خسروپناه: امتیاز کتاب «نفوذ راهبردی در نظام دینی» معرفی عوامل نفوذ است

تهران- ایرنا- استاد فلسفه و عرفان، گفت: شیطان، کفار، تکفیر، ‌طاغوت و نظام سلطه از عوامل نفوذ به شمار می‌روند و یکی از امتیاز کتاب «نفوذ راهبردی در نظام دینی» معرفی این دشمنان و عوامل نفوذ است.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام عبدالحسین خسرو پناه در مراسم رونمایی از کتاب «نفوذ راهبردی در نظام دینی» که ظهر امروز - دوشنبه ۲۶ اردیبهشت - در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، گفت: نفوذ گاهی در بینش انسان تاثیر می‌گذارد و گاهی علاوه بر شناخت انسان، بر تصمیم‌گیری هم اثرگذار است. البته منظور از شناخت، بینش و دانش و تصمیم‌گیری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

این استاد فلسفه با بیان اینکه گاهی دشمن بر دانش ما و گاهی بر باور و تصمیم ما اثرگذار است، افزود: اکنون شاهدیم‌ که دشمن با نفوذ راهبردی، دین را نشانه می‌گیرد. نفوذی که در این کتاب به آن پرداخته شده، فرایندی است که نفوذ در ساحت منش، بینش و کنش را در برمی‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه کتاب نفوذ راهبردی در نظام دینی بر مبنای  تفسیر اجتهادی با روش شهید صدر است، خاطرنشان کرد: تفسیر اجتهادی به این معناست که  بعضی اوقات با مفهوم جدیدی مواجه می‌شویم که به عینه در قرآن نیامده است. در این‌موقع برای اینکه چارچوب فکری فرهنگی نفوذ را در دنیا بشناسیم، باید نظام فرهنگی برای ما پرسش تولید کرده و با بومی‌سازی ‌پرسش‌ها، آیات متناسب با آن را استخراج کنیم.

خسروپناه با بیان اینکه مفهومی همچون حکمرانی یا فرهنگ و تمدن عمدتاً مربوط به قرن ۱۹ و ۲۰ است و جدید به شمار می‌رود، ادامه داد: مفاهیمی چون تقوا و توکل در قرآن به صورت مستقیم اشاره شده است اما وقتی موضوعی به طور واضح وجود نداشته باشد، سخن‌گفتن از آن مبتنی بر آیات الهی سخت است. البته امام علی (ع) فرمودند: «قرآن را تابع رأی خود قرار ندهید بلکه رأی شما باید مبتنی بر قرآن باشد» که روش اجتهادی هم بر همین‌اساس است.

این استاد فلسفه و عرفان با بیان اینکه یکی از امتیازات اثر، این است که عوامل و دشمنان نفوذ را نیز معرفی کرده است، گفت: شیطان، کفار، تکفیر، ‌طاغوت و نظام سلطه از عوامل نفوذ به شمار می‌روند. البته گروه دیگری اهل نفوذ هستند که خداوند در قرآن می‌گوید «فی قلوبهم‌مرض» اینها نه کفار و نه ‌اهل کتاب هستند و نه طاغوت. این‌ها شاید از مومنان هم باشند که باید به آن هم اشاره شود.

خسروپناه با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین بخش‌های کتاب که بهره بردم تاکتیک‌های تخصصی و کاربردی نفوذ دشمن در قرآن و روایات است، تصریح کرد: یکی از عوامل جلوگیری از نفوذ شیطان و طاغوت، ادب است. در دعای ابوحمزه هم به این امر اشاره شده است. انسان‌ مودب زمینه سلوک‌ و ‌رشد معنویت را تقویت می‌کند.

وی با بیان اینکه زمانی برخی کشورهای اسلامی کانون توزیع اندیشه در کشورهای دیگر همچون ایران بودند، گفت: در آن دوران، روشنفکران ما از نظرات غربی و عربی الگو می‌گرفتند، اما امروز ایران ‌و اندیشمندان کشورمان کانون توزیع‌ و تولید اندیشه و فکر هستند.

یکی از ویژگی‌های کتاب این است که در این حوزه محتوای چندانی وجود ندارد

در ادامه این نشست فواد ایزدی، کارشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه، بیان کرد: یکی از ویژگی‌های کتاب این است که در این حوزه محتوای چندانی وجود ندارد و در واقع این کتاب در نسبت با معدود آثار منتشرشده، با فاصله زیادی در رتبه اول قرار می‌گیرد. نه تنها در ایران در این حوزه کم کار شده، در دنیا نیز همین گونه است. این موضوع یکی از مباحث به‌روز دنیاست. جای تعجب وجود دارد که با توجه به نیازی که در این حوزه وجود دارد، محتوای زیادی در کل دنیا در دسترس نیست. به همین دلیل از انتشارات سروش درخواست می‌کنیم این کتاب حداقل به پنج شش زبان زنده دنیا ترجمه شود؛ هم به دلیل محتوایش، هم به دلیل عقبه قرآنی و روایی‌اش. این، نوعی تبلیغ اسلام هم هست. 

ایزدی اشاره کرد: نوشتن این نوع از کتب باید الگویی شود برای استادان دانشگاه‌ها. متاسفانه این نوع کتاب‌ها در دانشگاه‌های ما تولید نمی‌شود. این کتاب باید تبلیغ شود؛ چون نه تنها موضوعش مهم است، بلکه سبک کار هم افتخاری برای خودش است.

نفوذ راهبردی تهدید بسیار عمیقی را متوجه نظام جمهوری اسلامی کرده است

مهدی گرجی نویسنده کتاب نفوذ راهبردی در نظام دینی نیز در این نشست با بیان اینکه به تعبیر رهبر انقلاب، نفوذ راهبردی تهدید بسیار عمیقی را متوجه نظام جمهوری اسلامی کرده است، گفت: تهدیدی راهبردی و بسیار بلندمدت و نرم که در سال‌های اخیر، رهبر انقلاب بارها به آن اشاره کرده‌اند. من مدت‌ها در پژوهشکده‌ها و کتابخانه‌ها درباره این موضوع می‌گشتم. هیچ محتوایی در این خصوص وجود نداشت. به همین دلیل، احساس تکلیف کردم. امروز اینجا رونمایی کتاب بنده نیست، رونمایی و جهاد تبیین برای شناساندن تهدید است. 

نیلچی‌زاده سخنران پایانی نشست نیز اظهار داشت: این کتاب توانست نمونه‌ای عالی از تحقیقات علوم قرآن و حدیث باشد و بتواند از زبان قرآن، تولید علوم انسانی و اسلامی بکند. جلد دوم هم قرار است راه‌های مقابله با این نفوذ را بر اساس قرآن و روایات ارائه کند و دست محققان را پر خواهد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha