به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، دومین روز از سومین مجمع عمومی شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام امروز در دانشگاه آزاد علامه اقبال در شهر اسلامآباد پایتخت پاکستان برگزار شد. در اجلاس روز گذشته انتخاب اعضای جدید کمیته اجرایی دانشگاههای مجازی اسلامی نیز برگزار شد.
در این انتخابات، نمایندگان دانشگاههای ایران، پاکستان، سوریه، اندونزی، ترکیه چاد و گابن به عنوان اعضای جدید کمیته مذکور معرفی شدند.
دکتر «کریم نجفی برزگر» دبیرکل ایرانی شبکه دانشگاههای مجازی اسلام در حاشیه اجلاس امروز این نهاد بین المللی طی مصاحبه با ایرنا گفت: سازمان همکاری اسلامی یک سازمان بین المللی و بعد از سازمان ملل بزرگترین سازمان جهانی با ۵۷ کشور عضو آن به شمار میرود لذا اعضای این سازمان فرصت ایده آل برای تقویت همکاریهای فی مابین به ویژه در حوزه علم و فن آوری دارند.
وی افزود: اعضای شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام بر همکاریهای اجرایی، تبادل تجربیات و ترویج دیپلماسی علمی فی مابین به توافق رسیدند.
وی اظهار داشت: کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (COMSTECH) نیز در اسلامآباد واقع شده که این نیز یک فرصت و موقعیت برای پاکستان در راستای توسعه روابط با سایر ملل اسلامی به ویژه ایران به حساب میآید.
دکتر نجفی افزود: کامستک ۱۳ شبکه در جهان دارد و با توجه به جایگاه برتر جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فن آوری ۳ شبکه مهم آن شامل نانو فن آوری، پارکهای علم و فن آوری و شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام در کشورمان قرار گرفته است.
آیین نامه همکاریهای اجرایی و تبادل تجربیات میان دانشگاههای جهان اسلام
دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام گفت: دو مجمع این شبکه مجازی در سال ۹۷ و ۹۸ در ایران برگزار شد که طی آن اساس نامه همکاریهای دانشگاهی تدوین و سپس اعضای کمیته اجرایی انتخاب شد که دانشگاه آزاد علامه اقبال پاکستان به عنوان رئیس کمیته اجرایی انتخاب شد.
وی افزود: تحولات فعلی یک فرصت طلایی برای ۲ کشور بزرگ جهان اسلام ایران و پاکستان است که به موجب آن همکاریهای علمی و فن آوری توسعه و بهره برداری ایران و پاکستان از ظرفیتهای یکدیگر نیز تقویت میشود.
کریم نجفی با اشاره به برگزاری سومین مجمع دانشگاههای مجازی جهان اسلام در پاکستان و حضور ۷۵ دانشگاه عضو به ویژه روسای چند دانشگاه از ایران و چند دانشگاه دیگر کشورمان که به صورت مجازی شرکت کردند، گفت: در اجلاس امروز بر تقویت همکاریهای اجرایی میان اعضای شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام توافق شد.
وی اظهار داشت: هدف از آیین نامه همکاریهای اجرایی، برداشتن گامهای عملی در مسیر همکاریهای دانشگاهی و تبادل میان کشورهای عضو خواهد بود که یقینا به سود کشورهای اسلامی است.
دبیرکل ایرانی شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام تاکید کرد: مصمم به مشارکت برای اجرای عدالت آموزشی در کشورهای اسلامی هستیم و از این طریق میتوانیم به چالش ناشی از بهره برداری کشورهای بزرگ از کشورهای ضعیف بپردازیم.
وی افزود: آیین نامه همکاریهای اجرایی در واقع یک ایدئولوژی و رویکرد خاصی است که کشورهای اسلامی بتوانند از ظرفیتهای یکدیگر با روحیه وحدت و یکپارچگی در مقابل غرب که نگاه استثماری به ملل اسلامی دارند، به نحو احسن بهره برداری نمایند.
کریم نجفی گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور بزرگ در حوزه علم و فن آوری که بعد از انقلاب اختراعات و ابتکارات فوق العادهای نیز در کشور داشتیم، نقش موثر برای درخشندگی ظرفیتهای علم و فن آوری جهان اسلام ایفا میکند و امیدواریم بتوانیم به تبلور دیپلماسی علمی و فن آوری در جهان کمک کنیم.
شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام که ۵۷ کشور اسلامی عضو آن میباشند، یکی از شبکههای کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با نام اختصاری کامستک (COMSTECH) میباشد که میزبانی دائمی شبکه CINVU برعهده جمهوری اسلامی ایران است.
نظر شما