به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری کیودو، وزارت امور خارجه ژاپن با صدور بیانیه ای اعلام کرد در دیداری بین دو مقام یاد شده، هایاشی به همتای مغولستانی خود گفت حمله روسیه به اوکراین ناقض قانون بین الملل است و اساس نظم بین الملل را همچنین در آسیا می لرزاند، از اینرو همبستگی جهانی قویا در این زمینه مورد نیاز است.
وزیر امور خارجه مغولستان نیز براساس موضع مغولستان توضیحاتی ارائه داد که ظاهرا منعکس کننده بی میلی و اکراه اولانباتور در هم سویی با کشورهای غربی است که تحریم های اقتصادی سختی را علیه روسیه اعمال کرده اند.
مغولستان کشوری محصور در خشکی در شرق آسیا مدت هاست برای تامین انرژی و همچنین در بخش تجاری و برق به چین و روسیه وابسته است.
مغولستان در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰) از رای دادن به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت حمله روسیه به اوکراین خودداری کرد. این قطعنامه با موافقت ۱۴۱ عضو از ۱۹۳ عضو سازمان ملل به تصویب رسید.
این در حالی است که وزیران امور خارجه ژاپن و مغولستان در اولین دیدار حضوری شان توافقنامه ای به ارزش ۲ میلیون دلار در قالب کمک های توکیو برای میزبانی از مقام های دولتی جوان مغولستان در دانشکده های مقاطع تحصیلات تکمیلی ژاپن را منعقد کردند
با توجه به روابط نزدیک مغولستان با کره شمالی، وزیران امور خارجه ژاپن و مغولستان همچنین در زمینه ادامه همکاری در پرداختن به برنامه توسعه موشکی و هسته ای پیونگ یانگ توافق کردند.
وزیر امور خارجه ژاپن همچنین در جریان این سفر با «لوسانامسرای اویون اردنه» نخست وزیر مغولستان دیدار و گفت و گو کرد.
هایاشی از پنجشنبه هفته گذشته سفر پنج روزه ای را آغاز و در جریان این سفر از قزاقستان و ازبکستان نیز دیدن کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما