۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۳:۲۰
کد خبرنگار: 2146
کد خبر: 84760611
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هورامان سرزمین جشن‌ها و رنگ‌ها است

کرمانشاه – ایرنا- مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی هورامان با بیان اینکه رویدادهای مختلف را باید برای هورامان (اورامانات) تعریف و از این ظرفیت استفاده کنیم، گفت: هورامان سرزمین جشن‌ها و رنگ‌ها است و باید معرف این دیار بی‌نظیر باشیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «پویا طالب‌نیا» روز جمعه در نخستین جشنواره توت فرنگی در شهر شاهو از توابع شهرستان روانسر افزود: هورامان را می توانیم به عنوان یکی از نمادهای بی بدیل بشری در راستای تعامل انسان و طبیعت معرفی کنیم.

وی تصریح کرد: سال گذشته منظر فرهگی هورامان ( اورامانات) در ۲ استان کرمانشاه و کردستان در میراث جهانی یونسکو ثبت شده و یکی از معیارهایی که این فرآیند را تسهیل کرده ، نمونه بی بدیل تعامل انسان و طبیعت است.

مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی هورامان اظهار داشت: تعامل انسان و طبیعت سالهاست پیش رفته و نمونه آن جشنواره برداشت محصول است.

طالب نیا ادامه داد: ادارات و نهادهای مختلف در برگزاری رویدادهای میراث فرهنگی در منطقه اورامانات مشارکت و همراهی کنند تا بتوانیم به اهداف مورد نظر برسیم.

وی اظهار داشت: در نظر داریم تقویم فرهنگی برای هورامان تدوین کنیم که در آن فرهنگ ناب و رویدادهای مختلف در این دیار کهن را روز به روز و ماه به ماه معرفی نماییم.

مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی تاریخی هورامان با تاکید بر اینکه باید برای نمادهای منطقه برند سازی کنیم اضافه کرد: انتظار می رود صاحب نظران و فعالان گردشگری در راستای تدوین این تقویم و معرفی بهتر و بیشتر طبیعت، آیین ، تاریخ و فرهنگ و تمدن این منطقه ما را یاری کنند.

پویا طالب نیا گفت: برگزاری جشنواره توت فرهنگی شهر شاهو ظرفیت گسترده ای برای توسعه باغداری منطقه و معرفی ویژه آن است.

به گزارش ایرنا؛ شهر شاهو از توابع شهرستان روانسر، در سال ۱۳۸۷ و پس از تجمیع روستاهای قشلاق و منصورآقایی به عنوان شهر شناخته شد و شهرداری این شهر نیز در سال ۱۳۸۸ تاسیس شد.

شهرستان روانسر با ۴۷ هزار نفر جمعیت در ۶۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه واقع شده است.

اورامانات به منطقه‌ای در شمال غربی استان کرمانشاه با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت شامل شهرستان‌های روانسر، جوانرود، ثلاث باباجانی و پاوه اطلاق می‌شود.

۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در منطقه اورامانات و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.

منظر فرهنگی هورامان» در چهل‌ و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سه‌شنبه پنجم مرداد ۱۴۰۰ برابر با ۲۷ جولای ۲۰۲۱) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به‌ عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات در استان‌های کرمانشاه و کردستان با حدود ۴۰۹ هزار هکتار عرصه و حریم قرار دارد که ۱۰۶ هزار هکتار آن مربوط به عرصه و ۳۰۳ هزار هکتار نیز جزو حریم است.

منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج، کامیاران و سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هورامان بیش از ۷۰۰ روستا را در این ۲ استان غربی ایران شامل می‌شود و شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha