محمد توکلی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: هماکنون ۴۸۳ معدن به دلیل عدم صلاحیت فنی و مالی بهرهبردار و کمبود ماشین آلات معدنی به صورت غیرفعال و راکد درآمدهاند و حداکثر تلاش این سازمان فعالسازی این معادن از طریق اعطای تسهیلات به بهرهبرداران و معرفی آنان برای واردات ماشینآلات دسته دوم برای شروع کار است.
وی بیان کرد: آن دسته از بهرهبرداران معدنی که با وجود اخطارهای قانونی نسبت به انجام تعهدات خود برای فعالسازی معادن اقدام نکنند، از آنان سلب صلاحیت شده و معادن از طریق مزایده عمومی به دارندگان و سرمایهگذاران معدنی دارای صلاحیت مالی و فنی واگذار میشود.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: پارسال برای واگذاری ۳۸۴ محدوده معدنی در مزایده عمومی فراخوان شد که ۱۰۰ معدن از طریق مزایده واگذار گردیده است، امسال نیز تاکنون دو مزایده عمومی برای معادن در استان برگزار شده که در هر دو مزایده خراسان رضوی رکورد شرکت کنندگان را در کشور شکسته است، به طوریکه در رویداد نخست ۲۸۴ نفر و در رویداد دوم ۲۵۰ نفر متقاضی شرکت کردند.
توکلی اظهار داشت: امسال برگزاری ۶ مزایده عمومی برای واگذاری ۲۹۲ محدوده معدنی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برنامهریزی شده که برای نخستین مزایده متقاضیان تا ۱۰ خردادماه فرصت دارند از طریق سامانه "ستاد ایران" آمادگی خود را برای شرکت در این رویداد اعلام کنند.
وی بیان کرد: امسال مهمترین برنامههای سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در بخش معدن، تعیین تکلیف معادن راکد و محدودههای اکتشافی، تعیین تکلیف سه پهنه اکتشافی در حال مطالعه، تعیین تکلیف ۶۹ محدوده امیدبخش مطالعه شده توسط دارندگان پهنه معدنی، ورود حداقل دستگاه ماشینآلات دسته دوم معدنی و احیای حداقل ۲۰ معدن راکد به سرمایهگذاران است.
معادن خراسان رضوی ۲.۹ درصد از کل مساحت استان را تشکیل میدهند که شاخصترین معادن استان، سنگ آهن خواف میباشد که جزو ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن دنیا و بزرگترین معدن سنگ آهن ایران است.
نظر شما