شیدا خیرالهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به روز ملی اهدای عضو اظهار داشت: از سال ۱۳۸۹ که اهدای عضو در استان آغاز شده است، تا کنون ۵۱ نفر با اهدای اعضای خود نجاتبخش جان دیگران شده اند.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر به دلیل شرایط ناشی از بحران بیماری همهگیر کرونا، شاهد توقف اعمال جراحی پیوند عضو در کشور بودیم، افزود: همین مساله، اهدای عضو در کردستان را هم متوقف کرده بود.
رییس واحد شناسایی و پیوند اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: در طول مدت شیوع کرونا، مرگ مغزی تعدادی از بیماران مورد تایید قرار گرفت اما به دلیل اینکه آنها قبلا در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری بودند با آزمایشهای انجام شده، پزشکان نتوانستند بطور قطعی از آلوده نبودنشان به کرونا اطمینان حاصل کنند.
خیراللهی گفت: امسال سه بیمار مرگ مغزی در کردستان اعضای بدن عزیزان خود را اهدا کردند که آخرین مورد از کارکنان بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی استان بود.
وی یادآور شد: هر نفر با اهدای ۲ کلیه جان بسیاری از بیماران را نجات میدهد چون تعداد بیماران دیالیزی نیازمند به پیوند کلیه زیاد است و اگر نصف این افراد عضو دریافت کنند، تعداد زیادی از مرگ حتمی رهایی مییابند.
رییس واحد شناسایی و پیوند اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: با استفاده از اعضای هر فرد مرگ مغزی میتوان به هشت بیمار نیازمند زندگی دوباره بخشید و با اهدای بافتها هم از یک تا ۵۳ نفر را از معلولیت نجات داد.
خیراللهی ادامه داد: با اعتماد به تیم تایید کننده مرگ مغزی و با اخذ تصمیم سریع و صحیح، میتوان جان بیماران نیازمند بیشتری را نجات داد و از خاکسپاری اعضای قابل پیوند فوتشدگان جلوگیری کرد.
رییس واحد شناسایی و پیوند اعضای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: مردم استان میتوانند از طریق ارسال مشخصات کارت ملی به شماره پیامک ۳۴۳۲ و یا از طریق ثبت نام در سامانه اهدای عضو انجمن ایرانیان و همچنین ثبت نام در واحد اهدای عضو بیمارستان مسیح دانشوری مقدمات اهدای عضو خود را انجام دهند.
در تقویم ملی، سی و یکم اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی اهدای عضو نامگذاری شده است.
نظر شما