دکتر رشید حیدری مقدم روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اغلب مواد دارویی و مکملهای مورد استفاده ورزشکاران از مبادی غیررسمی، غیرقانونی و قاچاق وارد کشور شده و توسط افراد غی متخصص و فاقد دانش و آگاهی فنی برای مصرف تجویز میشود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از مواد نیروزا در ورزش قبل از شیوع کرونا به عنوان پاندومی و معضل در جهان مطرح بود، افزود: اغلب افرادی که این مکملها و داروهای نیروزا را تجویز میکنند، صلاحیت علمی مناسب را ندارند و به همین دلیل ورزشکاران دچار عوارض جدی این داروها شده و یا همچنین با روش های دوپینگ مواجه میشوند.
حیدری مقدم گفت: تجویز هرگونه دارو و مکمل اگر از روند علمی و آکادمیک آن خارج شود، تهدید کننده سلامت و حتی حیات ورزشکار خواهد شد.
وی با بیان اینکه ورزشکاران باید به صورت جدی از مصرف مواد ممنوعه و نیروزا اجتناب کنند، تصریح کرد: استفاده از مکملهای ورزشی و داروهای مجاز تنها باید با نظر و تجویز پزشک و افراد متخصص و واجد صلاحیت علمی انجام شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان آموزش را مهمترین راهکار برای پیشگیری از به خطر افتادن سلامت ورزشکاران در زمینه استفاده از مکمل ها عنوان کرد و گفت: آموزش گره مشکلات را باز میکند و باید تلاش شود دانش مدیران و مربیان ورزشی در این زمینه ارتقا یابد.
رییس هیات پزشکی ورزشی استان همدان با اشاره به عوارض استفاده از مواد و داروهای نیروزا ، اظهار داشت: متاسفانه یکی از مهمترین معضلات مصرف این داروها و بخشی از مکملهای ورزشی ، تغییر کلی مواد و محتوا با مطالب مندرج در برچسب دارو است که بیانگر ناخالصی آن می باشد.
این متخصص فیزیولوژی ورزش خاطرنشان کرد: استفاده نابجا و غیراصولی از مکمل و داروها با تجویز افراد غیر متخصص حتی می تواند منجر به مرگ ورزشکار شود.
استان همدان دارای بیش از ۸۵ هزار ورزشکار سازمان یافته است.
نظر شما