه نارنج بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیمه گرم به خوبی رشد می‌کند. در ایران در استان‌های گیلان و مازندران و فارس رویش بیشتری دارد. قسمت‌های مورد استفاده این گیاه، گل، برگ، میوه و آب نارنج است که همگی دارای خواص دارویی هستند.

جشنی برای عطر بهار نارنج‌های گیلان

بهارنارنج دارای طبع گرم و خشک است، اما برای افراد با طبع سرد هم بسیار مناسب است. این شکوفه ی خوش عطر سرشار از ویتامین های C و D می باشد. شکوفه های بهارنارنج در فصل بهار بر روی درخت نارنج دیده می شوند و در فصول پاییز و زمستان تبدیل به میوه نارنج می شوند.
آرامش اعصاب،روشن – مرطوب و نرم کردن پوست،درمان آفتاب سوختگی،تازه کردن هوا،بهبود خواب و آنتی اکسیدان قوی برخی از فواید شکوفه های خوش عطر بهار نارنج است که در قالب انواع دمنوش و عرقیجات مورد استفاده قرار می گیرد.

جشنی برای عطر بهار نارنج‌های گیلان

بنا به تعاریف استادان گردشگری؛ اکوتوریسم (طبیعت گردی) سفری است مسوولانه به مناطق طبیعی که منجر به حفظ محیط زیست شده و موجب بهبود کیفیت زندگی مردم محلی می شود و با این تعریف گیلان ضیافتیست برای جشنواره ها ،که جشنواره بهار نارنج تنها یکی از صدها است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha