اصرار آمریکا و حامیانش بر تحریم کره شمالی و انتقادات و مخالفت‌های چین و روسیه

نیویورک –ایرنا- برنامه موشکی کره شمالی در پی آخرین آزمایش موشک بالستیک این کشور عصر چهارشنبه در نشست شورای امنیت به ریاست آمریکا بررسی شد و واشنگتن و حامیانش برغم مخالفت چین و روسیه بر تحریم هرچه بیشتر کره شمالی تاکید کردند.

 نماینده سازمان ملل متحد در این نشست اعلام کرد که شاهد از سرگیری ساخت و ساز در مرکز هسته ای پونگی-ری در کره شمالی هستیم.

محمد خالد الخیاری دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد در امور خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره کره شمالی گفت: نشانه هایی از آغاز دوباره  فعالیت های ساخت و ساز در مرکز آزمایش هسته ای پونگی ری در کره شمالی وجود دارد.

وی تصریح کرد: نشانه هایی از آغاز دوباره فعالیت های ساخت و ساز در مرکز آزمایش هسته ای پونگی ری کره شمالی که در سال ۲۰۱۸ تعطیل شده بود، وجود دارد.

نماینده روسیه نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که که انتظار خلع سلاح یکجانبه از کره شمالی بدون اقدامات تکمیلی و وعده های متقابل از سوی آمریکا و سایر رقیبان کره شمالی غیر منطقی است.

 دیپلمات نمایندگی روسیه در سازمان ملل در این نشست همچنین با هرگونه اقدام تحریک آمیز در شمال شرق آسیا مخالفت کرد و از برخی از اعضای شورای امنیت  به دلیل عدم تمایل آنها به شناسایی "پیام های مثبت" کره شمالی در گذشته انتقاد کرد.

نماینده چین در این نشست شورای امنیت از کشورهای دارای سلاح اتمی که خواستار خلع سلاح هسته‌ای سایر کشورها هستند و در عین حال زرادخانه‌های خود را مدرن‌سازی و اقدام به زورگویی به دیگر کشورها می کنند، انتقاد کرد.

سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل با اشاره به پیش‌نویس قطعنامه‌ای از سوی پکن و مسکو که حاوی پیشنهادات معقول است، گفت به نظر می رسد  آمریکا "جادوی" تحریم‌ها را ترجیح می‌دهد.

ژانگ جون همچنین به آمریکا  یادآوری کرد  که "کلید" حل تنش ها در شبه جزیره را در دست دارد، اما تشدید تحریم ها به تنهایی راه حل نیست.

نماینده چین درباره پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا اظهار داشت که این پیش نویس با یادآوری فصل هفتم منشور سازمان ملل بر تحریم های بیشتر متمرکز است.

نماینده ایرلند در شورای امنیت نیز گفت که کره شمالی از آغاز سال ۲۰۲۲ تاکنون  ۱۵ آزمایش موشکی انجام داده است و این فشرده ترین دوره آزمایش های موشکی کره شمالی بوده است.

ایرلند این آزمایش ها را فشرده و تشدید کننده تنش و ناقض قطعنامه های شورای امنیت دانست و محکوم کرد.

نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز گفت که آزمایش های موشکی کره شمالی از نظر سرعت و توانایی افزایش یافته و هر کدام از آنها نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل است.

باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در این نشست شورای امنیت افزود: مشخص است که کره شمالی به دنبال ادامه توسعه برنامه های ممنوعه از جمله موشک های قاره پیما است. این یک تهدید برای امنیت منطقه و جهان است.

نماینده فرانسه نیز در این نشست شورای امنیت در سخنانی با اشاره به افزایش آزمایش موشک های بالستیک کره شمالی و ادامه فعالیت در سایت هسته ای پونگی – ری گفت: تشدید فعالیت های هسته ای کره شمالی واقعی است و شورای امنیت باید یکصدا عمل کند.

نیکولا دوریویه سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل ادامه داد: انجام ندادن هیچ اقدامی، خطر بزرگی برای ثبات منطقه ای و بین المللی منع اشاعه خواهد داشت. 

لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل که ریاست دوره ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (مه) را برعهده دارد و این نشست به درخواست این کشور برگزار شده بود، خواستار اقدام بیشتر شورای امنیت در مورد آزمایش های مشکی کره شمالی شد و ادعا کرد که آمریکا همچنان به راه حل صلح آمیز تنش ها با کره شمالی متعهد است.

وی افزود: ما از کسانی که مرتبا با کره شمالی گفتگو می‌کنند خواسته‌ایم تا از آنها بخواهند وارد دیپلماسی شوند.

سفیر آمریکا در سازمان ملل در راستای سیاست همیشگی کشورش دیپلماسی توام با فشار و تهدید اذعان کرد: در این میان، ما وظیفه داریم با تحریم به (این آزمایش های موشکی) پاسخ دهیم.

وی همچنین اظهارات روسیه و چین در خصوص حسن نیت کره شمالی را رد کرد و گفت که آمریکا معتقد است که کره شمالی هیچ وقفه ای در فعالیت های موشکی خود نداشته است.

روزنامه نیویورک پست ۱۸ اردیبهشت ماه گزارش داد کره شمالی یک موشک بالستیک به احتمال زیاد از یک زیردریایی در نزدیکی شهر بندری سینپو در امتداد سواحل شرقی این کشور شلیک کرده است.

مقامات کره جنوبی خبر دادند، این موشک تقریباً ۳۷۰ مایل (بیش از ۵۹۵ کیلومتر) پرواز کرد و به ارتفاع ۳۷ مایلی (بیش از ۵۹ کیلومتر) رسید.

گمان می رود این جدیدترین موشک بالستیک زیردریایی کره شمالی باشد. آخرین بار در ماه آبان این کشور چنین سلاحی را به نمایش گذاشت.

فرماندهی حوزه اقیانوس های  هند و آرام ارتش آمریکا با اشاره به اینکه این موشک تهدیدی فوری برای قلمرو یا پرسنل آمریکا محسوب نمی شود، گفت: این پرتاب "تأثیر بی ثبات کننده برنامه تسلیحات غیرقانونی کره شمالی را برجسته می کند. "

مقامات آمریکایی افزودند: «تعهد آمریکا به دفاع از کره جنوبی و ژاپن همچنان برجا است.»

ژاپن نیز اعلام کرد که موشک مزبور در خارج از آب های سرزمینی آنها سقوط کرده و هیچ آسیبی به کشتی های ژاپنی گزارش نشده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha