به گزارش ایرنا، دکتر حسین فرشیدی عصر یکشنبه در همایش جمعیت که با حضور نماینده ولی فقیه در هرمزگان، استاندار و جمعی از اساتید دانشگاهی و پزشکان برگزار شد، اظهار داشت: میانگین سنی جمعیت استان هرمزگان در سال ۱۳۶۵ برابر با ۲۰.۸۳ بود اما در سال ۱۳۹۵ به ۲۷.۱ رسید.
وی ادامه داد: روند نرخ باروری استان هرمزگان نیز طی چند سال اخیر از میانگین کشوری بالاتر بوده ، اما در یک دهه اخیر و به ویژه در سال ۱۳۹۵ از ۲.۸ به ۲.۱ در سال ۱۳۹۹ رسیدهایم که نشان دهنده کاهش سریع و وحشتناک نرخ باروری در هرمزگان است.
فرشیدی با تاکید بر اهمیت فرزندآوری و نقش آن در نشاط اجتماعی جامعه و خانواده ها، افزود: اگر روند جمعیت براساس همین وضعیت فعلی پیش برود، تا سال ۱۴۱۵ نرخ رشد جمعیت منفی خواهد شد و تا ۲۰ سال آینده ایران دارای جمعیت کهنسالی خواهد شد که برای تامین نیروی انسانی خود باید متوسل به کشورهای دیگر شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: برای دشمن بهترین چیز این است که ایران یک کشوری با جمعیت ۳۰ میلیون نفری با سهم ۵۰ درصدی کهنسالان و از کار افتاده باشد.
فرشیدی افزایش سن ازدواج، توسعه اشتغال زنان، گرایش زنان به تحصیلات عالی، توسعه شهرنشینی و برخی عوامل دیگر را از جمله دلایل کاهش سریع میزان ناباروری در کشور عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه تنزل نرخ تولد و به تبع آن، کاهش نرخ رشد جمعیت و پیر شدن آن چالش هایی را در جامعه به وجود خواهد آورد، تصریح کرد: بدون تردید نیروی انسانی هر کشور عامل اصلی توسعه پایدار بوده و پیشرفت هر کشور با بهرهمندی از نیروی انسانی کارآمد و مولد ایجاد می شود و از ۴۵ سال گذشته تاکنون جمعیت کشور ایران ۱۰ سال پیرتر شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تصریح کرد: تمام نهادهای دولتی و حاکمیتی باید به صورت هماهنگ برای تحقق این قانون دست به کار شوند.
گفتنی است با توجه به اهمیت موضوع جلوگیری از کاهش نرخ رشد جمعیت "قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت" در تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایجاد شده است. این قرارگاه در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است که با تشکیل کمیته های تخصصی آن می توان گام مهمی برای جوان ماندن جمعیت ایران برداشت.
نظر شما