به گزارش ایرنا، رسانه ها اعلام کردند که نشست اعضای اوپک پلاس متشکل از ۱۰ کشور تولیدکننده نفت از جمله روسیه در کنار ۱۳ عضو اوپک. به رهبری عربستان سعودی و روسیه روز پنجشنبه برای افزایش تولید تشکیل جلسه میدهند.
یورو نیوز می گوید نشست روز پنجشنبه در حالی برگزار می شود که اتحادیه اروپا در پی تکمیل اقداماتی مشابه با ایالات متحده، بریتانیا و کانادا برای ممنوع کردن واردات نفت روسیه است.
ائتلاف موسوم به اوپک پلاس در سال ۲۰۲۰ زمانی که قیمت نفت به دلیل همهگیری بیماری کووید۱۹ سقوط کرد تصمیم به کاهش تولید گرفت. این ائتلاف زمانی که سال گذشته کشورها بتدریج روند خروج از قرنطینه را در پیش گرفتند و تقاضا دوباره افزایش یافت، شروع به افزایش متوسط تولید هر در هر ماه کرد.
اما در حالی که قیمت نفت در سال جاری دوباره اوج گرفت، ایالات متحده از اوپک پلاس خواسته است که تولید را باز هم بیشتر افزایش دهد. تهاجم روسیه به اوکراین باعث شد تا قیمتها به شکل ناگهانی افزایش پیدا کند و عمدتاً تا سطح بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه باقی بماند.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود آورده است که به رغم فشارهای موجود، تحلیلگران انتظار دارند که اوپک پلاس به افزایش معمول حدود ۴۰۰ هزار بشکه در روز پایبند بماند.
قیمت نفت در روز سهشنبه سوم مه ۲۰۲۲ کاهش یافت اما همچنان بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه باقی ماند؛ به نحوی که بهای هر بشکه نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است بالای ۱۰۶ دلار معامله شد.
به گفته یک تحلیلگر کالا در «کومرتسبانک» کاهش قیمت عمدتا ناشی از نگرانیها نسبت به پایین آمدن تقاضای نفت در پی قرنطینههای ادامهدار ویروس کرونا در چین است.
قرنطینه در چین
چین، دومین مصرف کننده بزرگ نفت و بزرگترین واردکننده نفت جهان با بدترین شیوع ویروس کرونا از بهار ۲۰۲۰ به این سو مواجه است. دولت پکن در شانگهای قرنطینه وضع کرده و اغلب ساکنان این شهر بیست و پنج میلیون نفری را محبور کرده تا به مدت چند هفته از خانه خارج نشوند.
از سوی دیگر نگرانی از کندی اقتصاد جهانی ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین که در اواخر ماه فوریه آغاز شد، بر بازار سایه افکنده است. این نکته را نیز باید در نظر داشت که صندوق بینالمللی پول در بحبوحه افزایش سرسامآور تورم پیشبینیهای گذشته خود را نسبت به رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۲ دستخوش تغییر کرده و میزان آن را تا سطح چشمگیری کاهش داده است.
در گزارش فرانسپرس آمده است که اوپک پلاس نیز تخمینها و پیشبینیهای خود را نسبت به میزان تقاضای جهانی نفت با توجه به شرایط موجود اصلاح کرده است.
به گفته جان پلاسارد، تحلیلگر گروه بانکی «میرابو»، از آنجایی که بازار همچنان متشنج است، اعضای اوپک پلاس به تلاش برای رسیدن به افزایش اندک تولید ادامه می دهند.
مقامات اتحادیه اروپا به خبرگزاری فرانسه گفتند که انتظار میرود سفرای اتحادیه روز چهارشنبه برای بررسی پیشنهاد کمیسیون جهت ممنوعیت مرحلهای واردات نفت از روسیه طی شش تا هشت ماه، ضمن لحاظ کردن معافیت هایی برای مجارستان و اسلواکی به توافق برسند.
روسیه حدود ۳۰ درصد از نفت خام و ۱۵ درصد از فرآورده های نفتی خود را در سال ۲۰۲۱ به ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا فروخته بود.
نظر شما