به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ شرکت انرژی پرتغال "ایی دی پی" در ژوئیه عملیات ساخت این مزرعه شناور خورشیدی را به مساحت چهار زمین فوتبال، با استفاده از ۱۲ هزار صفحه بزرگ خورشیدی آغاز می کند.
این طرح بخشی از برنامه پرتغال برای کاهش وابستگی به واردات سوخت های فسیلی که بهای آنها از هنگام ورود بحران اوکراین به مرحله نظامی در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) اوج گرفته، با تسریع روی آوری به انرژی های تجدیدپذیر است. با اینکه این کشور هیچ گونه سوخت هیدروکربنی از روسیه وارد نمی کند، اما نیروگاه های گازی ان، فشار بالا رفتن بهای جهانی سوخت را احساس کرده اند.
میگوئل پاتنا مدیر اجرای این طرح خورشیدی گروه ائی دی پی؛ هزینه برق تولیدی این تاسیسات را با ظرفیت نصب شده پنج مگاوات، یک سوم نیروگاه های گازی ارزیابی کرده است.
این نیروگاه خورشیدی که سالانه ۷.۵ مگاوات انرژی برق تولید خواهد کرد، با نصب باتری لیتیومی برای ذخیره سازی ۲ گیگاوات ساعت انرژی، تکمیل خواهد شد و می تواند برق ۱۵۰۰ خانوار یا یک سوم برق مورد نیاز شهرک های مورا و پورتل در نزدیکی آن را تامین کند.
صفحات خورشیدی که در راستای کارزار کاهش انتشار گاز کربنیک در جو زمین، بر روی آب دریاچه ها یا دریاها از کالیفرنیا تا نقاط صنعتی چین، نصب شده اند، نیازی به اشغال بخش های ارزشمند زمین ندارند و مزارعی که بر روی دریاچه های پشت سدهایی احداث می شوند که برقابی هم تولید می کنند، به ویژه در کاهش هزینه ها موثر هستند، زیرا برای انتقال برق تولیدی آنها به نقاط مصرف، به برپاکردن شبکه های انتقال قدرت جدیدی نیاز نیست.
به گفته آنا پائولا مارکز عضو هیئت مدیره ائی دی پی؛ جنگ اوکراین نیاز به تسریع در تغییر رویکرد به انرژی های تجدیدپذیر را نشان داد. پروژه الکوئه وا بخشی از راهبرد این شرکت برای تولید ۱۰۰ درصد انرژی سبز تا ۲۰۳۰ از برقابی یا دیگر انرژی های تجدیدپذیر در پرتغال است که اکنون با ۲۵.۶ گیگاوات ظرفیت نصب شده تا ۷۸ درصد رسیده است.
ائی دی پی در ۲۰۱۷ یک پروژه آزمایشی نیروگاه شناور خورشیدی را با نصب ۸۴۰ صفحه بر روی دریاچه سد آلتو راباگائو، اجرا کرد که نخستین طرح ادغام تاسیسات تولید برقابی و خورشیدی در اروپا بود.
شرکت انرژی پرتغال قصد دارد در آوریل با گسترش طرح آلکوئه وا، دومین مزرعه شناور را بر روی دریاچه این سد با ظرفیت نصب شده ۷۰ مگاوات احداث کند.
براساس دادههای دفتر آمار اروپا؛ مجموعه اتحادیه اروپا در ۲۰۲۱ میلادی ۲۵ درصد نفت مصرفی خود را از روسیه خریداری کرده است.
اورسولا فون در لاین رئیس کمیسون اروپا اعلام کرده که اتحادیه اروپا قصد دارد واردات نفت خام روسیه را در مدت ۶ ماه و فرآورده های پالایشی را تا پایان سال جاری (۲۰۲۲) ممنوع کند و با پذیرش هزینه بسیار بالای چنین تصمیمی برای اتحادیه اروپا، گفته که این اقدام برای تنبیه مسکو ارزش دارد.
به نوشته تارنمای مارکت اینسایدر؛ روسیه بازیگر بزرگی در بازارهای کالاهای و فلزات گرانبها از گندم و غلات گرفته تا نفت و گازطبیعی و زغال سنگ و تا طلا و دیگر فلزات گرانبها به شمار میرود و سومین تولید کننده بزرگ نفت جهان و صادر کننده بزرگ گاز طبیعی، نخستین صادر کننده نیکل و تولید کننده عمده زغال سنگ است.
بحران اوکراین منجر به رشته اعمال یک رشته تحریمهای بی سابقه به منظور منزوی کردن مسکو و جلوگیری از دسترسی آن به بازارهای مالی بینالمللی شد. برخی کارشناسان بر این باورند که سران غرب به علت نگرانی از آسیب رسیدن شدید به اقتصاد کشورهایشان در پی افزایش ناگهانی قیمتها پس از چنین تحریمهایی، از اعمال کامل تحریمها خودداری میکنند.
فریدون فشارکی رئیس شرکت مشاوره انرژی اف جی ائی به بلومبرگ گفته است که تحریم روسیه به این سادگی و بدون پیامد نیست. بازار جهانی توانایی ادامه کار بدون نفت روسیه و مطمئنا اروپا توانایی ادامه حیات بدون گاز روسیه را ندارد.
نظر شما