محسن کاوه شامگاه جمعه پس از پایان هفدهمین دوره مسابقات بینالمللی کشتی آزاد جوانان جام شهید هاشمینژاد در بهشهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : پس از مسابقات قهرمانی کشتی آزاد جوانان کشور در تربت حیدریه که مرحله نخست انتخابی تیم ملی جوانان بود، جام شهید هاشمینژاد به عنوان مرحله دوم انتخابی اردوی تیم ملی مد نظر ما بود. برای این مسابقات کشتیگیران به صورت گزینشی و بر اساس کیفیت فنیشان انتخاب شدند که شاهد درخشش استعدادهایی هم بودیم.
وی ادامه داد : آنچه که طی دو روز برگزاری مسابقات به چشم آمد این است که یک سری از آزادکاران جوان توانستند خودشان را به عنوان استعداد نشان دهند و اثبات کنند. این برای آینده کشتی ما خوب است. امیدوارم بتوانیم برنامههای مناسبی برای این استعدادها تدوین کنیم تا با پشتیبانی بتوانیم آنها را در رتبههای بالای کشتی جهان ببینیم.
مدیر فنی تیمهای ملی کشتی آزاد ایران درباره دلایل معرفی کشتیگیران داخلی حاضر در این رقابتها از سوی فدراسیون به جای انتخابشان توسط هیئتهای کشتی استانها گفت: در نشستهای اولیه که با ستاد برگزاری جام شهید هاشمینژاد داشتیم به این نتیجه رسیدیم که برای کمک به افزایش کیفیت فنی این مسابقات، نفرات اول تا دهم مسابقات کشتی آزاد جوانان قهرمانی کشور را به این مسابقات معرفی کنیم. یعنی کشتیگیران حاضر در جام شهید هاشمینژاد از بین برترینهای کشور غربال شدند و روی تشک این مسابقات قرار گرفتند.
کاوه خاطرنشان کرد: البته به جز این افراد، تعدادی از کشتیگیران جوان مستعد که به هر دلیلی بین ۱۰ نفرهای برتر اوزان در مسابقات قهرمانی کشور قرار نداشتند هم بر اساس معیارهای فنی و آمادگیشان به صورت گزینشی و با سهمیه به جام شهید هاشمینژاد معرفی شدند. برای مثال علی رضایی در ۷۰ کیلوگرم و ابراهیم خواری در ۵۷ کیلوگرم که هر دو قهرمان این مسابقات شدند از کشتیگیرانی بودند که بین نفرات برتر مسابقات قهرمانی کشور حضور نداشتند و با توجه به استعداد و آمادگیشان با سهمیه وارد مسابقات شدند. اما توانستند استعداد خود را با روی سکو قرار گرفتن اثبات کنند.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران درباره اثرگذاری مسابقات جام شهید هاشمینژاد در برنامهریزی برای تیم ملی جوانان و پشتوانهسازی برای تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان اظهار کرد: ما با این مسابقات معیارهای بهتری برای ارزیابی کشتیگیران به دست آوردیم. نفرات برتر این جام در اردوی تیم ملی حضور مییابند و بیشتر ارزیابی میشوند. اما نکته مهم این است که بچهها رو به پیشرفت هستند و این روند امیدوارکننده است.
کاوه با اشاره به میزبانی بهشهر از جام شهید هاشمینژاد و برگزاری ۱۷ دوره این مسابقات طی دو دهه اخیر تصریح کرد: من نخستین بار است که برای حضور در این مسابقات به بهشهر آمدم. اما آنچه که در همین دوره از برگزاری مسابقات دیدم بسیار رضایتبخش است. فرآیند اجرایی مسابقات در همه بخشها اعم از برنامهریزی، هماهنگیها، امکانات، اسکان و پذیرایی تیمها و برگزاری رقابتها بسیار خوب بود و امیدوارم که این روند رو به رشد در ادوار بعد نیز ادامه داشته باشد.
مدیر فنی تیمهای ملی کشتی آزاد ایران تصریح کرد: یکی از نکاتی که جدی گرفتن آن میتواند سطح کیفی مسابقات جام شهید هاشمینژاد را همچنان افزایش دهد، بیشتر شدن تعداد تیمهای خارجی حاضر در این مسابقات است. فدراسیون کشتی و دوستانی که در مازندران برای برگزاری این جام تلاش میکنند باید جدیت بیشتری برای افزایش تعداد تیمهای خارجی حاضر در این رقابتها به خرج دهند و مقدمات حضور تیمهایی از کشورهای شاخص کشتی را در این مسابقات فراهم کنند. در این صورت قطعا سطح کیفی مسابقات از نقطه کنونی هم بالاتر میرود که نتیجه این افزایش کیفیت در کشتی خودمان دیده خواهد شد.
هفدهمین دوره مسابقات کشتی آزاد جوانان جام شهید هاشمینژاد بهشهر ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت پس از حدود سه سال و نیم وقفه ناشی از شیوع کرونا در بهشهر با حضور تیمهای داخلی و سه تیم خارجی برگزار شد.
شانزدهمین دوره این مسابقات دی ۱۳۹۷ در بهشهر برگزار شده بود.
هفدهمین دوره مسابقات بینالمللی کشتی آزاد جوانان جام شهید هاشمینژاد قرار بود بهمن ۱۳۹۸ برگزار شود که به دلیل تداخل این رویداد ورزشی با رقابتهای قهرمانی جوانان و نوجوانان ایران به فروردین ماه سال ۱۳۹۹ موکول شد ، اما شیوع کرونا سبب شد که برگزاری این مسابقات در سال ۱۳۹۹ لغو شود. پاییز ۱۴۰۰ نیز اعلام شد که این مسابقات در صورت مناسب بودن وضعیت کرونایی در استان، زمستان ۱۴۰۰ برگزار میشود ، اما باز هم به دلیل ملاحظات کرونایی برگزاری این مسابقه به تعویق افتاد و به اردیبهشت ۱۴۰۱ موکول شد. این مسابقات توسط هیئت کشتی بهشهر پایهگذاری شد و در دو دهه گذشته به یکی از معتبرترین رویدادهای کشتی آزاد جوانان کشور تبدیل شده است.
نظر شما