به گزارش خبرنگار ایرنا، «علیرضا قاسمی فرزاد» روز یکشنبه در دیدار با دبیر و اعضای ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان، افزود: فریضه امر به معروف و نهی از منکر علاوه بر یک نگاه ساختاری موضوعی دینی، اعتقادی، فرهنگی و جزو فروع دین است بنابراین بر هر مسلمان و پیرو تشیع و اهل بیت(ع) ایستادگی در برابر منکرات و تبلیغ و ترویج معروفات واجب است.
وی اظهار داشت: امروز شاهد روند رو به رشد منکرات در جامعه از سوی افراد خودی هستیم که این وضعیت سبب بر هم خوردن وحدت، انسجام و یکپارچگی جامعه دینی اسلامی شده است.
استاندار همدان افزود: فرهنگ دینی و اعتقادی این ملت با دروغ، تهمت و غیبت سازگاری و سنخیتی ندارد که باید این موضوع در جامعه نهادینه شود اما در بین اقشار این منکرات رواج یافته و آفتی برای جامعه شده است.
قاسمی فرزاد خاطرنشان کرد: وجود سردرگمی و لجاجت، بین بخشی از جامعه از جمله جوانان مورد پذیرش نیست با این وجود مساله بی توجهی به مبانی دینی و اعتقادی در همدان کمرنگ تر از سایر نقاط است.
وی ادامه داد: بی توجهی به مبانی دینی، تظاهر و خودنمایی، کنار گذاشتن حُجب و حیا در جامعه سبب رنجش مومنان، خانواده های معظم شهدا و افراد فعال در عرصه تعالی بخشی به احکام اسلامی و اجرای قرآن شده است.
نماینده عالی دولت در استان همدان اظهار داشت: فعالیت برخی افراد با اصول و مبانی دینی منافات دارد و این قبیل حرکات و اقدام ها سبب رنجش و جریحه دار شدن قلوب مومنان شده است.
قاسمی فرزاد گفت: روش های پیشین امر به معروف و برخوردهای صورت گرفته دارای مبانی علمی نبود و رویکرد و مبنای احساسی و عطوفت بر خشم و غضب غلبه می کرد.
وی افزود: تعلق خاطر به مسائل اعتقادی و ارزشی سبب می شود برخی مواقع رفتارهای هیجانی انجام شود که تبعات آن نیز قابل محاسبه نبود.
استاندار همدان تصریح کرد: برخورد غیر علمی سبب پاسخ های خشونت آمیز و بروز درگیری، مجروحیت، آسیب و حتی شهید شدن شماری از آمران به معروف شده بود.
قاسمی فرزاد گفت: با استفاده از روش های نوین، علمی و اعتقادی و توجه به مبانی دینی و آموزه های قرآن باید این فریضه انجام شود که قرآن کریم می فرماید «برخورد قهری با منکرات با روش احسن باشد که موجب پذیرش و مجاب شدن فرد شود».
وی تاکید کرد: باید با پرهیز از تقابل، راه درست احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر را پیش رفت تا به نتایج مطلوب دست یافت.
استاندار همدان اضافه کرد: طبق گفته بزرگان دینی در جاهایی که احساس می کنید امر به معروف نه تنها اثر بخش نیست بلکه اثر معکوس دارد باید این فریضه واجب را کنار گذاشت.
وی ادامه داد: می توان هنگام دیدن یک منکر در جامعه با تظاهر و رفتار فردی، نسبت به این موضوع اعلام بیزاری سپس رفتار روشنگرانه کرد.
برنامه کلی ستاد امر به معروف همدان در سال ۱۴۰۰ تهیه شد
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان نیز به بیان وظایف قانونی و ذاتی ستاد طبق ماده ۱۶ حمایت از آمران و ناهیان و تبیین و تشریح سیاست های رویکردهای ستاد امر به معروف پرداخت و تخصصی شدن عرصه های ۱۸ گانه در حوزه فریضتین با رویکرد مطالبه گری تخصصی و تشکیل شوراهای امر به معروف مساجد، محله ها، هیات ها، اقشار و اصناف را مورد تاکید قرار داد.
«میثم صابریون» با بیان اینکه فعالیت های ستاد امر به معروف و نهی از منکر برنامه محور شده است افزود: یک تیم ۱۰ نفره ۸۴۰ نفر ساعت وقت برای تهیه برنامه کلی و کمی ستاد امر به معروف در سال ۱۴۰۰ شده است که یک نسخه از آن تقدیم استاندار همدان شد.
وی اظهار داشت: ستاد امر به معروف دارای مشکلاتی در زمینه سایت اداری بوده که این مکان با توجه به رویکردهای ستاد امر به معروف در عرصه های ۱۸ گانه تخصصی و تشکیل گروه های مطالبه گر و احیا گر و تشکیل شوراهای امر به معروف در حوزه های مختلف دارد و نیازمند مکانی در شان ستاد است.
صابریون تامین نیروی انسانی مجرب با استفاده از مامور شدن از سایر نهادها به ستاد امر به معروف خواستار شد.
نظر شما