دبیرکل اکو : منطقه اکو می‌تواند یکی از بهترین نقاط گردشگری جهان باشد

ساری - ایرنا - دبیرکل سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو گفت: سازمان اکو گردشگری را به عنوان یک فرصت مهم اقتصادی مد نظر قرار داده است و تبدیل کل منطقه اکو به یک منطقه گردشگری از اولویت‌های این سازمان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر خسرو ناظری در مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی ساری ۲۰۲۲ که صبح امروز  -سه‌شنبه- با حضور مدیران اکو، وزیر میراث فرهنگی و مدیران استانی و ملی در هتل بادله برگزار شد، اظهار کرد: شهر ساری و استان مازندران به دلیل جاذبه‌های فرهنگی، گردشگری و طبیعی عنوان پایتخت گردشگری را کسب کرد و این یعنی ظرفیت‌های ساری سازمان اکو را بر آن داشت تا این شهر را به عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط گردشگری منطقه معرفی کند و امروز این انتخاب شایسته اعلام می‌شود.

وی با تبریک به شهروندان ساری به خاطر کسب عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو از سوی شهرشان ، افزود : معرفی پایتخت‌های گردشگری اکو پدیده‌ای تاثیرگذار برای نزدیک‌تر شدن ملت‌های منطقه با پیشینه تاریخی مشترک و همچنین کمک کننده به تقویت مبادلات اقتصادی است و سازمان اکو با همکاری دولت‌های عضو به دنبال تقویت گردشگری برای کمک به افزایش رفاه مردم این کشورهاست. اکو برای حمایت از روند کلی توسعه منطقه به گردشگری توجه ویژه‌ای کرده است.
  
ناظری خاطرنشان کرد: چهارمین نشست وزرای گردشگری که قرار است امسال در شهر کهن بخارا برگزار شود به بازاریابی، استانداردهای خدمات گردشگری و برخی از این مباحث مرتبط توجه خواهد کرد و امیدواریم این افزایش توجه به گردشگری نقش مهمی در توسعه منطقه ایفا کند.

دبیرکل اکو با اظهار این که گردشگری از تجارت و اقتصاد جهانی پیشی گرفته است ، گفت : این صنعت ۱۰ درصد از تولید ناخالص جهانی را تشکیل می‌دهد و بیش از ۳۳۰ میلیون شغل در جهان ایجاد کرده است.

وی با تاکید بر این که منطقه اکو می‌تواند یکی از بهترین نقاط گردشگری جهان باشد ، اظهار داشت : این منطقه به واسطه پیشینه تاریخی مهمی که دارد  ۷۴ اثر تاریخی ثبت شده در میراث جهانی را در خود جای داده است ، اما ۶ درصد ورودی جهانگرد مربوط به اکو است که کم است و نیاز به همکاری بهینه کشورها در این زمینه احساس می‌شود.

ناظری با اعلام این که منطقه اکو حدود ۴۹ میلیارد دلار از گردشگری بین‌المللی کسب درآمد کرد که ۲.۷ درصد از درآمد گردشگری جهانی را تشکیل می‌دهد ، گفت : متاسفانه کووید۱۹ تاثیر بدی بر رونق گردشگری منطقه گذاشت و بین ۶۰ تا ۷۰ درصد این درآمدها را کاهش داد و در همین راستا دبیرخانه اکو طرح اقدام برای رفع پیامدهای کووید در بخش گردشگری را با شیوه‌نانه‌های جهانی تهیه کرد تا اعتماد مسافران را بازگرداند.

وی افزود: جمهوری ازبکستان به عنوان رئیس دوره‌ای سازمان اکو سال ۲۰۲۲ را سال تقویت مواصلات برای اکو اعلام کرد ، بنابراین تقویت روابط بین کشورها به تحقق این هدف کمک می‌کند.

دبیرکل اکو از مقامات ایران و مازندران بابت برگزاری این رویداد و میزبانی از دویست و شصت و چهارمین نشست شورای نمایندگان دائم کشورهای عضو اکو قدردانی و تاکید کرد : ما وظیفه داریم میراث طبیعی، تاریخی و ظرفیت‌های گردشگری منطقه را به ملت‌های این کشورها نشان دهیم.

دبیرکل اکو در ابتدای سخنرانی خود اشعاری مرتبط با مازندران خواند و این استان را سرزمین تاریخی منطقه اکو دانست که شعرخوانی او با تشویق حضار همراه شد.

مراسم افتتاحیه رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ امروز سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت با حضور سفرای ۹ کشور عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو و مدیران این سازمان بین‌المللی و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در هتل بادله ساری در حال برگزاری است.

مهمانان خارجی افتتاحیه رویداد بین‌المللی ساری۲۰۲۲ قرار است طی روزهای ۲۰، ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت با حضور مسئولان سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو بازدیدهایی از زیرساخت‌های اقتصادی و ظرفیت‌های گردشگری مازندران داشته باشند.

پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد ساری‌۲۰۲۲ اوایل سال ۱۳۹۸ از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیات وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.
فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه ۱۳۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.

اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامه‌های ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعت‌گردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبه‌های توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha