۳ خرداد ۱۴۰۱، ۸:۳۱
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 84764624
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۸۰ جعبه نوغان بین کشاورزان چهارمحال و بختیاری توزیع شد

شهرکرد - ایرنا - مدیر بخش طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: از اواسط اردیبهشت‌ماه تاکنون ۸۰ جعبه نوغان لارو یکروزه بین کشاورزان استان برای پرورش کرم ابریشم توزیع شد.

حسن رحمانی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: از نیمه اردیبهشت‌ماه جعبه‌های ۲۷ هزار تایی تخم نوغان یارانه‌دار بین نوغان‌داران استان توزیع شد که هر نوغاندار به ازای هر جعبه ۲۷ هزار تومان پرداخت کرده است.

وی با اشاره به اینکه دوره پرورش کرم ابریشم یک دوره ۴۵ روزه است و تنها یک دوره در سال انجام می‌شود، اظهار داشت: در هر جعبه بر اساس میانگین تولید در کشور ۳۰ کیلوگرم پیله تَر برداشت می‌شود که پارسال در استان ۸۸ جعبه نوغان توزیع و یک‌هزار و ۳۰۰ کیلوگرم پیله تَر برداشت شد.

به گفته وی، از هر پنج کیلوگرم پیله تَر حدود ۲ کیلوگرم نخ ابریشم تولید می‌شود و پرورش لارو روی کیفیت ابریشم اثرگذار است که با مدیریت و تغذیه صحیح و مناسب، کیفیت پیله نیز افزایش پیدا می‌کند.

رحمانی به بالا بودن حساسیت تغذیه لاروها اشاره کرد و گفت: در صورت وجود کمترین مسمومیت در برگ توت و یا قرار گرفتن برگ‌های توت در برابر سم، میزان مسمومیت لاروها نیز بالا خواهد رفت.

وی به راه‌اندازی توتسان در چهارمحال و بختیاری به عنوان یک ظرفیت و زیرساخت برای توسعه نوغانداری و ایجاد اشتغال و درآمدزایی بالا اشاره کرد و گفت: می‌توان از ظرفیت طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار برای توسعه توتسان در استان استفاده و با تشکیل شرکت تعاونی نوغانداری، مجوز طرح توسعه باغات را برای احداث توستان در استان دریافت کرد.

به گفته وی، برای توسعه طرح نوغانداری و توسعه توتستان در استان نهال‌های توت به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار داده می‌شود.

مدیر بخش طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: هر هکتار توستان جوابگوی میزان برگ مورد نیاز برای تغذیه ۲۰ تا ۲۵ جعبه نوغان است و به طور میانگین از هر جعبه ۳۰ تا ۳۵ کیلو گرم پیله تر برداشت شده و پیله تر بین ۱۸۰ تا ۲۰۰هزار تومان خریداری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از نخ ابریشم در صنعت پزشکی، نساجی، نظامی و آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود، گفت: ۳۰ درصد نیاز کشور در داخل تولید و بقیه وارداتی است.

رحمانی یادآور شد: برای توسعه توتسان‌ها در استان، امسال پنج هزار و ۵۰۰ نهال یارانه دار بین نوغان داران توزیع شده و ۱۵۰ نفرروز آموزش به کارشناسان و نوغانداران استان به صورت مجازی و حضوری ارائه شده است.

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون ۶۷ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه ۱.۵میلیون تن انواع محصولات در استان در حوزه کشاورزی فعال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha