توجه به آموزش تخصصی برای ایمنی در کار ضروری است

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: نیروی انسانی مهمترین سرمایه و مولفه شرکت برق است و برای رعایت نکات ایمنی در کار باید به حفظ نیروی انسانی و آموزش‌های تخصصی نیز توجه ویژه شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا عباس‌زاده روز یکشنبه در نوزدهمین همایش سالانه ایمنی شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی افزود: اگر در اداره کردن سازمانی منابع انسانی مهم است حفظ این منابع از اوجب واجبات است لذا هر کاری برای این مهم انجام شود ایمنی در کار محسوب می‌شود.

وی اظهار داشت: در زمینه رعایت ایمنی حوزه برق اوایل در سطح ملی فرهنگ‌سازی خیلی خوبی شد اما اکنون باید آموزش‌های تخصصی در این خصوص جدی گرفته و فرهنگ‌سازی شود.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: سالانه عدد ناچیزی از مرگ و میر در محیط کار رخ داده که حتما ناشی از نبود رعایت موارد ایمنی است.

وی بیان کرد: در همه حوزه‌ها استانداردهای ایمنی تدوین شده اما اجرای آن مهم است لذا باید این ضمانت، انگیزه و ضرورت را در جامعه ایجاد کنیم.

عباس‌زاده یادآور شد: وقتی صحبت از ایمنی‌ می‌شود باید بدانیم خود کار به معنای ایمنی است چون در مقابل بیکاری قرار دارد.

وی ادامه داد: بیکاری عامل بسیاری از مشکلات فردی، اجتماعی و خانوادگی همچنین خشونت‌ها، قتل‌ها و سرقت‌هاست لذا اگر می‌خواهیم جامعه را در مقابل این ناهنجاری‌ها ایمن کنیم باید اشتغال ایجاد شود و ایجاد اشتغال از جنس ایمنی است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: در ایجاد اشتغال نیز باید ایمنی را رعایت کنیم یعنی به‌گونه‌ای نباشد که‌ هویت‌ کار ضد آن و بلااثر شود.

وی گفت: زمانی می‌توانیم فرهنگ ایمنی را در جامعه و بین مردم رواج دهیم که فرهنگ کاری جامعه تقویت شود.

عباس‌زاده افزود: در کشور ما در زمینه حوادث متعدد، وضع خوبی نداریم و باید نگاه جدی در حوزه‌های تخصصی و عمومی مردم به‌خصوص رعایت ایمنی و استانداردها لحاظ شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌ جنوبی هم در این همایش گفت: تقویت و افزایش سطح فرهنگ ایمنی در صنعت برق ضروری است چرا که توجه به این مساله مهم سبب ارتقای سلامت نیروی انسانی می‌شود.

مهدی دادگر افزود: رعایت ایمنی در صنعت برق به تنهایی از عهده دفتر فنی ساخته نیست و باید همه در این زمینه همکاری کرده و گام برداریم.

وی با اشاره به پنج عامل اصلی ایمنی اظهار داشت: تفکر صحیح و منطقی در برخورد و پیشگیری از خطر، آشنایی با خطرات اطراف، در اختیار گرفتن ابزار مقابله با خطر از طریق آموزش‌های لازم، تغییر در جهت ایمن تر کردن رفتارها و محیط زندگی و آموزش کمک‌های اولیه از جمله این عوامل است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌ جنوبی گفت: سه دیدگاه درباره فرهنگ ایمنی بیان می‌شود که از جمله می‌توان به دیدگاه سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و زیست‌افزاری اشاره کرد و در مورد اثربخشی هر کدام نظرات مختلفی وجود دارد.

وی عنوان کرد: ایمنی یک کارگاه به مواردی از جمله محل کار ایمن، تناسب توانایی‌ها و لیاقت کارکنان با وظایف محوله، نظارت و ممیزی مداوم سامانه‌های ایمنی، مطالعات پژوهشی در مورد اتفاقات و حوادث، مشارکت کارکنان و ایجاد انگیزه بستگی دارد.

دادگر با تاکید بر اینکه روحیه اگر در همکاران تقویت شود می‌تواند به حذف بستر حادثه کمک کند گفت: فرصت کوتاه خدمتگزاری و روحیه خدمت مقدس به همنوعان مورد انتظار است.

وی افزود: برخورد مناسب با ارباب رجوع و وقت گذاشتن برای درخواست‌ها و مراجعات از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که بدون شک با برخورد مناسب می‌توان جلوی برخی از حوادث را گرفت.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه در حفظ سرمایه انسانی و اجتماعی باید مراقبت کنیم که متاسفانه در این حوزه غفلت‌هایی دیده‌ایم گفت: انتظار نظارت مداوم و موثر بر عملکرد شهرستان‌ها را داریم و گاهی برخی موارد از چشم می‌افتد که نیاز به پیگیری و رفع دارد.

وی خواستار نظارت مداوم و مستمر مدیران شهرستان‌ها بر واحدهای عملیاتی  به‌ویژه شعب شد و افزود: انجام کار با کیفیت و کامل و پرهیز از کار ناقص، تجزیه و تحلیل حوادث به معنای واقعی و درس‌آموزی از حوادث و تعریف بازخورد لازم برای رفع بروز حوادث و توجه به ایمنی وسایل نقلیه و پوشش‌های ایمنی از دیگر انتظارت ما در این حوزه است.

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی هم گفت: علل انسانی عامل ۸۸ درصد بروز حوادث در دنیا است که محصول بی‌احتیاطی تنها کارگران نیست بلکه شامل بی توجهی مدیران و کارشناسان هم هست.

هادی منصوریان افزود: از سال ۷۹ این همایش در شرکت برق برگزار می‌شد اما طی ۲ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا نتواستیم برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه هدف اصلی این همایش رشد، ارتقا و اعتلای ایمنی است گفت: به رسم سال‌های گذشته از کارکنان نمونه ایمنی در بخش‌های‌ کارگری، کارشناسی، ناظر و پیمانکار و مدیر نمونه تجلیل شد.

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با اشاره به حادثه برق‌گرفتگی ادامه داد: نمی‌توان برای جان یک نفر قیمت گذاشت و امید است بتوانیم با رعایت ایمنی این حوادث را کم کنیم البته در استان در هشت سال اخیر حادثه ایمنی جدی نداشته‌ایم و امیدواریم جشن استان بدون حادثه را در پایان سال بگیریم.

وی با بیان اینکه عامل حوادث انسانی در این زمینه به دلیل خصلت انسان‌ها است، افزود: انسان‌ها فراموش کار هستند و حوادث را به فراموشی می‌سپارند اما اگر گذشته را خوب بررسی کنیم می‌توانیم از حوادث جلوگیری کنیم.

منصوریان گفت: سه خصلت ندانستن، نتوانستن و نخواستن سه عامل بروز حوادث است که ۲ عامل اول را می‌توان با آموزش برطرف کرد، اما نبود آموزش و رعایت بهداشت فردی از جمله عوامل انسانی هستند.

وی بیان کرد: عامل دوم حوادث برق‌گرفتگی علل محیطی است که ۱۰ درصد حوادث در بخش صنعت دنیا را در دنیای فیزیکی به خود اختصاص می‌دهد و عوامل مکانیکی، فیزیکی و عوامل طبیعی از جمله حوادث محیطی هستند.

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی سومین عامل حوادث را تجهیزات عنوان کرد و گفت: عامل ابزار کار سه درصد عوامل برق‌گرفتگی هستند که تجهیزات و لوازم فردی و گروهی خیلی در این موضوع موثر است.

وی مواد اولیه را عامل چهارم حوادث عنوان و تصریح کرد: مواد اولیه نیم درصد حوادث را تشکیل می‌دهد اما مهمترین عامل حوادث، علل انسانی آن است.

منصوریان افزود: پارسال ۳۳ حادثه جدی در استان داشته‌ایم که از این تعداد ۳۰ حادثه یعنی ۹۱ درصد حوادث ناشی از خطای انسانی بوده، ۶ درصد ناشی از عوامل محیطی و سه درصد ناشی از مواد اولیه بوده است.

در این همایش از ۲۶ فعال عرصه ایمنی شامل ۱۶ فرد نمونه ایمنی، مدیر نمونه ایمنی، بهره‌بردار نمونه ایمنی، مسئول نمونه ایمنی، طراح نمونه ایمنی، تکنسین نمونه ایمنی، ناظر مقیم نمونه ایمنی، راننده نمونه ایمنی، پیمانکار نمونه ایمنی هر کدم یک نفر و دو نفر هم ارائه دهندگان مقاله با اهدای لوح تقدیر تجلیل و قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha