به گزارش روز شنبه ایرنا، «اورسلا فن در لاین» رئیس کمیسیون اروپایی روز چهارشنبه در استراسبورگ تدابیر تحریمی بیسابقه اتحادیه اروپا را علیه مسکو اعلام کرد که دو کشور اسلوواکی و مجارستان به دلیل وابستگی بسیار شدید به نفت روسیه از اجرای ان مستثنی شدند. وی اعلام کرد: ما (اروپا) به تدریج و در بازه زمانی شش ماهه از خرید نفت خام و تا پایان سال میلادی (دی ماه) نیز از خرید محصولات پالایش شده از روسیه صرف نظر می کنیم.
با این حال، مجارستان این پیشنهاد را «به شکل فعلی» آن رد کرد؛ تصمیمی که باید برای تصویب موافقت همه ۲۷ کشور عضو را داشته باشد. مجارستان این تحریم ها را عامل نابودی کامل امنیت انرژی میداند.
روزنامه «لو دووآر» (Le Devoir) ایالت کبک کانادا در گزارشی به بررسی تاثیر این تحریمها بر اقتصاد روسیه پرداخت و نظر کارشناس را نیز جویا شد. «ژولین مارتن» (Julien Martin) استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه کبک و صاحب کرسی پژوهشی تأثیرات شرکتهای چند ملیتی، معتقد است: این تحریم اقتصاد روسیه بر زمین نخواهد زد. روسیه همچنان پول نفت را به دست میآورد. این کشور خریدار دیگری چون چین، شاید هند و برخی کشورهای آفریقایی خواهد یافت.
این گزارش با اشاره به اینکه چین محتاطانه هیچ ابراز نظری در مورد تحریمهای اتحادیه اروپا نکرده است و به نظر هم نمی رسد که مشکلی در صادرات نفتی روسیه به چین وجود داشته باشد، به نقل از مارتن آورد: تا زمانی که چین خریدار انرژی روسیه باشد، اقتصاد مسکو فرونمیپاشد.
«مارک پوردن» (Mark Purdon ) استاد دانشکده مطالعات راهبردی، مسئولیت اجتماعی و محیط زیست دانشگاه کبک معتقد است که روسیه از این تحریم جدید اقتصادی هم جان به در میبرد. وی میگوید: از نظر تاریخی، روس ها قادرند رنج و سختی قابل توجه به زندگی ادامه دهند.
هرچند که اتحادیه اروپا جایگزین هایی دارد، اما به خوبی می داند که اجرای این تحریم با توجه به این که روسیه تامین کننده یک چهارم از واردات نفت این اتحادیه محسوب میشد، چه مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. مارتن معتقد است: اروپا قرار نیست مصرف انرژی را کاهش دهد و مردم همچنانم به گرمایش و آب گرم نیاز دارند. همچنین افزایش هزینه انرژی به طور بالقوه به کاهش رشد اقتصادی منجر می شود، زیرا مردم برای انرژی بیشتر و در نتیجه برای سایر محصولات کمتر، هزینه می کنند.
بر پایه این گزارش، به نظر می رسد که تحریمهای جدید هم برای روسیه و هم اتحایده اروپا مشکلاتی را ایجاد کند اما این تاثیرات برای هیچیک ویرانگر نخواهد بود.
به گزارش ایرنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفند ۱۴۰۰ با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن نیز در ۵ اسفند/۲۴ فوریه آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد و وارد سومین ماه خود شده است.
نظر شما