اندیشکده آمریکایی رند: ایران در دولت رییسی در مقابله با کرونا موفق عمل کرد

تهران - ایرنا - یک ‌اندیشکده آمریکایی در گزارشی تحلیلی عنوان کرده که ایران در دولت ابراهیم رییسی، در مقابله با بیماری همه‌گیر کرونا بسیار موفق عمل کرده و بزرگ ترین نقطه عطف درباره مهار همه‌گیری زمانی بود که ایران تحت زمامداری رییس‌ جمهور جدید، تسریع روند تزریق روزانه واکسن کووید ۱۹ را کلید زد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت بهداشت، اندیشکده رند در این گزارش تحلیلی نوشت: ایران با نرخ بالای ابتلا و بستری بیمارستانی دست ‌و پنجه نرم می ‌کرد. سه سال قبل، در آن مقطع، بیماری کرونا از نوع سویه دلتا غالب بود و دسترسی به واکسن در ایران کماکان محدود بود.  ایران یکی از کشورهایی بود که در روزهای نخست همه‌ گیری شدیدتر از بقیه، در سطح منطقه و جهان، در معرض شیوع بیماری قرار گرفت.

براساس این گزارش،  تحریم‌ های اقتصادی وضع ‌شده علیه ایران ممکن است موجب وخامت بیش از پیش همه ‌گیری شده باشند و کمبود تجهیزات حفاظت فردی، تخت ‌های بخش مراقبت‌ های ویژه، تجهیزات تشخیصی، دستگاه‌ های تنفس مصنوعی، و کیت ‌های تشخیص کووید ۱۹ را رقم زده باشند.

طبق اعلام این اندیشکده، تا ماه مه ۲۰۲۰، بیش از ۱۰ هزار نفر از کادر درمان به کووید ۱۹ مبتلا شدند و ۱۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. گذشته از این، پرسنل کادر سلامت در مصاحبه با این اندیشکده گفتند که مراقبت‌ های ویژه یک مقوله نوظهور در ایران است؛ بنابراین، پزشکان و ‌پرستاران فاقد آموزش در زمینه مراقبت‌ های ویژه به طور مرتب با بیماران مبتلا به موارد حاد کووید ۱۹ سروکار داشتند و مجبور بودند با تجهیزات تخصصی کار کنند.

اندیشکده رند اعلام کرد: با این حال، واکنش ایران به همه ‌گیری به ‌تدریج با گذشت زمان بهتر شد. به منظور کاستن از فرسودگی و کمبود کادر درمان، پزشکان متخصص و پرسنل ‌پرستار از سایر بخش‌ های نظام سلامت ایران نظیر مراکز آموزش و تحقیقات پزشکی به طور موقت به بخش ‌هایی انتقال یافتند که بیش از همه به آنها نیاز بود. به علاوه، بسیاری از ‌پرستاران بازنشسته یا غیرفعال و سایر متخصصان حوزه سلامت و همچنین داوطلبان غیرمتخصص مجدداً به نیروی کار حوزه سلامت پیوستند.

طبق اعلام این اندیشکده آمریکایی، ایران، همچنین در چند جبهه به نوآوری و فناوری روی آورد. از جمله این موارد می ‌توان طراحی یک پلتفرم خود غربالگری آنلاین به منظور مهار موج هجوم گسترده بیماران به مراکز پزشکی؛ تولید کیت‌ های آزمایش کووید ۱۹ جهت استفاده در مراکز دولتی رایگان؛ و استفاده از اپلیکیشن واتساپ به منظور افزایش دسترسی از راه دور به متخصصان رادیولوژی ساکن آمریکای شمالی و جبران کمبود متخصصان رادیولوژی محلی را مثال زد.

براساس این گزارش، ایران همچنین در راستای مهار گسترش ویروس به سمت خودکفایی رفت و برای مثال اقدام به تولید دستگاه‌های تنفس مصنوعی و تجهیزات حفاظت فردی و واکسن کووید-۱۹ کرد، همچنین با وجود تحریم‌ های اقتصادی و سیاست‌ ورزی‌ های مرتبط با واکسن، ۶۷ درصد جمعیت ایران در حال حاضر به طور کامل در برابر کووید ۱۹ واکسینه شده‌ اند.

اعلام این اندیشکده بر این موضوع اذعان دارد که این امر موجب اجرای «پروتکل‌ های هوشمند» شد که در قالب آن، افراد واکسینه شده قادر گردیدند به طیف گسترده ‌ای از فعالیت‌ ها بپردازند و در عین حال محدودیت ‌هایی برای افراد واکسن نزده وضع شد. این قبل از آن بود که کشور وارد موج ششم همه‌ گیری شود. ایران مشتاق است که ویروس کرونا را شکست دهد. در این راستا، مقامات ایران کماکان با سازمان جهانی بهداشت و سایر شرکا در راستای تقویت نظام سلامت کشور در زمینه تشخیص و درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ همکاری می ‌کنند.

براساس اعلام این اندیشکده، به علاوه، ایران به طور فزاینده ‌ای بر پویش ‌های واکسیناسیون جمعی تأکید دارد و درخصوص تزریق دُز تقویتی به منظور مهار موارد آتی اوج‌ گیری ابتلا، اصرار می‌ ورزد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha