کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین، ذخایر سلاح آمریکا را کاهش داد

تهران- ایرنا- برخی از کارشناسان و نمایندگان آمریکایی با اشاره به حجم قابل توجه کمک‌های تسلیحاتی کشورشان به اوکراین و در مقابل آن کاهش ذخایر سلاح ایالات متحده در مورد احتمال کمبود اسلحه در صورت افزایش موارد جنگ و درگیری هشدار دادند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، اوکراین سومین ماه جنگ را می‌گذراند؛ جنگی که از ۵ اسفند/۲۴ فوریه آغاز شد و هر روز ابعاد تازه‌ای از تبعات آن نه تنها در عرصه سیاست بین‌الملل که در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی رخ می‌نماید.  شبکه خبری «فرانس ۲۴» درر گزارشی به یکی از تازه‌ترین نتایج این جنگ پرداخت و نوشت: حجم کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اوکراین به کاهش ذخایر سلاح واشنگتن منجر شده است.

کارشناسان هشدار می‌دهند آمریکا در صورت بروز درگیری‌های بیشتر با کمبود سلاح مواجه خواهد شد چرا که جایگزین کردن تسلیحات اهدایی زمان‌بر است.

در این گزارش آمده است: حجم تعهد کمک تسلیحاتی آمریکا بسیار بالاست. این کشور در آستانه عملی کردن کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین قرار دارد. پس از تصویب این بسته کمک در پارلمان در ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) این لایحه باید پیش از امضای جو بایدن به تصویب سنا برسد؛ تعهدی بی‌سابقه که عواقبی برای صنعت اسلحه‌سازی آمریکا به‌همراه خواهد داشت.

توزیع کمک های آمریکا به این شرح است: ۶ میلیارد دلار برای تقویت تجهیزات ارتش اوکراین در زمینه خودروهای زرهی و دفاع ضد هوایی، حدود ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای پشتیبانی تجهیزات نظامی آمریکایی که قبلاً کی‌یف دریافت کرده است و ۱۱ میلیارد دلار کمک اضافی برای شرایط اضطراری که کاخ سفید می تواند بدون چراغ سبز کنگره آزاد کند. مابقی ۴۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شده به مقاصد غیرنظامی، کمک‌های بشردوستانه و نیز اقتصادی اختصاص می‌یابد.

از آغاز جنگ اوکراین، واشنگتن تاکنون بیش از ۳.۵ میلیارد دلار تسلیحات از جمله موشک‌های زمین‌به هوای جاولین، موشک‌های ضدهوایی استینگر شانه‌پرتاب، قطعات پرتابگر هویتزر M۷۷۷ و پهپادهای جدید ( Switchblade و Phoenix  Ghost ) به این کشور در حال نبرد ارسال کرده است.

کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین، ذخایر سلاح آمریکا را کاهش داد

حال گستردگی این کمک‌ها به اوکراین برخی از نمایندگان و نیز کارشناسان نظامی را نگران کرده است که در اندیشه افزایش تنش‌ها و بروز درگیری‌های دیگری در دنیا چون کره شمالی و چین هستند. نگرانی اصلی کاهش ذخایر موشک‌های جاولین و استینگر است. پنتاگون از حدود ۲۰ سال پیش خرید موشک‌های استینگر را متوقف کرده بود و این در حالی است که شرکت سازنده این سلاح (Raytheon) اعلام کرده ذخایر این موشک و قطعات یدکی این آن محدود است. آمریکا تاکنون بیش از یک هزار و ۴۰۰ موشک استینگر را که یک چهارم داشته‌های این کشور محسوب می‌شود به اوکراین فرستاده است.

«آدام اسمیت» نماینده دموکرات و «مایک راجرز» جمهوری‌خواه دو عضو کمیسیون نیروهای نظامی مجلس نمایندگان آمریکا زنگ هشدار را در مورد حجم کمک های امریکا به اوکراین به صدا در آوردند. راجرز که در نامه‌ای به تاریخ ماه مارس (اسفند/ فروردین) به رئیس ستاد مشترک ارتش درباره فوریت این وضعیت هشدار داده بود، می‌گوید: تقریباً دو ماه است که از وزارت دفاع می‌خواهم طرحی برای تامین موجودی انبار موشک های استینگر و جاولین ارائه دهد.

«مارک کانسیان» سرهنگ سابق نیروی دریایی و کارشناس راهبرد بودجه پنتاگون که اکنون مشاور ارشد مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی در واشنگتن است، گفت: ایالات متحده تاکنون حدود یک سوم ذخایر جاولین و استینگر خود را فرستاده است او می گوید وزارت دفاع این اطلاعات را تایید کرده است.

کمبود نیروی کار ماهر

این کارشناس امور تسلیحاتی معتقد است آمریکا برای جایگزین کردن ذخایر ضدزرهی جاولین خود دستکم چهارسال زمان نیاز دارد. این کشور سالانه هزار فروند جاولین تولید می‌کند که ۲۰۰ فروند آن به دیگر کشورها فروخته می‌شود. از آنجا که آمریکا پنج هزار و ۵۰۰ جاولین را به اوکراین ارسال کرده باید آهنگ تولید خود را سرعت بخشیده و آن را دو برابر کند که این امر زمان‌بر است.

در همین ارتباط، جو بایدن ۲ مه (۱۲ اردیبهشت) به کارخانه لاکهید مارتین در آلاباما که در آن موشک‌های جاولین تولید می شود رفت تا کارکنان را به تلاش بیشتر تشویق کند. این دیدار قرار بود صنعت نظامی این کشور را برجسته کند اما واقعیت چیز دیگری است.

«مایکل اوهانلون» مدیر تحقیقات سیاست خارجی در موسسه بروکینگز واشنگتن، تحلیل می‌کند که صنعت تسلیحات آمریکا به شدت کمبود نیروی انسانی دارد و در بسیاری از موارد، پیمانکاران در خارج از کشور مستقر هستند و همین مساله جایگزینی سریع تسلیحات را برای مریکایی‌ها پیچیده‌تر می‌کند.

کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین، ذخایر سلاح آمریکا را کاهش داد

به گفته وی، مشکل اصلی نه تنها جذب نیرو در شرکت های اسلحه سازی که مهارت کارکنان است. نگرانی این است که این افراد مهارت های لازم را ندارند. حدود ۶ میلیون کارگر و کارمند ماهر برای ایجاد تحول اساسی در اقتصاد آمریکا مورد نیاز است.

زمان یافتن راه‌حلی برای این معضل در وزارت دفاع آمریکا نیز فرا رسیده است. پنتاگون جلسات هفتگی با شرکت های دفاعی برگزار و به آنها کمک می کند تا با یافتن تامین کنندگان جدید برای قطعات کمیاب، مشکلات موجود در زنجیره تامین خود را حل کنند. برخی هم پیشنهاد متنوع کردن تسلیحات در نظر گرفته برای اوکراین را ارائه می کنند.

«کاتلین هیکس» معاون وزیر دفاع ‌آمریکا به هفته نامه بریتانیایی اکونومیست گفت: ارتش آمریکا تجهیزات بسیار متنوع با قدرت مشابه جاولین را داراست.

مارک کانسیان با بیان اینکه «باید به روند تحویل سلاح به اوکراین بدون به خطر انداختن امنیت خود ادامه دهیم»، عنوان کرد: می‌توانیم به جای جاولین موشک‌های ضد تانک TOW به اوکراین بفرستیم همچنان که می‌توان به جای جدیدترین موشک‌های هویتزر از مدل‌های قدیمی‌تر استفاده کرد. متحدان اروپایی ما نیز می توانند همین روش را در پیش گیرند.

جنگ اوکراین و فرصتی برای آزمودن تسلیحات جدید

شبکه خبری فرانس ۲۴ در مورد دو مدل جدید پهپادهای آمریکا که در اختیار اوکراین قرار گرفته است، نوشت: به نظر می‌رسد که جنگ فرصت مناسبی را در اختیار واشنگتن قرار داده است تا کارکرد برخی از تسلیحات خود را بیازماید. به اعتقاد کانسان دقیقا به همین دلیل است که آمریکا تقریبا تمامی موجودی این پهپادها (Switchblade  و Phoenix Ghost ) را در اختیار اوکراین قرار داده است.

کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین، ذخایر سلاح آمریکا را کاهش داد

به همین ترتیب، برخی بر این باورند که خالی کردن انبارهای موشک استینگر با قدمت ۴۰ ساله می‌تواند راه را برای توسعه نسخه‌های مدرن‌تر باز کند. اما برخی کارشناسان معتقدند که خالی شدن انبارها در کوتاه مدت خطرناک و مشکل‌ساز است.

مایکل اوهانلون با اشاره به فوریت مساله می‌پرسد: ما در ۱۲ تا ۱۴ ماه آینده چه کاری می توانیم انجام دهیم؟ توسعه سیستم‌های تسلیحاتی جدید در صورتی که نیازمند دستکم دو سال زمان است.

ناظران دیگر بر این باورند که از بین بردن انبارهای موشک‌هایی مانند استینگر چهار دهه‌ای نیز می‌توان برای توسعه نسخه‌های مدرن‌تر این تسلیحات استفاده کرد. مایکل اوهانلون پاسخ می دهد: "مشکل فوری است: این در مورد این است که. " با این حال، توسعه سیستم‌های تسلیحاتی جدید در صورتی که هیچ مشکل فنی و یا کمبود نیروی کار وجود نداشته باشد، حداقل دو سال طول می‌کشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha