نخستین جشنواره ماهی سفید و پرندگان مهاجر در فریدونکنار برپا شد

ساری – ایرنا – شهر بندری فریدونکنار برای نخستین بار میزبان جشنواره‌ای ملی با محوریت دو جاذبه و ظرفیت مهم اقتصادی و گردشگری این شهر، یعنی ماهی سفید و پرندگان مهاجر شد؛ جشنواره‌ای که با هدف تقویت برندسازی فریدونکنار در گردشگری به واسطه معرفی این دو ظرفیت و همچنین حفاظت از پرندگان مهاجر برپا شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محوطه ساحلی پلاژ شرقی شهر فریدونکنار از دیروز –چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت- محل برپایی جشنواره‌ای با محوریت ماهی سفید و پرندگان مهاجر است که به صورت فرااستانی و با حضور گروه‌ها و هنرمندانی از استان‌های مختلف برپا شده است ؛ جشنواره‌ای که گفته می‌شود با هدف کمرنگ کردن و از بین بردن لکه شکار از این منطقه، تقویت پرنده‌نگری در این شهرستان و همچنین برندسازی فریدونکنار در حوزه گردشگری قرار است از این پس هر سال در پایان فصل صید ماهیان دریای خزر به میزبانی فریدونکنار برگزار شود.

تا کنون برای پاک کردن چهره فریدونکنار از حاشیه‌ها و تنش‌های محیط  زیستی و بهره‌گیری درست همگانی از این فرصت‌های مهم اقلیمی برای همه مردم منطقه، گام‌هایی در مسیر فرهنگسازی یا فعالیت‌ای اقتصادی وابسته به گردشگری برداشته شد ، اما یکی از مهم‌ترین این گام‌ها برپایی نخستین جشنواره «ماهی سفید و پرندگان مهاجر فریدونکنار» و تاسیس دبیرخانه این جشنواره در فریدونکنار است. جشنواره‌ای که از دیروز -چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت- با برپا شدن بازارچه محصولات صنایع دستی و هنرهای سنتی چند استان و همچنین عرضه محصولات غذایی وابسته به ماهی شمال در محوطه ساحلی پلاژ شرقی فریدونکنار آغاز به کار کرد و تا جمعه ۱۶ اردیبهشت برپا خواهد بود.

در این جشنواره سه روزه غرفه‌هایی از محصولات غذایی، صنایع دستی و هنرهای سنتی ۶ استان مازندران، همدان، کردستان، اردبیل، سمنان و گلستان برپا شده و گروه‌ها و هنرمندانی از این استان‌ها نیز هر شب به اجرای برنامه‌های آیینی و بومی مربوط به اقوام هر استان می‌پردازند.

این جشنواره با همکاری فدراسیون ورزش‌ روستایی و بازی‌های بومی‌ محلی ایران، هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران، شهرداری و شورای اسلامی فریدونکنار، فرمانداری فریدونکنار و صدا و سیمای مازندران برگزار شده است.

 به گفته رئیس هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران، در تقویم رویدادهای فدراسیون ورزش‌ روستایی و بازی‌های بومی محلی ایران هم به ثبت رسیده و دبیرخانه رویداد در فریدونکنار تشکیل شده تا از این پس هر سال در پایان فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر، فریدونکنار میزبانی برگزاری این رویداد ملی فرهنگی-گردشگری باشد.

محمدرضا بحرگرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این جشنواره هنرمندانی از پنج استان همدان، کردستان، اردبیل، سمنان و گلستان مهمان فریدونکنار شدند تا بخشی از فرهنگ اقوام ایرانی را برای مردم منطقه و همچنین گردشگران و مسافرانی که به فریدونکنار آمده‌اند نمایش دهند.

وی افزود: جشنواره طی این سه روز از ساعت ۱۱ تا ۲۰ با فعال شدن غرفه‌های نمایشگاهی و عرضه محصولات غذایی، صنایع دستی و هنرهای سنتی استان‌ها آغاز می‌شود و از ساعت ۲۰ نیز با تعطیل شدن غرفه‌ها، بخش اجرایی و نمایشی جشنواره تا پایان شب برگزار می‌شود.

00:00
00:00
Download

رئیس هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران اظهار کرد: در کنار اجرای برنامه‌های نمایشی آیینی و موسیقی بومی و همچنین برپایی بازارچه، هدف اصلی ما توجه دادن جامعه به ماهی سفید و پرندگان مهاجر به عنوان ظرفیت‌های مهم اقتصاد گردشگری است. بویژه پرندگان مهاجر که متاسفانه طی سال‌های اخیر شکار آن‌ها توسط تعداد معدودی از افراد، چهره فریدونکنار را بن دوستداران محیط زیست مخدوش کرده است. به همین دلیل یکی از محورهای اصلی جشنواره توجه دادن مخاطبان به ضرورت حفاظت از پرندگان مهاجر و کمک به رونق پرنده‌نگری در فریدونکنار است.

بحرگرد خاطرنشان کرد: این جشنواره در واقع گامی برای کمک به رونق اقتصاد گردشگری فریدونکنار با استفاده از دو ظرفیت شاخص آن است. تقویت پرنده‌نگری و همچنین رونق بومگردی وابسته به اقلیم و محیط زیست می‌تواند فریدونکنار را با توجه به ظرفیت‌های مهم اقتصادی‌اش در بخش برنج، ماهی و حضور پرندگان مهاجر به یک برند بین‌المللی در گردشگری تبدیل کند.

وی تصریح کرد: حضور پرندگان در فریدونکنار در صورتی که برای پرنده‌نگری و گردشگری مورد توجه مردم منطقه قرار بگیرد و شاهد برنامه‌های مرتبط با پرندگان در فصل حضورشان باشیم، بی‌تردید با توجه به سایر ظرفیت‌های گردشگری فریدونکنار، رونق اشتغال نیز در منطقه ایجاد می‌شود.

رئیس هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران گفت: موضوع مهم دیگری که با برگزاری مستمر این جشنواره و رویدادهای مشابه رقم می‌خورد تبادل فرهنگی و کمک از این اهرم برای معرفی فریدونکنار به عنوان شهرستانی شاخص در حوزه گردشگری است.

بحرگرد افزود: طی این سه روز مردم منطقه و مسافران با بخشی از فرهنگ اقوام استان‌های دیگر آشنا می‌شوند و هنرمندان سایر استان‌ها نیز حامل پیام مد نظر جشنواره به هم‌استانی‌های خودشان خواهند بود. این تبادل فرهنگی در حوزه گردشگری و همچنین برای حفظ آیین‌های بومی اقوام اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه استقبال بسیاری خوبی از این رویداد شد. به جز بازدیدهایی که در روز نخست از غرفه‌ها و بازارچه انجام شد، در شب نخست بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ نفر به محل برگزاری جشن آمدند و پیش‌بینی می‌شود که این تعداد در دو شب باقی مانده یعنی امشب و فرداشب افزایش چشمگیری داشته باشد.

رئیس هیئت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی مازندران اظهار کرد: با موافقت مسئولان شهرستان و فدارسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی دبیرخانه این جشنواره در شهر بندری فریدونکنار مستقر شد و قرار است از این به بعد هر سال در پایان فصل صید این جشنواره به میزبانی فریدونکنار و با حضور گروه‌هایی از استان‌های مختلف برگزار شود. ضمن این‌که این دبیرخانه تلاش می‌کند فریدونکنار را با همین نگاه در رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ به مخاطبان، گردشگران و مسئولان کشورهای عضو اکو معرفی کند.

فریدونکنار بواسطه برنج طارم با کیفیت، بازار ماهی مشهور و همچنین حضور پرندگان مهاجر زمستان‌گذران از منطقه سیبری در این شهرستان، نامی مطرح در شهرهای شمالی دارد. اما طی سال‌های اخیر به دلیل شکار بی‌رویه پرندگان توسط افرادی معدود و برپایی بازار فروش لاشه‌های پرندگان بارها با نگاهی منفی مورد توجه رسانه‌ها و کنش‌گران محیط زیستی و دوست‌داران محیط زیست قرار گرفت. کارشناسان ردشگری معتقدند فریدونکنار می‌تواند با توجه به سه ظرفیت شاخص یعنی برنج، ماهی و پرنده‌نگری یکی از شاخص‌ترین مناطق گردشگری شمال ایران باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha