لطف الله میثمی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار کرد: آماری چند وقت قبل منتشر شد و حاکی از این بود که در دوره تحریم، یک سوم از حجم زباله های مردم تهران کم شده است. این ملاک خوبی برای پایین آمدن قدرت خرید مردم است. وقتی مردم مجبورند از خرید لبنیات و گوشت خود بزنند و در دهه آینده دچار مشکلات استخوانی و غیره شوند دیگر چه کسی به فکر ارتقای فکری خود از طریق مطالعه است؟
وی ادامه داد: ما در غرفه صمدیه، برچسب قیمت های جدید را روی کتاب هایمان نزدیم و قیمت هامان همان قیمت قدیم است با این حال بسیاری از کسانی که به غرفه ما سر می زنند از قیمت کتاب هامان می نالند.
میثمی تصریح کرد: ملت ایران اهل مطالعه بوده و هستند. یادم است در دوره اصلاحات تیراژ دو روزنامه اصلاح طلب به یک میلیون نسخه در روز رسیده بود. این نشان می دهد اگر فضا باز باشد مردم ما به شدت اهل مطالعه هستند.
او ادامه داد: البته فضای مجازی مردم را پاراگراف خوان بار آورده است و دیگر کمتر کسی مطالب عمیق را می خواند. از سویی نوشته ها هم دیگر آن حرارت را ندارند.
میثمی گفت: وضع مالی ناشران خوب نیست. مثلا توزیع کننده کتاب، کتاب های ما را با چک هشت ماه از ما می گیرد. بعد از هشت ماه دوباره یک چک هشت ماهه دیگر هم به ما می دهد. یعنی ۱۶ ماه طول می کشد تا پول کتاب ها را به ما پرداخت کند. جالب است که در این مدت قیمت همان کتاب سه برابر شده است. یعنی ما کتاب ها را به یک سوم قیمت به توزیع کننده داده ایم و او سود اصلی را برده است. در همین نمایشگاه هم به ما اجازه نمی دهند کتاب هایی را که بیشتر از ۴ سال از تاریخ انتشارش گذشته باشد عرضه کنیم و این یکی از موانع فروش ما است. تنها سود حضور در نمایشگاه، مواجهه رودررو با مخاطبانمان و شنیدن نقدهای آنهاست.
او تصریح کرد: واقعا کار نشر دیگر برای من و امثال من صرف نمی کند. شما کافی است مثلا کتاب هری پاتر را ترجمه کنید و بفروشید، حتما سود سرشاری می برید اما کتاب های جدی و راهگشایی مثل کتاب های ما که نیازهای راهبردی جامعه را مطرح می کند، کم مشتری است.
میثمی گفت: با این وضع اصلا به آینده نشر امیدوار نیستم. کتاب های ما در شمارگان ۵۰ تا ۱۰۰ و حداکثر ۲۰۰ نسخه چاپ می شود. اگر هم تمام شود دوباره ۵۰ نسخه آن منتشر می شود و این اصلا خوب نیست.
نظر شما