دکتر صحرا زاهدی فر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مردم آذربایجان غربی تقاضا میشود در هنگام حضور در طبیعت از مصرف قارچهایی که در کنار تنه درختان بویژه درختان خشکشده میرویند یا قارچهای جمعآوریشده توسط افراد بومی، خودداری کنند.
وی اضافه کرد: مردم تنها قارچهایی که از مراکز مجاز فروش در بسته بندیهای دارای مجوز قرار دارد، خریداری و مصرف کنند.
زاهدی با بیان اینکه شناسایی قارچهای سمی از غیر سمی بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل است، ادامه داد: تنها متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی میتوانند قارچ سمی از غیر سمی را تشخیص دهند و مردم گول افرادی که خود را خبره در تشخیص نوع سمی قارچها میدانند، نخورند.
کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: افراد در صورت بروز علایم و نشانههای گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال پس از پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچهای خود رو هر چه سریعتر به مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: در مواردی که علایم مسمومیت بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ خود رو رخ دهد، این دسته از قارچها سمّیّت بهمراتب بیشتری دارند و منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ میشوند.
زاهدی فر یادآور شد: افراد از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در سریع ترین زمان ممکن به بیمارستان منتقل کنند.
کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی افزود: در صورت امکان افراد، نمونه باقیمانده قارچ مصرفشده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشند.
به گزارش ایرنا، طی چهار سال گذشته، آذربایجان غربی در جمع پنج استان با بیشترین میزان مسمومیت با قارچهای خود رو و سمی در کشور قرار داشته که این امر نشان میدهد مردم باید توجه بیشتری به مسمومیت از این نوع داشته باشند.
نظر شما