احمد حمزه زاده روز شنبه در آیین گرامیداشت هفته میراث فرهنگی، با تاکید بر اینکه مواریث فرهنگی و موزهها عامل تقویت هویت تاریخی جوامع است، افزود: با توجه به ظرفیتهای متنوع آثار تاریخی و موزههای موجود در آذربایجان شرقی، هویت تاریخی این خطه از جایگاه و ارزش ویژهای برخوردار است.
وی اظهار داشت: بر همین اساس لازم است تا تمامی اقدامات اجتماعی و مدنی در جهت تخصصیتر شدن موزه ها استوار شود.
حمزه زاده با اشاره به آثار ثبت شده جهانی آذربایجان شرقی، گفت: تاکنون مجموعه بازار تاریخی تبریز که بیش از ۱۲۶ عنصر تاریخی را در خود جایداده است، کلیسای سنت استپانوس و همچنین طرح پاسداشت هنر خوشنویسی کشور با محوریت تبریز به عنوان خاستگاه خط نستعلیق در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیدهاند.
به گفته وی بر همین اساس ثبت جهانی جنگلهای شمالی دیزمار ارسباران، چهار کاروانسرای تاریخی و ژئوپارک ارس در مراحل بررسی کارشناسان یونسکو قرار دارند که طی سال جاری به نتیجه خواهد رسید.
حمزه زاده، معرفی جامع ظرفیتهای سه حوزه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را از مهمترین اقدامات انجام شده و در حال جریان اداره کل آذربایجان شرقی برشمرد و ادامه داد: باید توجه داشت که معرفی درست و تخصصی ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی، گردشگری و هنری، هدف و برنامه مهمی است که هر ساله باید مبتنی بر ابزارهای رسانهای انجام شود.
وی یادآور شد: به همین منظور ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با دعوت از برنامهسازان تلویزیونی، رادیویی و برونمرزی اقدام به همکاری در تهیه مستندات کرده است تا به صورت مستمر در کشور و کشورهای هدف منتشر شوند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی به لزوم متنوع سازی موزههای استان تاکید و این اقدام را لازمه تنوعبخشی ظرفیتها و جاذبههای فرهنگی و تاریخی برای جلب و تکرار سفرهای گردشگران عنوان کرد.
حمزه زاده، لزوم مشارکت مردمی در صیانت و حفاظت از مواریث تاریخی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: حراست از مواریث تاریخی وظیفه عمومی و مدنی تمامی آحاد مردم و لازم است شهروندان و هماستانیهای عزیز در این امر مهم مشارکت حداکثری داشته باشند.
نظر شما