مهدی ایزدی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی افتتاحیه رویداد ساری۲۰۲۲ از امشب با حضور هنرمندان رشتههای مختلف صنایع دستی از مازندران و استانهای مختلف در بوستان ملل ساری برپا میشود.
وی افزود: در این نمایشگاهها که با توجه به تنوع آثار و رشتهها از اقوام و استانهای مختلف یک نمایشگاه ملی صنایع دستی محسوب میشود، آثاری در رشتههای سفال و سرامیک، پتهدوزی، پوشاک، گلیمبافی، شمدبافی، زیلوبافی، خاتمکاری، چادرشببافی، سفال سنتی، لاکتراشی، حصیربافی، چرمدوزی سنتی، سازهای سنتی، معرق چوب، جاجیم، مینای فلز و منبت به نمایش در میآید و عرضه میشود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران خاطرنشان کرد: ۱۸ نفر از هنرمندانی که در این نمایشگاه آثارشان را عرضه میکنند از هنرمندان شاخص صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران هستند که از استانهای اصفهان، مازندران، کرمان، سمنان و فارس به نمایشگاه افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ آمدهاند.
ایزدی افزود: رویداد ساری۲۰۲۲ در کنار نگاه ویژهای که به معرفی فرصتها وظ رفیتهای مازندران به کشورهای عضو اکو دارد، به دنبال معرفی همه ظرفیتهای صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری ایران است. بر همین اساس از همه استانها دعوت کردهایم که در این رویداد مشارکت داشته باشند.
این مسئول با اشاره به در پیش بودن برپایی مراسم افتتاحیه رویداد ساری۲۰۲۲ گفت: همه اقدامات لازم برای برگزاری افتتاحیهای در شأن مازندران و میزبانی از مهمانان خارجی و مسئولان سازمان اکو در ساری انجام شده و از فردا به مدت سه روز در ساری شاهد اجرای برنامههایی متنوع خواهیم بود.
وی افزود: سفرای ۹ کشور عضو اکو، مدیران این سازمان همکاریهای اقتصادی و همچنین مسئولانی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طی این سه روز از برخی جاذبههای گردشگری و ظرفیتهای اقتصادی مازندران بازدید خواهند کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: برنامههای این سه شب فرهنگی که از ساعت ۲۰:۳۰ در بوستان ملل آغاز میشود با محوریت بهار نارنج ایران، گلاب ایران و اقوام ایرانی طراحی شده است.
بر اساس آمارهای رسمی، بازارچههای موقت صنایع دستی مازندران در نوروز ۱۴۰۱ بیش از یک میلیون نفر بازدیدکننده داشتند که حاصل این بازدیدها افزون بر ۹۵ میلیارد ریال فروش محصولات صنایع دستی بود.
مراسم افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری۲۰۲۲ قرار است طی روزهای ۲۰، ۲۱ و ۲۲ اردیبهشت با حضور مسئولان سازمان همکاریهای اقتصادی اکو و همچنین سفرای کشورهای عضو اکو در ساری برگزار شود.
پیشنهاد میزبانی مرکز مازندران به عنوان پایتخت گردشگری اکو با عنوان رویداد ساری۲۰۲۲ اوایل سال ۱۳۹۸ از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز ۱۲ مهر ماه سال ۱۳۹۸ هم به تصویب هیات وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.
فعالیت اجرایی این رویداد از آذر ماه ۱۳۹۸ با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لوگو آغاز شد.
اهداف اصلی طرح پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو تشویق کشورهای عضو برای تهیه برنامههای ملی به منظور توسعه شهرهای گردشگری با هدف فقرزدایی و توسعه پایدار اقتصادی، افزایش توجه به طبیعتگردی، گردشگری مذهبی، سلامت و فرهنگی در میان کشورهای عضو، بالا بردن استانداردهای زندگی شهری، افزایش آگاهی عمومی مردم کشورهای عضو اکو از جاذبههای توریستی، منابع و امکانات موجود در این کشورها به منظور تشویق گردشگری ورودی و ایجاد رقابت مثبت بین کشورهای عضو به منظور رشد گردشگری است.
نظر شما