به گزارش امروز (شنبه) ایرنا، بحران تیگرای، به عنوان بحرانی قومی، از زمان روی کار آمدن «ابی احمد» نخست وزیر اتیوپی در سال ۲۰۱۸ آغاز شد و این امر سبب بروز خشونتهایی در مناطق شمالی اتیوپی در مرز با «اریتره» و «سودان» شده که این کشور را به شدت بیثبات کرده است.
احمد ۴۴ ساله و از قبیله «اورومو» اتیوپی به عنوان بزرگترین گروه قومی این کشور، جوانترین رییس دولت قاره آفریقا می باشد که در سال ۲۰۱۹ به دلیل تلاشهایش برای صلح با «اریتره»، برنده جایزه نوبل شد.
شورشیان تیگرای تقریبا از سه ماه پیش بخشی از منطقه «آفر» در شمال اتیوپی را به اشغال خود درآورده اند.
به گزارش رادیو بین المللی فرانسه، شورشیان بر خلاف وعده خود که که اطمینان داده بودند تا پایان ماه آوریل از این منطقه عقب نشینی میکنند تا به کمکهای بشردوستانه اجازه عبور داده شود، همچنان در مناطق خاصی از آفریقا حضور دارند و دسترسی به آنها هم دشوار است.
به نوشته رسانههای اتیوپی، به دلیل ناکافی بودن تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای منطقه تیگرای که همچنان در معرض تاثیرات منفی جنگ سال گذشته قرار دارد، برخی از بیماران جان خود را از دست میدهند و در بسیاری از بیمارستانها، لوازم و تجهیزات پزشکی اصلی از جمله دارو، آمپول و اکسیژن وجود ندارد.
رادیو بین المللی فرانسه در گزارش امروز خود افزود: «علیو محمد موسی - Aliyu Muhammad Musa» از شبه نظامیان اتیوپی ساکن شهر «کونابا - Konnaba» هرگز کلاشینکف را از خودش دور نمیکند. او از شهرش واقع در ۱۰ کیلومتری منطقهای که شورشیان تیگرای در آنجا حضور دارند، دفاع میکند؛ او میگوید، ما آماده دفاع از خاک هستیم؛ من آماده باش بوده و در حال گشت زنی هستم. ما حتی با تفنگهای ساده مان از خود دفاع خواهیم کرد.
با وجود این که شورشیان تیگرای اعلام رسمی کردهاند که منطقه را ترک میکنند، اما همچنان ۴ ولایت را در منطقه که ریاست آن بر عهده «محمد ادریس» است، تحت کنترل خود دارند.
ادریس میگوید، شورشیان از زمان حضور خود در منطقه یعنی ژانویه هنوز هم به حملات خود اعتراف نکردهاند و حال میگویند که از اینجا رفتهاند، اما دروغ میگویند چرا که به نفعشان است.
در آخرین مورد، حمله مسلحانه به مراسم تدفین یک متوفی در اتیوپی، دستکم ۲۰ کشته برجای گذاشته است. این حادثه دوهفته پیش در منطقه "آمهارا" اتیوپی رخ داد و افراد شرکت کننده این مراسم در حال نماز میت بودند.
پیش از این نیز افراد مسلح در شهر گوندار به سمت جمعیت مسلمان نارنجک پرتاب کردند که در این حادثه سه نفر کشته و پنج نفر نیز زخمی شدند.
به گفته او، حضور شورشیان تیگرای و تهدیدهای دائمی آنها مانع از بازگشت شهروندان به خانههایشان میشود.
ادریس با ناامیدی برای بازگشت به حالت عادی به دلیل نبود صلح کامل میگوید، شورشیان همیشه در کوهستان در نزدیکی ما هستند و در هر زمانی میتوانند دوباره به ما حمله کنند. او تاکید کرد ما در انتظار یک آتش بس واقعی هستیم.
دولت فدرال اتیوپی در ماه گذشته برای پایان دادن به درگیریها خونین با نیروهای تیگرای آتشبس یکجانبه اعلام کرد.
این آتشبس به نهادهای حقوق بشری اجازه میدهد که کمکهای بشردوستانه را به منطقه تیگرای برسانند.
نظر شما